Finnország hogy hogy jobban szimpatizál Magyarországgal, mint Észtországgal?
Csak érdekelne, persze nem gond ez, csak fura.
A finn-észt nyelv olyannyira közeli rokon, hogy kb 60-70%-ban megértik egymást, de lehet 80% is.
Arról nem is beszélve, hogy Észtország az "Északi-Országok" (Északi Tanács) felé halad, Finnországon keresztül.
Himnuszuk is majdnem ugyanolyan.
Hülye példa tudom, de pl Finnország ritkán ad az Eurovízión Észtországnak pontot, nekünk meg sokszor adott maximálisat, vagy 8-10-et.
Beszélgettem már finnekkel, és ők is mondták, hogy szimpatikusabbak a magyarok a finneknek, mint az észtek.
De miért? Kíváncsi vagyok.
Nem tudom. De ez kölcsönös.
Eurovíziós példát ugyan nem tudok mondani...
De ha megkérdeznéd a magyarokat, hogy melyik a legszimpatikusabb nép, akkor szerintem tuti a finnek jönnének ki első helyen.
Pedig nem is tudunk róluk sokat. De emlékszem általánosban egyetlen másik ország himuszát tanultuk meg énekelni, az a finn volt. Ahogy a Kalevalát is tovább elemeztük középsuliban, mint Iliászt és Odüsszeiát együttvéve...
Nem tudom. De ez kölcsönös.
Eurovíziós példát ugyan nem tudok mondani...
De ha megkérdeznéd a magyarokat, hogy melyik a legszimpatikusabb nép, akkor szerintem tuti a finnek jönnének ki első helyen.
Álmodozz, a magyarok, a legutóbbi Euroviziós kornyikáláson nagy arányban a Németekre szavaztak(példa), míg a Finnek a magyarokra. Nem hibáztatom a magyar nyerspolgárt, ha nő lennék Német pasit akarnék, tőle egy két gyereket és egy klasszikus kis vidéki bajor kisvárosban laknék, de hát kitolt velem a sors és férfi lettem(bár ismerve a németek perverzitását gyorsan átoperáltatom magam nővé).
Dojcsaland Dojcsland über álesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!