Miert utaljak olyan sokan a U. S. -t?
Mo-n a legtobb ember utalja Amerikat, de nem ertem, hogy lehet egy olyan gyonyoru orszagot utalni, mint America...
Es azok az emberek alt imadjak Mo-t, azt meg nem ertem, hogy lehet szeretni......ugy sz@r, ahogy van...
Kerem a velemenyeteket!
Most, hogy igy visszaolvastam...Sorry:)
Kicsit ideges voltam...
Az utolsonak nagyon szepen koszonom a valaszat!
Am en szeretem az NFL-t, kicsit tenyleg akadozott, de engem nem zavar.
De az europai siman jobb szerintem:D Marmint azok akik nem dobjak fel magukat folyamatosan....
Pont az a baj, hogy a magyarok nem utálják eléggé, mint ahogy te is.
A legtöbb mocsok onnan jön, ami miatt itt tartunk, ahol vagyunk.
Szerintem értelmetlen a levezetésed.
Attól még, hogy én is siralmasnak találom a magyar politikai (meg mindenféle..) helyzetet, Mo egy szép ország, és az előbbiektől függetlenül szeretem.
Vagy te akkor már nem tartanád gyönyörűnek az USÁt, ha holnap csődbe menne stb? ;)
20:11
"Amerika viselkedése nekem olyan mintha egy csapat kifinomúlt úriember (Európa) beengednének egy tajparaszt tahó állatot (USA), mert megverte a legutóbbi verekedést(II. VH), ezért az úriemberek között a paraszt viselkedés lesz a menő. "
Istenem, a tökéletes hasonlat. Kb én is ugyanígy látom.
Meg hát igen, a szimpátia. Európa, Ázsia de még Dél-Amerika országai is mindig vonzottak amióta csak az eszemet tudom /ezalatt inkább kultúrát, történelmet értek/, csak valahogy pont az Egyesült Államok nem...
Ja, és pont ezért - még elég fiatal vagyok - mikor ismerőseim meghallják, hogy engem aztán fikarcnyit sem érdekel Ámeriká, akkor csak bámulnak rám, és amikor végülis megkérdezem, ők miért mennének szívesen oda, akkor sok esetben továbbra is csak bámulnak rám, hogymerthátazanagybetűsÁmeriká.... (a saját hazájukat meg közben elmondják mindennek. Nem azt mondom, hogy legyenek vakbuzgó soviniszták, mert számomra az is undorító, de rettentően idegesít, hogy hányattatott sorsú hazánkban nem tudják meglátni egy kicsit sem a szépet, az értéket).
a korcsot kikérem magamnak,
egyébként meg szerintem sok embernek nem tetszik, h amerika 600 éve sincs meg és sokkal gazdagabbak, mint mi akik már (jön az ömlengés) itt vagyunk 1000 éve, védtük Európát a a törököktől, de bocs, hiszen nem is ezer éve vagyunk itt, hanem minimum a dinoszauruszok óta, ahogy egyesek állítják, indokolva, h ez a föld a miénk.
visszatérve a kérdéshez: akik utálják az USA-t, azok irigyek, csak próbálnak úgy tenni, mintha az ott uralkodó társadalmi helyzet nem tetszene nekik, mert túl hiúak, h bevallják, h legszívesebben ők is odaszülettek volna.
En irigylem az USA-t, mert NAGY.
Konnyu jo gazdasagot csinalni ott, ahol a piac kepes eltartani egy adott agazatban is egy csomo multit, akik kenytelenek versenyezni egymassal. Igy meg tudnak elni mellettuk a kicsik is. Ha MO-n egy agazatban van EGYETLEN multi, akkor mar fuccs a szabad versenynek. Igy aztan az arak magasak (annyit ker a multi, amennyit nem szegyell, es nem tul szegyenlosek), a fizetesek kicsik (annyit fizet a multi...).
A nagysaguknak koszonheto az is, hogy a politikusaik tevedesenek nincs vegzetes kovetkezmenye. Obama pld rengeteget teved, de ettol meg az USA nem ANNYIR gyengul le, hogy a kovetkezo elnok azt ne tudja helyrehozni. Viszont ezeknek a tevedeseknek mi, a kis szovetsegesek isszuk meg a levet.
Vannak, akik hülyeségből utálják az USA-t, vannak, akik majmolásból, többnyire nem összességében, hanem egy két konkrét okból kifolyólag, és általában érzelemből. A természeti és épített szépségeit szerintem nem nagyon utálják.
Sokan a beképzeltségük miatt utálják őket. Sok pénzű turisták, bármit megvesznek, mindig nekik van igazuk, semmit sem tudnak - ez a konkrét tapasztalat.
Sokan az erőszakos érdekérvényesítésük miatt utálják őket, "mindenhol" ők teremtenek rendet a saját elképzeléseik szerint (Vietnamtól kezdve Balkánon és Afganisztánon át Irakig). Mostanában persze NATO színekben. És sokszor bizonyosodik be, hogy tévedtek, de addigra sok értelmetlen halál esett meg.
Sokan attól az aránytalanságtól, hogy ők mindenhová "magától értetődő" módon szeretnek eljutni, hozzájuk pedig igen kemény vizsgálat után lehet bejutni (ujjlenyomat, vízum, kiszolgáltatottság, stb.).
És még más okok miatt.
Azok imádják Magyarországot (USA-ból, máshonnan), akik nem az ostoba polgárait tekintik értéknek, hanem azt, ami tényleg az. Természeti szépségeit (nálunk nincs Yellowstone, de van néhány olyan lélegzetelállító hely, amit érdemes felkeresni), a kedves és segítőkész embereket, kultúráját és még jó néhány dolgot. Amit te olyan könnyen általánosítasz, főleg a politikában és elvakult emberek gondolatvilágában található meg, és nem is tekinti józan ember értéknek. De ez csak nagyon kicsiny rész, még ha sokan elviselhetetlennek is érzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!