Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tényleg van egyáltalán terrori...

Tényleg van egyáltalán terrorizmus?

Figyelt kérdés
Minap gondoltam bele,hogy lényegében miért is fenyeget minket a terrorizmus.Aztán rájöttem,hogy 2011 szeptember 1 óta semmi,de az ég világon semmi nem volt európában vagy az USA-ban,amit a terroristák tettek volna.Oroszorszában a csecsenek,Norvégiában meg egy magányos farkas öldökölt.A közel keleten lehetséges,hogy robbantgatnak,de lényegében szerintem sehol máshol nincsenek jelen.Mitől félnek ennyire??
2011. okt. 10. 22:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Van, bár rettenetesen túllihegett téma. Az egyik kedvenc példám, hogy az USA-ban közlekedési balesetben havonta halnak meg annyian, mint a WTC-merényletekben 2001. szept. 11-én. Na most lehet tippelni, hogy az USA-ban mennyi pénzt fordítanak a "terrorizmus elleni harcra" és mennyit értelmesebb célokra, az egészségügytől a közlekedésig. A világ kicsit előrébb tartana, ha mondjuk a "terrorizmus elleni harcra" kidobott pénzek felét inkább a rákkutatásra vagy az Alzheimer-kór kutatására adták volna ki.

"2011 szeptember 1 óta semmi,de az ég világon semmi nem volt európában"

Madrid, London, Oslo. Szóval ebben tévedsz.

"lényegében szerintem sehol máshol nincsenek jelen"

Magyarországon volt a 90-es években 2 terrorcselekmény (az egyik a reptérre vezető úton, a másik a parlamentnél), meg talán még több is, csak nem jut az eszembe.

Szóval a jelenség létezik, de nem annyira fontos, mint amilyennek beállítják.

2011. okt. 10. 22:49
 2/17 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, Spanyolországban volt egy vonatos katasztrófa. Mintha Londonban is lett volna valami. A terrorizmus létezik, de nekem is úgy tűnik, hogy az ezzel való riogatással visszaélnek a különböző kormányok.
2011. okt. 10. 22:50
 3/17 anonim ***** válasza:
49%

A Csecsenek miért nem lehetnek terroristák?

London, 2005 július.

2011. okt. 10. 22:51
 4/17 anonim ***** válasza:
61%

2004 Madrid - 191 halott, 1800 sérült

2005 London - 56 halott, 700 sérült

Ez a kettő sikerült, és még sok van, amit meghiusítottak. Ezek után a kérdésed kapásból értelmetlen...

2011. okt. 10. 22:51
 5/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a terroristák nem egy külön népcsoport. Attól, hogy valaki csecsen vagy magányos farkas, attól még lehet terrorista, és akik valamilyen ideológia mentén robbantgatnak vagy mészárolnak, azokat szokás terroristának nevezni. Madridot és Londont pedig már felemlegették páran előtte, de mintha Moszkvában is lett volna pár robbantás. Summázva, terrorizmus van.
2011. okt. 10. 22:57
 6/17 anonim válasza:
14%
Nincs. népbutítás, pánikkeltés, figyelem-elterelés céljából.
2011. okt. 10. 22:57
 7/17 anonim ***** válasza:
37%

"Ezek után a kérdésed kapásból értelmetlen..."

Nem az, mert nem biztos, hogy azok a felelősek, akikre ráfogták.

2011. okt. 10. 23:07
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Terroristák mindig is lesznek, voltak is. Csak nem mindig az a (legrosszabb) terrorista, akiről állítják. Olyan jelző ez, mint az antiszemita vagy a náci: ha valakire csak rámondják, akár van alapja, akár nincs, az eláshatja magát jó ideig.
2011. okt. 10. 23:21
 9/17 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem sem létezik. Egy elmelet szerint az osszes terrorcselekmenyt a CIA hajtotta végre, és arra szolgal, hogy az emberek féljenek, es mert felnek, a terrorizmus elleni harcot tamogatando egyre tobb jogukrol mondjanak le (pl. ma za USA-ban kommandosokkal rajt lehet utni és be lehet vinni barkit, akire barki azt mondja, hogy terrorista!

Emiatt engedik majd az emberek bevezetni a bőr alá ültetett chipet is, stb... És egy szép kis fasiszta diktaturat hoznak majd letre az uralmon levo pszichopatak.

Mert a vilagot mar regesreg pszichopaták kormányozzák.

2011. okt. 10. 23:25
 10/17 anonim ***** válasza:
31%

Nincs. Mi érdek fűzne ehhez bárkit is?

Ha ezen elgondolkodsz megérted azt is miért nincs.

2011. okt. 10. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!