Mi a véleményetek erről a cikkről?
"Nem hallottál még hanyatlásról a történelemben? A Római Birodalom bukása utána évszázadok például."
De, pont ezaz, h hallottam, meg felemelkedésről. Ugyanis így működik. Egy felemelkedés, egy hanyatlás, egy felemelkedés, egy hanyatlás.
A Római Birodalom meg pont az ellenkező módon működött, mint a mostani rendszer. Katonai potenciáljában, és az elfoglalt területek kiszipolyozásával, valamint az innan Rómába hurcolt rabszolgákkal biztosította hatalmát. Amikor elfogytak a könnyen meghódítható területek, túl drága lett a hadsereg. Elkezdték leszerelni, viszont közben nem oldották meg a rabszolgakérdést, akik a meggyengülő végrehajtó hatalom miatt fellázadhattak, valamint a "nemzetiségi" kérdést is lasz.rták, amiatt támadta meg őket pl. Hannibál, és éppen csak sikerült legyőzni őket.
Ugyanúgy jártak, mint mi magyarok. Vagyishát mi jártunk ugyanúgy, mint ők :D
Mi is elnyomtuk a nemzetiségeket, aztán csodálkoztunk, amikor a szabadságharcban nem segítettek nekünk, a vh.-ban meg ki akartak szakadni, h saját országuk lehessen.
A mostani rendszer reményeim szerinte épp ezen próbál meg változtatni.
Ráadásul ha objektíven nézzük a dolgokat, akkor mi magyarok a Római Birodalom bukásának köszönhetjük, h a többi néppel együtt mi is bejöhettünk Európába.
Plusz, ha jól emlékszem, amikor bejöttünk, évszázadokon, de legalábbis évtizedeken keresztül fosztogattuk Ny.Európát, és csak akkor ültünk le a seggünkre, amikor jól elvertek minket.
Én ugyanígy képzelem el a mostani helyzetet is. A muszlimok még 1-2 évtizede vannak itt. Ha tovább folytatják ezt az életvitelt, akkor előbb-utóbb ők is el lesznek verve. De addig minden esélyt meg kell adni nekik, h beilleszkedjenek, ahogy nekünk, magyaroknak is megengedték, h fölvegyük a kereszténységet, és nem üldöztek vissza minket az Urálig.
"Volt itt egy kérdés a multikulturalizmusról, ott kifejtetettem. De egyesek ott is írták, hogy milyen jó dolog ez...hm...hát nagyon."
Azért, mert azokat a válaszokat, amelyben kifejtették, hogy mennyire nem jó, egy kis idi.óta töröltette. Az enyémet is, pedig semmi trágárság nem volt benne.
23.
Ezt nem tudtam:S Ez is rájuk jellemző, ha fáj az igazság. A nagy liberalista toleranciájuk csak arra terjed ki aki egyet ért velük, aki nem, az nem nyilváníthat véleményt, mert lerasszistázzák, szánalmasak.
24.
Pontosan. Annál a kérdésnél a kis jelentgető lerasszistázta és xenofóbozta a kérdezőt.
Ha egy olyan baloldali lap mint az origo kiír egy ilyen cikket akkor már tényleg baj van.
Emellett ezeknek a muszlimoknak minden 3. mondatuk antiszemita, rasszista kijelentés.
Jó, h megemlítetted a Római Birodalmat, én is fel akartam hozni, de rájöttem, h a mostani rendszer szöges ellentéte az akkorinak, úgyhogy megvártam, amíg valaki más teszi :D
Meg így legalább más oldalról meg tudtam közelíteni a véleményemet, az meg elég fontos egy vitában.
Hozzászólásodra reagálva:
Az elverés nyilván jogokat sért, de én nem konkrétan bézbózütőkkel való verésre gondoltam. Hanem arra, h ha nagyon elfajulnának a dolgok, akkor megszűnne a nagy liberalizmus Európában, és igenis visszaszorítanánk a Közel-keletre a muszlimokat.
És hogy miért bízom ebben annyira, h szinte azt is mondhatnám, h tudom, h így lesz?
A liberalizáció alapjában véve abból táplálkozik, h a társadalom elért egy olyan jólétet, h azt mondta: "Mit bánom én, h idejön pár boxos, amíg van munkám, és Ő is dolgozik tisztességesen?"
És nyilván, amikor az embernek már nincs munkája, ujjal mutogat, h amiatt a boxos miatt nincs, aki elvette előle, hiszen semmi keresnivalója nincs itt ebben az országban.
Már pedig abba az irányba halad a világ, h a középréteg megszűnik, leszakad, és a szegények és gazdagok közti szakadék óriásira nő.
Én jelen pillanatban azt látom, h úgy próbálnak operálni az országok, h megpróbálják tartani a társadalmi egyenlőséget, és így az emberek megtűrik a külföldieket, pl. muszlimokat. Viszont ha ez nem sikerül, és bejön az, amit az ENSZ jósol, akkor ez nem fog tovább működni.
Egyszerűen azért, mert a történelem során mindig a fehér ember volt az uralkodó faj, és nem fog csak úgy önszántából lemondani erről.
Ha nem sikerül a jólét fenntartása és az integráció, többségbe kerülnek a hozzád/hozzátok hasonlók, és akik nem képesek elsajátítani az európai kultúrát, az haza lesz küldve.
Én konkrétan nem tudom, h liberális vagyok-e, de nekem nagyon tetszik a multikulti, és egyetértek a dolog szociális hátterével. Engem érdekelnek az idegen kultúrák, és azt sem felejtem el, h a magyar lányok azért olyan szépek, mert itt Mo.-on rengeteg nép keveredett egymással, cserélődtek a gének. Az én volt középiskolában az egyik csaj félig magyar, félig vietnami volt, és álomszép csaj volt, mindenki meg akarta szerezni. Angliában mindenki mindenkinek az unokatestvére, kutyaképű belterjes szinte az összes. El tudom képzelni, h náluk emiatt is támogatják a bevándorlást, h egy kicsit megszépüljenek, frissüljön a gén-állomány.
Olyan értelemben nincs multikulti, hogy itt békésen éldegélünk egymás mellett évszázadokon át tök más kultúrák. Az emberi természet sajnos már csak olyan, hogy dominanciára, a saját kultúrája és szabályai érvényesítésére törekszik. Miért lenne ez máshogy a muszlimoknál? Csak idő, erő és tömeg kérdése, hogy elkezdjék érvényesíteni a saját értékrendjüket országos szinten is.
Európa ez ellen ma még úgy védekezik, hogy a kisebbségi jogok az európai egyezmények szerint csak azokat illetik meg, akik legalább 100 éve itt laknak. De ez nem lesz örök időkre tartható. És az a nagy probléma, hogy ezek a bevándorlóknak nem tudnak, és nem is akarnak beolvadni a ma még többségi nemzetekbe. Saját külön szubkultúrában élnek a saját normáik szerint, saját gazdaságot építettek ki, és mindebből logikusan következik, hogy előbb vagy utóbb határozottan részt fognak kérni először helyi, aztán országos szinten a politikai hatalomból is. És ha ez megvalósul, akkor egyszer csak majd országos szinten is érvényesülni kezdenek az iszlám normák. Megváltozik az ország karaktere, és ezzel párhuzamosan lassacskán az etnikai összetétele. A végén pedig eltűnik, visszaszorul a német vagy a francia nép.
Tudom, hogy ez így utópisztikus, és nem is feltétlenül megy el idáig, mert ahogy a kérdező is utalt rá, lehet ellenállás. De volt már ilyesmi a történelemben bőven.
"A magyarok csak Budapest belvárosában gyújtogatnak és törnek-zúznak, és békés tüntetőknek nevezik magukat."
Mi köze van ennek a nyugati muszlimproblémához? Itt olyasmiket azok szoktak csinálni akik mellett a főnökeid tüntizni szoktak néha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!