Oroszország ténylegesen Irán mellé álna ha elkezdődik az Irán-Izrael háború?
Nem értem. Oroszországnak elméletileg Irán nem a szövetségese (volt egy cikk melyben le volt írvaa, hogy SZírián kívül nincs a térségben szövetségese, és Irán is a térségben van), valamint Oroszországban is gondot okoz a szélsőséges iszlám (csecsenek, kaukázusi népek).
Akkor most hogyan? Nem értem. Tényleg katonailag is Irán mellé állna?
Oroszország még az EU-t is megtámadná a NATO miatt?
Vagy hogy van ez? Nem értem.
Mert olvastam olyan cikket is hogy Oroszországnak is gazdaságilag jó lenne Irán elszigetelődése, mert az oroszok adhatnák el az olajat stb.
Akkor most hogy van ez? Magyarország is fenyegetve van akkor?
Bocsi a sok kérdésért, de komolyan nem értem ennek a menetét vagy a LOGIKÁJÁT.:S
Váó, ez de értelmes, amit a Natanyahuzó ürge írt...
Képzeld, én Putyint hívtam most fel, de ő maga mondta, hogy nem kacsa!
Amúgy a holokausztot nem cáfolja, hanem kimondja az igazat, vagyis hogy nem volt. Ami pedig nem történt meg, azt nem lehet cáfolni!
#10-nek
EN a dzsibuti szintu diplomaciat nem ismerem. NEKED viszont az allamfok es miniszterelnokok kozotti diplomaciarol FOGALMAD SINCS.
Ami pedig a kinai diplomaciat illeti, a kinai nagykovet asszony az ugyben sajtotajekoztatot IS osszehivott.
A kerdesre valaszolva:
Ha szankciokkkal meg tudjak akadalyozni, hogy Irannak atomfegyvere legyen, akkor semmifele nagyobb haboru nem
lesz. (Csak az eddig is fel-feltoro helyi haboruk).
Ha a szankciok nem segitenek, es Iran nagyon kozel jut a bombahoz, akkor USA-Izrael (vagy akar Izrael egyedul) katonai erovel fogja az atomfegyver gyarto telepeket tamadni. Nezzuk ezt a variaciot reszletesebben: Tetelezzuk fel, hogy Izrael lebombazza az irani fegyvergyarto bunkereket. Iran valaszol.
Iran valasza az izraeli CIVILEK (azaz varosok) ellen fog iranyulni. Lehet, hogy o bombaz, de az is NAGYON valoszinu, hogy a Hizballaval es a Hamasszal (is) tamadtat. (A palesztin-irani viszony egyebkent kulon meger egy miset). Ha Izrael ezeket a tamadasokat le tudja ugy fedni, hogy ARANYLAG keves civil verevel kell fizetnie, akkor valoszinuleg ezzel be is fejezodik a buli.
Ha egy hataron tul lesz az izraeli civil vervesztaeseg, akkor valoszinuleg az USA belep, es leszedi az iraniak civileket tamado haderoit - es ezzel is vege.
Europara az veszelyes, ha hagyjak, hogy Irannak atomfegyvere legyen. (Ezt - feltetelezem - az iszlamista fanok ketsegbe vonjak, de ez egy masik vita, most nem megyek bele, mert ennek SEMMI ESELYE SINCS).
Nezzuk tehat, hogy a megelozo csapas haboruja hogyan, vagy mikor fenyegetheti Europat. Akkor, ha Iran nem elegszik meg Izrael bombazasaval, hanem Europaban vagy az USA-ban hajt vegre civilek elleni gyilkolaszast (ezt az utobbi fel evben folyamatosan probalja, de hala istennek nem igazan sikerul neki. Delhiben sikerult egy izraeli diplomata feleseget megsebesiteni, a tobbi keszulodes eseten vagy a Moszad szolt a celorszagnak es elejet vettek, vagy a celorszag elharitasa onmaga fedezte fel a keszulo suskust es meghiusitotta, vagy az iraniak maguk pancseroltak el az ugyet, pld a bomba a keszites soran felrobbant es a gyilkosokat olte meg.) Ha Iran egy ilyen tipusu akcioba (is) belekezd, akkor van Europa kozvetlen veszelyben, es ebben az esetben a NATO is beszall.
A lenyeg: sem Izrael, sem az USA, sem Europa nem akarja MEGSZALLNI Irant, hanem csak a nuklearis fegyvergyartasat akarjak megsemmisiteni. Ezt Izrael maga is el tudja intezni (persze sok sajat civil verveszteseggel). Arra, hogy Europaban hadkotelezettseget vezessenek be, arra SEMMI SZUKSEG.
Lehet, hogy keveset ismerek, de te még kevesebbet.
Olyan nincs, hogy egy Dmitrij Rogozin - aki az orosz politika irányítójának, nevezzük néven: Putyinnak bizalmasa - egyik nap valamit kijelent, aztán másnap Putyin szinte kapkod a telefonért, hogy Netanjahunak cáfolja Rogozin szavait. Na ez Oroszországban úgy működne, hogy Rogozin szépen visszavonul, nem pedig "felfelé buktatják". A kínai sztorid is hatalmas hülyeség.
A Hezbollahos baromságodon meg már senki sem hatódik meg, úgy látszik csak ennyit tudsz, de ez kevés, hogy mi sirassuk a zsidókat. A világ összes regionális hatalma ezt csinálja.
A példámat csak szemléltetésképpen írtam, hogy az orosz diplomácia nem Dzsibuti- diplomácia. Magyarul, ilyen nem történhet. A kínairól nem is beszélve.
Hiába próbálod úgy beállítani, hogy Irán egyedül van, nincs így.
A két hatalomnak egyáltalán nem érdeke az Irán elleni agresszió, szárazföldi támadás esetén megvédenék. Légi támadást Irán is képes kivédeni önerőből most már, és nagyon brutális ellencsapásra is képes.
Illetve van egy harmadik ország, szintén regionális középhatalom, amelyik ellenzi az iráni támadást, és ez Törökország. A Hezbollahodat felejtsd már el, a kérdésben egyáltalán nem tényező. Kezdem gyanítani - már az ékezet hiánya miatt is - , hogy te külföldről írogatsz, szándékosan a cionista propaganda van neked kiadva.
Elég egyszerűen látod ugyanis a világpolitikát, mint ha a térség egyedül az USA játszótere lenne. Hát közlöm veled nem az. Itt már komoly riválisok vannak. Ja és nem a Hezbollah, mielőtt bevágnád ide is, mert mindenhova csak ennyit tudsz bepötyögni. Mit ártott neked a Hezbollah? Vagy te is rövidebb vagy valamennyivel? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!