Mi a terrorizmus, és mi a szabadságharc?
Amikor a zsidók a britek, és a palesztinok ellen harcoltak, akkor az szabadságharc volt, de amikor ma ugyanott az palesztinok harcolnak a zsidók ellen, az terrorizmus?
"Ezzel az erővel minden háború terrorizmus..."
Miért, nem az?
Azt is hallottam már, hogy a terrorizmus a szegény országok háborúja, a háború a gazdag országok terrorizmusa.
Végül annyi a különbség, hogy a barátaink harcai "szabadságharcok", az ellenségeink pedig terroristák.
Teljesen mint az ablakpucolás: "Úgytűnik, hogy a mocsok mindíg a másik oldalon van."
Szrintem van kulonbseg.
A terroristak a civileket jelolik meg, mint celt, es veletlenul botlanak katonakba.
A katonak celja a terrorista harcos, es civilek veletlenul esnek aldozatul.
Ez akár igaz is lehetne, hogyha az "aszimetrikus" hadviselés "szabályai" miatt nem mosódna el egyre inkább a határvonal a civilek, és a katonák között.
Arab országokban szinte nincsen különbség a helyi civilek, és a katonai, félkatonai egységek tagjai között.
Mi az, hogy "félkatonai egységek "? Egy harcos vagy az adott orszag felelos kormanyanak a parancsara harcol, vagy valaki masnak a parancsara, es ennek a masnak nincs joga harcra parancsot adni.
Persze tudom, hogy a valosag ennel bonyolultabb. Pld a kormany nem akarja vallalni, hogy o adott parancsot pld civilek legyilkolasara, es ekkor letrehoz egy "felkatonai szervezetet", amely LATSZOLAG nem az o parancsara gyilkol.
Olyan is lehet, hogy egy harci csoport, amely nem ert egyet a kormany politikajaval, kijeelenti onmagarol, hogy o az IGAZI kormany.
Diktaturakban nehez eldonteni, hogy ki katona es ki terrorista, eppen mert ott hasznaljak a "felkatonai szervezetek "-et. Demokraciakban ez egyertelmu: KIZAROLAG a tobbseg altal megvalasztott kormany joga a harc eldontese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!