Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tényleg van egyáltalán terrori...

Tényleg van egyáltalán terrorizmus?

Figyelt kérdés
Minap gondoltam bele,hogy lényegében miért is fenyeget minket a terrorizmus.Aztán rájöttem,hogy 2011 szeptember 1 óta semmi,de az ég világon semmi nem volt európában vagy az USA-ban,amit a terroristák tettek volna.Oroszorszában a csecsenek,Norvégiában meg egy magányos farkas öldökölt.A közel keleten lehetséges,hogy robbantgatnak,de lényegében szerintem sehol máshol nincsenek jelen.Mitől félnek ennyire??
2011. okt. 10. 22:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

" Na most lehet tippelni, hogy az USA-ban mennyi pénzt fordítanak a "terrorizmus elleni harcra"

Tippelek: Nulla dollárt. De valószínűsítem, hogy ennél lényegesen többet könyvelnek el. :)

2011. okt. 10. 23:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Hogy ven-e vagy nincs terrorizmus, arrol kerdezd meg azon kb tizezer ember csaladjait, akiket ebben a szazadban gyilkoltak meg, es azokat a tizezreket, akiket terrorisrak sebesitettek meg.

Termeszetesen, ha az aldozatok szama szazezer lenne, a tobb milliardos emberisegnek akkor is csak a toredek-toredeke lenne kozvetlenul erintett.

A problema ott van, hogy a terrorizmus olyan CIVIL emberek ellen iranyul, akiknek SEMMI KOZE a terrorista altal balvanyozott ugyhoz. Ezert mint egyed, sem vedekezni nem tudsz ellene, sem felkeszulni ra.

A fejlett orszagokban elo atlagember egyebkent szerintem egyaltalan nem fel a terrorizmustol, eppen azert mert pontszeruen es nagyon tag foldrajzi teruleteken pusztit.

Lattam egy felmerest Izraelrol (most nincs kedvem kikeresni), amely szerint CSAK azok az emberek felnek, akik kozvetlen kapcsulatban voltak merenyletekkel. A masik kb 98 % nemcsak, hogy nem fel, hanem nem is erti, hogy lehet felni.

2011. okt. 11. 06:58
 13/17 anonim ***** válasza:
23%
Terroristák maguk az államok és legfőbb vezetőik, akik pl alkalmazzák több mint 40 éve a pszichiátriai kinzásokat, mint pl Horn, vagy Orbán, vagy Obama, vagy Merkel, vagy a repülőrobbantó Sárközy. Nem tűrik a konkurenciát, aki az igazság közelébe kerül, azt viszik elektrosokkolni. Ez van 2011-ben is az egész Föld bolygón. Meg állami gyilkosságok, amiknek átmentik és kinevezik a kitervelőit, végrehajtóit.
2011. okt. 11. 11:27
 14/17 asmosys ***** válasza:
71%

Terrorizmus ma is létezik noha ennek intenzitása hullámzó. Maga a terror gyakorlatilag a szegény ember háborúja. Jellemzően politikai céllal használják olyan csoportok szerveződések akik katonailag nem képviselnek erőt. Célja kezdetben katonai, később politikai, majd a legnehezebben védhető, civil célpontok lettek. Ilyen támadások ellen védekezni hatalmas időt, energiát, pénzt, és személyi tartalékokat emészt fel. Így próbálnak, nyomást gyakorolni és eredményeket elérni. A mai napig heti rendszerességgel próbálkoznak, melyeket részben sikerül megakadályozni, részben sikeres. Ezek ugyan visszaszorultak olyan országokba ahol alapvetően biztonsági szempontokból káosz uralkodik, de tény, hogy a mai napig nem szűntek meg azok a törekvések, hogy a nyugati világban vigyenek véghez akciókat. Az hogy a támadások elmaradnak köszönhető az embertelenül drága ellenintézkedéseknek, a támadók lehetőségeinek csökkenésének, de nem a szándék hiányának.

Az hogy Neked mennyire kell félni, másik kérdés. Itthon nem igazán, de ha esetleg jársz sokat külföldön, egy nagyon kis esélyed lehet arra hogy rossz helyre kerülj. Akkor is ha ez százalékban szinte kifejezhetetlen.

2011. okt. 11. 13:14
 15/17 titak ***** válasza:
65%

Az egész csak nézőpont kérdése.

A másadik világháborús partizánokat hősként ünneplik, pedig ha belegondolunk ők se voltak kűlőnbek.

Ha az CIA felrobbant egy "xy" repülőgépet az nemzetbiztonsági beavatkozás, ha ez fordítva történik már terrorizmus.

2011. okt. 15. 11:42
 16/17 anonim válasza:
na ilyen hülye kérdést is rég hallottam. Gondolom egy pokolgépes merényletről sem hallottál még, amelyek keleten szinte mindennaposak. Azokat gondolom a gumimacik csinálják.
2011. okt. 23. 19:45
 17/17 anonim válasza:
és ti meg nagyon lazán kezelitek azt hogy több 1000embert megöltek. Ha a ti családotokat irtották volna ki lehet nem így gondolkodnátok.
2011. okt. 23. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!