Igazat mondott a BBC riporterének Putyin azzal kapcsolatban hogy hol van Oroszországnak a helye a világban és hogy a nyugati világ kihasználja a befolyását más államokkal szemben?
"A NATO tagság elúszott, mert amíg háború van addig nem lehet felvenni Ukrajnát."
Így van, addig nem. Viszont, ha valamiért a daráló orosz horda mégiscsak elakadna és esetleg kialakulna egy átmeneti befagyott állapot ( mint '14-'22 között) akkor viszont felvehető, ilyenre már volt precedens: NSZK :)
" Így nem maradt más lehetőség mint hagyni ledarálni teljesen. Ha nem lesz Ukrajna akkor már nincs miért aggódni."
Arra lennék kíváncsi, hogy neked ezt miért lenne jó? Ebben az esetben tőlem 35km-re lenne az orosz határ, aminek én qrvára nem örülnék. Te mit nyernél ezzel?
# 51-es
" Így van, addig nem. Viszont, ha valamiért a daráló orosz horda mégiscsak elakadna és esetleg kialakulna egy átmeneti befagyott állapot ( mint '14-'22 között) akkor viszont felvehető, ilyenre már volt precedens: NSZK :) "
Ilyen alapon 2014 és 2022 között Miért nem vették fel akkor gyorsított eljárásban a NATO-ba Ukrajnát ? :)
# 51-es
Túl gyorsan nyomtam entert, de mindegy, így is jó lesz:
" Arra lennék kíváncsi, hogy neked ezt miért lenne jó? Ebben az esetben tőlem 35km-re lenne az orosz határ, aminek én qrvára nem örülnék. Te mit nyernél ezzel? "
Ameddig lesz egyetlen megyényi Ukrajna is, addig az EU, és a NATO keményvonalasai azok fullon fogják tolni az elszabadult háborús uszítást. Mi kell a leállásukhoz ? Az fix, hogy Ukrajna katonailag nem tud fordítani a harci helyzeten.
Mit fognak az EU-s, és NATO-s politikusok csinálni, amikor Kijev az Oroszország lesz ? Tehetetlenül fognak csapkodni, és dühöngeni, de nem tesznek szerencsére semmit ?
" Arra lennék kíváncsi, hogy neked ezt miért lenne jó? Ebben az esetben tőlem 35km-re lenne az orosz határ, aminek én qrvára nem örülnék. Te mit nyernél ezzel? "
Amúgy amikor 2014 előtt átmentél Ukrajnába, akkor ukránul beszélő határőrök fogadtak, vagy oroszul beszélő határőrök ?
Már most több helyről hallani hogy nagyon kimerült Ukrajna és nem bírja tovább.
Abban bízni, hogy leáll a daráló szerintem butaság. Van matematikai esélye, de reálisan nézve esélytelen.
De ha nem áll le a daráló akkor mit mondasz? Nem baj legalább szurkoltunk nektek :D
Csak hogy értsd a lehetőségeket.
1. Megállapodnak Oroszországgal és elfogadják a feltételeket.
2. Teljesen megsemmisülnek.
3. Úgy várják azt hogy megálljon a daráló, ahogy én várom, hogy kihúzzák a számaimat a lottón.
Az utolsó opció azért rizikós, mert naponta rengeteg katona hal meg és vészesen közelít Ukrajna felőrlése.
Hogy válaszoljak a kérdésedre, hogy miért lenne jó nekem?
Én nem mondtam hogy jó lenne. Annyit mondtam, hogy ha teljesen megsemmisül Ukrajna akkor valóban megszűnik a bizonytalanság hogy lehet e bízni Putyin szavába.
Itt vagy megbíznak benne vagy meghalnak.
Én jobban örülnék neki ha bizalmat szavaznának neki.
De mivel te és sokan mások szerint ez hiba, ezért lehet teljesen megsemmisül 2 éven belül.
Ennek nem örülök.
A legjobb az lenne ha elfogadnák az orosz béketervet.
A szankciók eltörlésre kerülnének és Ukrajna újjáépítése kicsit felpörgetné a magyar gazdaságot is.
Sajnos erre egyre kisebb az esély. Szerintem s végsőkig kifacsarják Ukrajnát, majd magára hagyják. Ez látszódik.
# 56-os
Állandó EU-s, és NATO-s toposz, hogy Oroszország az összeomlás szélén, 5 perc múlva meg azzal hergelnek, hogy ma Ukrajna, holnap Magyarország, holnapután Portugália, és még az Atlanti-óceán sem állítja meg az oroszokat.
A másik, ez nem hirtelen háború, megvan az ok - okozata ...
Csak azt nem szokták említeni, hogy Oroszországnak is van több szövetségese.
Valamint Kína geopolitikai érdeke hogy Oroszország stabil maradjon a térségbe, ezért mindent meg fognak tenni, hogy Oroszország ne omoljon össze. (Az összeomlásnak amúgy még előszele sincsen, sőt!)
Szóval ha mindenki továbbra is kitart a háború folytatásába, vagy akár még növekedik is az intenzitás, akkor ebbe Ukrajna szénné ég, úgy lesz vége.
Sehogy máshogy...
És ennek szurkolnak itt sokan akik aggódnak Ukrajnáért.
Hát nem vicces???
#45: "Ennek tudatában kérheti ezt Putyin és célszerű meg is adni."
Az a célszerű, ha Oroszország belátja, hogy a NATO CSAKIS(!) védelmi szövetség, nem a demokratikus Oroszország ellensége, és nincs már Szovjetunió! Korábban azt is írtam, hogy még Putyin se viselkedett ellenségesen a NATO-val. Putyin később egyszerűen megőrült.
A NATO szervezeti szabályzatában nem létezik olyan kitétel, hogy ha valaki önként be akar lépni, akkor csak az oroszok rosszallása miatt ezt nem teheti meg. Csábítsa be Putyin Ukrajnát az ODKB-be (a kelet NATO-ja), és ha erre a NATO elkezdne fenyegetődzni, hogy megtámadja Ukrajnát??? Ugye hogy kiakadnál, de rohadtul! NONSZENSZ, hogy ezt elnézed az oroszoknak, de a NATO-nak nem.
A #46 tökéletesen jól kifejtette, hogy Putyin megállás nélkül felrúgott minden Oroszországra érvényes szerződést, még a Helsinki záradékot is - többek között..
Az első pont bővebb kifejtésben egyúttal azt is jelenti, hogy minden szuverén állam nem korlátozhatóan megválaszthatja azt, hogy mely katonai csoportosulás tagja legyen (pl. NATO vagy ODKB...stb). Putyin még erre is nagy ívben szart.
#45: "A szankciók kérdésénél kezdjük azzal, hogy milyen alapon hozott az EU önmagát is veszélyeztető szankciókat?"
A szankciók esetében gyakran mind a két érintett rosszul jár valamilyen szinten. A szolidaritás vállaláskor áldozatot hozunk az elnyomottért, és ez bizonyítja az EU harcképességét és magas erkölcsi színvonalát. Ugyanakkor mégis lehet, az EU-nak jobban át kellene gondolnia, hogy meddig mehet el. Vannak aggasztó jelek valóban:
#45: "Miért ne lehetne feltétel a szankciók eltörlése a béke érdekében?"
Ezzel minden paranoid diktátor vérszemet kap, látva az EU gyengeségét, retorzió képtelenségét. Egyébként is nonszensz, hogy semmivel se büntetünk egy eszelős gyilkost. Mintha az iskolai osztályban a nagypofájú, verekedő gyereket gyáván, meghunyászkodva békén hagynánk, mert a szülei nagykutyák. A szemét kölyök egyre jobban a nyakunkra nőne, és egyre gátlástalanabbul kínozná később a társait is.
#45: "Továbbra is azt tudom mondani, hogy Ukrajna egyre rosszabb helyzetbe van és egyre kilátástalanabb az ukrán nemzet sorsa. Hol szeretné megállni?"
Ez Ukrajna magánügye. Ő választ! Mi csak annyiban dönthetünk, hogy segítünk nekik, vagy se.
#45: "A teljes ledarálásig folytatnád? Ennyire nem érzékeled a valóságot?"
Barátom! Elment az eszed? :) Rajtam semmi se múlik! :D
A Nyugat max. nem küld fegyvereket, hiába könyörög érte Ukrajna, és akkor Putyin lassan-lassan elfoglalja egész Ukrajnát, de messze nem egy csapásra, hiszen Ukrajna szinte magában is sokáig feltartotta az oroszokat (utána Ukrajna állandó tűzfészek lesz, helyi lázadások, terror akciók, robbantások..sb), szóval ezzel az öldöklésnek messze nem lesz vége, de végül az oroszok itt fognak tanyázni mellettünk. Ugrásra készen... Hogy Ukrajna és Putyin esetleg közben hogyan akar békét kötni, azt megint csak ők dönthetik el, más nem. Ha Putyin nyeregbe fogja érezni magát, minek akarna békét?
#45: "Ennyire nem érzékeled a valóságot?"
Az azért elég merész dolog, hogy te jobban látod a valóságot, mint USA meg a nyugati katonai szakértők többsége. És még te beszélsz??? Nem kéne kissé visszavenned? Végül is Ukrajnának egyelőre csak kis részét tudták elfoglalni az oroszok, azt is kínkeservesen. Nem nagyon hallok se az USA, se az EU, se magyar katonai szakértőktől olyat, hogy Ukrajna totál reménytelen állapotban lenne, persze nyilván a Fidesz propagandán kívül, de hát azok Putyin szervilis talpnyalói.
"Már most több helyről hallani hogy nagyon kimerült Ukrajna és nem bírja tovább."
Ezért nem kell Castelt hallgatni. Ilyen intenzitásal még mindkét fél évekig bírja emberrel.
"1. Megállapodnak Oroszországgal és elfogadják a feltételeket."
Ami nettó időhúzás csak és az oroszok folytatni fogják idővel és bedarálják Ukrajnát.
"2. Teljesen megsemmisülnek."
Ugyanúgy, ahogy az első pont esetében is. Csak ameddig harcolnak addig van esélyük a fennmaradásra, ha belemennek az orosz békediktátumba ami gyakorlatilag egy kapituláció akkor esélyük sem marad.
Tehát akármelyik pontot veszed, a végeredmény ugyanaz - amennyiben nem támogatják Ukrajnát.
Tehát a te opcióid: vagy megsemmisítik őket vagy megsemmisítik őket.
"Itt vagy megbíznak benne vagy meghalnak."
Nem, mivel mindkét esetben meghalnak.
"Én jobban örülnék neki ha bizalmat szavaznának neki."
Megtették többször, aminek az eredménye az lett hogy épp meghalnak a háborúban...
"A legjobb az lenne ha elfogadnák az orosz béketervet."
Az oroszoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!