Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Afrika, mint kontinens miért...

Afrika, mint kontinens miért nem volt sose olyan fejlett mint a Nyugat, vagy Európa, esetleg Ázsia?

Figyelt kérdés
Hisz ott van az emberiség bölcsője , mindenki onnan indult ki. Mégis ma a föld talán legrosszabb körülményű kontinense. De miért volt ez ? Hogyan vált ilyenné ? Hol maradtak le ?
2012. ápr. 1. 21:24
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
89%

Mivel egész évben jó idő van, nincsen tél és kis túlzással ha enni akartál, csak elszaladtál levadászni 1-2 kisemlőst vagy szedtél vad zöldségeket minden körülmény adva volt az embernek a technika mentes életformához és nem érezte szükségét a fejlődésnek.

Európában, Ázsiában fejlődni kellett, hogy át lehessen vészelni a telet és ne haljanak éhen az emberek, mert itt nem repül a szájba a sültgalamb.

2012. ápr. 1. 21:27
 2/34 anonim ***** válasza:
44%
Én is osztom az első válaszoló véleményét. Minél zordabb a klíma, minél kevesebb a természeti erőforrás, annál nagyobb jólétben él ma egy nép. Ez még egy országon belül is kimutatható, ahol számottevő klimatikus eltérés van, pl. Olaszország. Ahol a természeti erőforrások bőségben rendelkezésre állnak, az nem inspirálja az embereket nagyobb erőfeszítésekre. Ma meg már 99 %-ban nem a természeti erőforrásoktól függ a jólét, hanem az emberi munkától és innovációtól.
2012. ápr. 1. 21:37
 3/34 Valaki0702 ***** válasza:
50%
Még szerencse, hogy ők nem fejlődtek ki ilyen fejlett országgá mint pl.: USA, Anglia, Magyarország, Görögország, Kína, Omán
2012. ápr. 1. 21:46
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Én viszont nem osztom az első véleményét. A aztékok, maják és inkák is hasonló klímán éltek, mégis magasszintű társadalmat építettek fel, nem ragadtak meg a törzsi szinten. Oké, ők is lemaradtak pár ezer évvel Ázsia és még többel Európa mögött, de Afrikától sokkal fejlettebbek voltak. Érdekes módon ott az északi törzsek voltak a fejletlenebbek.
2012. ápr. 1. 21:53
 5/34 anonim ***** válasza:
39%

Na szerinted miért?Mert a lakosság nagy része fekete.Nekik alacsonyabb az intelligencia szintjük mint a többi népnek.Nem tévesztendőek össze az afro-amerikai emberekkel mivel ők már kevertek.

Az ázsiai népek közül a japánoknak a legmagasabb az IQ szintjük.A zsidóknak is elég magas.Utánuk következnek a fehér európai emberek.

2012. ápr. 1. 21:56
 6/34 anonim ***** válasza:
69%

Ha minden az éghajlat mostoha körülményeire lenne visszavezethető, akkor az eszkimóknak már rég ki kellett volna találniuk az időutazást.

Valójában a négerek agya bizonyítottan könnyebb és kevésbé barázdált a fehér emberéhez képest. A cigányok hasonlóan jártak, bár náluk inkább a nagyfokú belterjesség játszott közre az elhülyülésükben.

2012. ápr. 1. 22:02
 7/34 anonim ***** válasza:
60%

ma 21:37

Ekkora baromságot. Egyrészt nem igaz, hogy a négerek agya kisebb. Másrészt, ha igaz, akkor a fehérek is hülyébbek egy-két kihalt ősüknél? Ui. a hominidák egy-két faja sokkal nagyobb agytérfogattal rendelkezett, mint mi.

2012. ápr. 1. 22:05
 8/34 anonim ***** válasza:
8.as! Ez biztos, hogy nekem szól? mert én az agyról nem írtam semmit.
2012. ápr. 1. 22:14
 9/34 anonim ***** válasza:

ma 22:14

A linkben viszont erről van szó többek között. Azt hiszem erről derült ki, hogy hamisítvány.

2012. ápr. 1. 22:18
 10/34 anonim ***** válasza:
39%

ma 22:02

Szerintem Kerope Patkanov és August Krogh nem azt támasztják alá, hogy a cigányok alsóbbrendűbbek lennének... Főleg úgy, hogy Krogh nóbeldíjas (és nem békenóbeldíj).

[link]

2012. ápr. 1. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!