Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Még mindig vannak olyanok,...

Még mindig vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy jó az Európai Unió? Vannak, akik azt gondolják, hogy Magyarország nem csak az olcsó munkaerő és a piac miatt kellett az Uniónak?

Figyelt kérdés
Mindenben lefekszünk az Uniónak.

2013. márc. 31. 21:29
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
3%
Nem, nincsenek. Vagyis már mindet kezelik.
2013. márc. 31. 21:35
 2/51 anonim ***** válasza:
94%

Többen vannak, mint az ellenzők. Sokat profitált és profitál még most is az ország az EU-ból.

Nem fekszünk le neki, csak be kellene tartanunk at közösen megállapított szabályokat.

2013. márc. 31. 21:49
 3/51 A kérdező kommentje:
Mit profitálunk belőle?
2013. márc. 31. 21:51
 4/51 anonim ***** válasza:
97%

Unió felajánlotta hogy a cukorgyárak bezárása után termeljünk energia növényeket. BIO etanolt csinálhattunk volna, Biogáz erőművet . Jó lett volna? Jó!

De ezt a dolgot mi nem értjük meg!

2013. márc. 31. 22:01
 5/51 anonim ***** válasza:
96%

Kezdjük azzal, hogy az EU tagállamokból áll, és mindegyiknek kicsit más az érdeke, valamiben egyeznek, valamiben nem.

Szerinted tehát úgy kellett volna felvenniük minket, hogy semmiféle érdeke nem fűződik hozzá egyetlen korábbi tagállamnak sem? Ezt mégis hogyan gondoltad?

Továbbá azt a nyakatekert gondolatmenetet sem értem, mely szerint az, hogy az egyik félnek megéri egy szerződés, kizárja, hogy a másik félnek is megérje... ha ez így lenne, soha senki nem vásárolna pl. semmit...

2013. márc. 31. 22:10
 6/51 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, a több milliárdos Eu támogatásokról, amiket kifizettek nekünk fejlesztésre, mi a véleményed?
2013. márc. 31. 22:25
 7/51 A kérdező kommentje:

"Szerinted tehát úgy kellett volna felvenniük minket, hogy semmiféle érdeke nem fűződik hozzá egyetlen korábbi tagállamnak sem? Ezt mégis hogyan gondoltad?"

Én eleve be sem léptem volna az unióba.

"Továbbá azt a nyakatekert gondolatmenetet sem értem, mely szerint az, hogy az egyik félnek megéri egy szerződés, kizárja, hogy a másik félnek is megérje... ha ez így lenne, soha senki nem vásárolna pl. semmit..."

Jelenleg az, hogy uniós tagok vagyunk, csak az uniónak meg a multiknak éri meg, nekünk nem.

"Kérdező, a több milliárdos Eu támogatásokról, amiket kifizettek nekünk fejlesztésre, mi a véleményed?"

Az a véleményem, hogy olvasd el Lóránt Károly közgazdász elemzését, miszerint 2004-2008 között mintegy nettó ötmilliárd euró uniós támogatás érkezett, ezzel szemben hazánk ugyanezen időszak alatt nettó harmincmilliárd euró jövedelemátutalást teljesített a centrumországok felé.

Magyarország a periféria országok közé tartozik, és a centrumországok 1000 milliárd eurót szivattyúznak ki a periféria országokból.

2013. márc. 31. 22:37
 8/51 A kérdező kommentje:
Évente 100 milliárd eurót*
2013. márc. 31. 22:41
 9/51 anonim ***** válasza:
52%

"olvasd el Lóránt Károly közgazdász elemzését"

Ezt én is kerestem, de nem találtam sokkal többet, mint az általad beírt mondatokat.

2013. márc. 31. 22:44
 10/51 anonim ***** válasza:
90%

Az unió önmagában egy jó elképzelés, rengeteg előnye van, amit érdemes belátnunk hogy jó.

Gondoljunk bele, szabad határ átjárás, útlevél ellenőrzés nélkül, sőt már a személyit sem kérik pár éve. Szabad munkavállalás az EU-n belül ami szintén nem rossz.

Sok előnye is van még ezen kívül, de sajnos vannak hátrányok is, és sajnos a mi országunk nem képes betartani 1-2 játékszabályt sem, plusz sok mindent elhanyagolt még amit nem nagyon kellett volna. Ha a gazdaságunk zökkenő mentesen menne, lenne mezőgazdaságunk, ennél komolyabb persze, akkor már lenne több bevétel, több munkahely, ami ugye már egy egész lánc lehetne, mert ha vannak munkahelyek, lesz az embereknek pénzük újabb dolgokra, akkor ugye egy idő után kell majd házat építeni, akkor ugye kell új autó, vagy műszaki cikk, akkor ugye azok a gyárak iss jobban beindulhatnak, és mégtöbb munkahely.

Ha ez mind meglenne nekünk, és egy normális kormány aki ezeket komolyan felügyeli, és mindent megtenne azért hogy fejlődés legyen, meg jobb legyen, egyszerűbb, akkor lennének munkahelyek itt, nem menne ki rengeteg ember havonta külföldre dolgozni, vagy akár élni, és akkor az országnak is lenne pénze az egészségügyre, mert ami most van az egy katasztrófa, lenne pénze az utak karbantartására, mert most is lenne rá, mivel autópálya díj magas áfa a benzinen, de ugye az a pénz rossz helyre megy és ezért nem látunk belőle semmit. Nem az EU oka az hogy jelenleg ilyen helyzetben vagyunk.

ha az országunknak még a válság előtt jobb lett volna a gazdasága, akkor nem éreznénk meg ennyire a hatását mint ahogy most vagyunk, és akkor lehet már rég könnyebben kilábaltunk volna belőle, és mostanra minden a régi lenne.

2013. márc. 31. 22:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!