Belgiumban is betiltották a burkaviselést. Helyesnek tartod?
14:29
"az ember úgy öltözik, ahogy akar"
Tényleg? Sétálj végig egy szál fürdőgatyában a Váci utcán, aztán megnézzük, úgy öltözik-e az ember, ahogy akar.
15:10
Maximum megnéznek. De ezért nem visz el a rendőr és nem végeznek ki.
Amúgy meg itt csak a két extrém véglet van tiltva.
"Viszont ha mégegyszer valaki azt mondja hogy európa fejlett és vannak emberi jogok az baxa meg az anyját."
Miért mihez nincs jogod te szerencsétlen?hogy lefeküdj anyáddal? vagy h embereket gyilkolj?
Hülye f-asz
Igen is, meg nem is. Az integrációt hosszú távon ez segíti elő, ez tény. És itt a hangsúly azon van, hogy hosszú távon, nem egyik napról a másikra.
Viszont szerintem a vallásuknak megfelelő öltözködés még mindig a szabad vallásgyakorlás részét képezi, úgyhogy szerintem ebbe nem lenne szabad beleszólni.
"Én voltam arab országban, és sehol senkit nem szóltak meg az öltözködésért."
Nem mindegy hogy egy afgán faluba vagy Kairóba mész.
Amúgy meg épp ez a bizonyíték arra, hogy az iszlámnak nem előírása a burkaviselés, különben minden arab országban kötelező lenne. Úgyhogy ez még náluk is az extrém kategória, és nem hiszem hogy nekünk kötelességünk lenne eltűrni ezt Európában.
Mondjuk most láttam, amit valaki linkelt, eddig én sem tudtam pontosan, hogy pl. miben különbözik a burka és a csador. Így már világos.
Biztonsági szempontból sem gondoltam át eddig a kérdést, és ilyen téren tényleg helyénvaló a döntés.
"Viszont szerintem a vallásuknak megfelelő öltözködés"
Senki sem szólt a haj eltakarása ellen, csak az arc eltakarásáról van szó. Az arc eltakarását pedig az ország törvényei tiltják, és egy ország törvényeit nem írják felül vallási törvények - épp ezért nem is fogadom el, amikor az autóvezetők alkoholfogyasztásáról volt szó és a kat. egyház felmentést kért, mert a misebor fogyasztása munkaköri kötelesség. Túróst - az ő ceremóniájukhoz másnak nincs köze.
Amúgy meg ha alapítok egy vallást, akkor talán el kéne fogadnia a többségi társadalomnak, ha nekem a vallásgyakorlás azt jelenti, hogy bedrogozva, teljesen pucéran végigszambázok az utcán?
A jogok mellé kötelességek is járnak. jogom van a vallásomat gyakorolni, ameddig az nem ütközik az ország törvényeibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!