Valahol azt olvastam, hogy Európa legelhízottabb emberei az angolok, a németek és a románok, a legkevésbé elhízottak pedig a magyarok. Szerintetek igaz ez?
Sajnos nem igaz.
A "legsoványabbak" a románok! Őket követik a svájciak, olaszok, norvégok, svédek meg több északi nép!
A legelhízottabbak valóban az angolok. Őket követik az írek, máltaiak stb.
Magyarország a 230-as listán a 7. legelhízottabb nép!!!!
A románok 7.9%-a elhízott.
Az EU átlagban 15.5%-a a lakosságnak elhízott.
Magyarországon 18.8% ez
Míg az angoloknál 24.5%.
Magyarán minden 5. ember nálunk túlsúlyos...
Ja a németeknél az elhízás 13.6%-os.
Én nem láttam a statisztikát, de szerintem elég kövérek a magyarok.
Angliában éltem, hát az egy tragédia. Valami embertelenül megszállottak az étkezés területén, ehetetlen rossz a konyhájuk, és mégis mind kövérek.
Nekem mondta a háziasszonyom, hogy nem érti, hogy ő miért hízik, és én miért nem, amikor sokkal többet eszem, és sokkal egészségtelenebb ételeket, mint ő. Hát, ki mit gondol egészségtelennek. Ők pl. semmit nem sóznak meg. Egyáltalán, halálos méreg. A sült csirke az úgy készül, hogy a pucolt csirkét, úgy, ahogy van betolják a sütőbe. Semmi fűszer. Ehetetlen.
Ugyanakkor az indiai kaját szeretik. Hát, az vagy százszor fűszeresebb, mint a magyar. Meg náluk a főétkezés az este van, persze, hogy híznak, ha lefekvés előtt jól bezabálnak.
Igazi főzésről nem beszélhetünk náluk. Mindig a fagyasztóból vettek elő valami félkész kaját, és azt melegítették meg. Az volt a főzés. Leves, főzelék, azt felejtsd el. Pedig ezek a gyorskaják pont, hogy nagyon egészségtelenek, és hizlalnak is.
A többi említett népről nincs tapasztalatom.
"ma 20:49"
Ezt én is tapasztaltam, de azért nem minden angol ilyen. Én itt élek, a barátnőm angol, minden másnap főzünk, néha rendelünk, akkor is rendes, egészséges ételeket. Amúgy pedig mivel mindketten jól keresünk, a bevásárlásnál is figyelünk arra, hogy csak organikus és fairtrade ételeket vegyünk, mert az egészségesebb. Viszont a barátnőm szülei tipikusan olyanok, mint amilyeneket leírtál, annyi különbséggel, hogy nem kövérek, mert készételeket esznek ugyan, de nem viszik túlzásba.
A magyarok sajnos nagyon elől vannak. A románok meg a legvégén.
Ja, és van egy statisztika, ami azt mutatja meg, hogy az ország hány százaléka sportol rendszeresen. Ez még kiábrándítóbb:
EU átlag: 35%
Magyarország: 7% (!)
Románia: 50%
Ezen ne is csodálkozzatok. Amikor a magyar testnevelési órák elsősorban egy katonai kiképzéshez hasonlítanak. Nekem úgy elvették a kedvemet a tornától, hogy iskola után évekig tornaterem közelébe se néztem, örültem, hogy végre nem kötelező. Most 30 felett újra elkezdtem tornászni, mert minden bajom van. De ezeket eleve meg lehetett volna előzni, ha rendszeresen mozgok.
Az iskolában azt kéne elérni, hogy a gyerekek megértsék, ha egész nap az iskolapadban görnyednek, akkor nagyon fontos, hogy mozogjanak is. És szeressenek mozogni. Ehhez képest mi egész órán futottunk, vagy ilyen hülyeségeket tanultunk, hogy kötélmászás, meg szekrényugrás, meg gerenda. Mégis minek? Ugyanakkor már gimiben is az osztály 75 %-ának gerincferdülése volt. Esetleg arra kellett volna rágyúrnia a tanárnak, hogy ezen javítson. Persze az sokkal egyszerűbb volt, hogy kijelentette, hogy fussunk egész órán, ő meg leült és nézett minket.
ami érdekes hogy az alultápláltak közt is sok az elhízott.amikor én hallottam hogy hűdenagy százalékunk alultáplált és hűdenagy elhízott akkor értetlenkedésemre valaki felvilágosított hogy a kettő nem zárja ki egymást mert attól hogy túlsúlyos hiányozhat a konyhájából ez meg az a fő tápanyag.
a sportolásos adattal szkeptikus vagyok.itt csak az számít melyik nemzetnek mekkora arca van.számomra az sportol aki egy sportegyesület aktív tagja vagy minimum bérlete van a konditerembe....ha pl én nem csupán sétáltatom a kutyát hanem együtt rohanok vele mint Rocky Balboa a 6.epizódban akkor már én is sportolok(futás)?
hameg tényleg ilyen kevés a magyar sportoló akkor irreálisan jól szereplünk a világversenyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!