Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA-ban a városiak akik...

Az USA-ban a városiak akik jellemzően demokrata szavazók, ugyanúgy lenézik a Trump-ra szavazó vidékieket, mint ahogy nálunk lenézik Budapesten a mélyszegény 100% Fidesz falvakat?

Figyelt kérdés

Sok ehhez hasonló videó terjeng, hogy milyenek is azok a helyek ahol a Fidesz 98-100%-os szavazót szerez, hát ilyenek:

https://www.youtube.com/watch?v=cvXWbFsY5mw

Nyilván egy Budapesti az zsigerileg lenézi főleg az ilyen vidékeket, de amúgy még a jobbakat is.

Az USA-ban is hasonlóan lenézik a vidéki Trumpistékat a gazdag nagyvárosokból? A különbség az, hogy az USA-ban lényegesen több a gazdag ezért nálunk nincs 2/3-dos többségben az ilyen vidéki populista párt hanem egyáltalán nincsenek hatalmon. Valószínűleg most sem lesznek.

szept. 30. 10:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
69%
Igen, ott is nagyon alacsony a politikai kultúra
szept. 30. 10:57
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

USAban van alternatívaja Trumpnak.

Nálunk MP, MZP előtt nem igazán volt.

DKra szavazni meg, fideszes átlag IQ gyökharom felett még nem szokás

szept. 30. 11:03
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
A trumpistak meg a demokratakat nezik le. Szerintuk Biden tonkretette az orszagukat, meg Trump alatt mennyivel jobb volt minden. Mondjuk ez vicces, mert az amerikai statisztikak nem ezt tamasztjak ala. Pl sokkal tobb munkahely keletkezett, rengeteget fektettek bidenek az infrastruktura fejlesztesebe. Az inflációt sokan felhozzak, de teny h a covid utan mindegyik orszag erintve volt. Es az USA-ban soha nem ment 8 % fele. Nalunk 20% felett volt. Most az USA-ban 3%. Plusz nem tobb az illegalis bevandorlo mint Trump idejen.
szept. 30. 11:53
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A másra szavazók lenézése világjelenség.
szept. 30. 14:26
 5/25 anonim ***** válasza:
Nem egészen ugyanúgy. Magyarországon tényleg elképesztő agyhalottságok mennek vidéken, elég megnézni egy "Fideszre szavaztam, nem kellett volna?" "Ha dögölni kell, az ő keze alatt dögöljünk" "Jaóvanezígy" "Mi lett jobb? Hát mit mondjak, hajléktalan lettem" videót, bár ez utóbbi a fővárosban készült. Az USA-ban a Trump szavazók viszont általában nem agyhalottak, sőt! Tehát amikor a Demokraták lenézik őket, az nem "ugyanúgy" történik, mivel a Demokraták ott teljesen elrugaszkodnak a valóságtól lenézés közben, míg a magyar fővárosiak a valóságra reagálnak realista megközelítéssel (nyilván némi általánosítással) amikor lenézik a vidéket.
szept. 30. 23:55
 6/25 anonim ***** válasza:

Azert nehogy azt mondjuk, hogy a MAGA republikánusok olyan okosak lennenek. De nehez persze osszevetni, mert sokan kozulunk magyar viszonylatban eleg jol elnek. De Trumpot istenitik. Sok szegenyebb meg gyakran a demokratakat tamogatja, pl feketek. Nyilvan nekik egyeduli szempont a borszin, meghogy Trump rasszista

Talan amiben a republikanusok es a fideszesek hasonlitanak, hogy rengeteg a konteo hivo mindket csoportban

okt. 1. 01:47
 7/25 anonim ***** válasza:

Miért ne istenítenék Trumpot? Joggal van elegük a woke őrületből és az inflációból. Trump alatt jobb volt az élet, nem mert háborút indítani senki (Putyin, Hamasz, Hezbollah, Irán), és rekord számú munkahelyek voltak, nem volt gigainfláció és nem voltak tárva-nyitva a határok úgy, hogy már nem csak latinók, de kínaiak is röhögve özönlenek tömegesen Mexikó felől.

Ezek kőkemény kézzel fogható dolgok, nem úgy mint az elvi, megfoghatatlan dolgok, ATTITŰDÖK, mint az állítólagos bigottság, rasszizmus, bunkóság.

Én online chatelek évek óta napi szinten amerikaiakkal, 100-ból 1 ember mondja MAXIMUM, hogy demokratákra szavaz vagy szavazott. 2020 után 1 db feka mondta nekem 2021 végén elsőként, hogy Bidenre szavazott de hozzátette, hogy már megbánta.

Nyilván a hiperokos szakértők szerint butaság ekkora mintából általánosítani, nekem mégiscsak gyanús, hogy csalás lehetett a dologban.

A konteó hit is rendkívül egészséges attitűd, pozitív dolog, akkor is, ha hatalmas baromság a konteó. Mert nem lesz birka az ember, óvatosabb és nyitott szeműbb lesz. És éppen elég ha 100 000 baromságból 1 db. konteó igaz. MINDIG úgy kell hozzá állni, hogy mi van, ha mégis igaz. Régi bölcsesség: "Always err on the side of caution"

okt. 1. 20:20
 8/25 anonim ***** válasza:

[tegnap 20:20]: "Nyilván a hiperokos szakértők szerint butaság ekkora mintából általánosítani, nekem mégiscsak gyanús, hogy csalás lehetett a dologban."

- A te dolgod, hogy neked mi gyanús. Miután republikánus kötődésű politikusok, bírók mondták ki, hogy a 2020-as elnökválasztás rendben volt, nekem az a gyanúm, hogy csak a tökkelütött holdkórosok delirálnak még mindig csalásról. De hát nem vagyunk egyformák, attól színes a világ, hogy neked és nekem más gyanús.

"A konteó hit is rendkívül egészséges attitűd, pozitív dolog, akkor is, ha hatalmas baromság a konteó."

- Egészséges attitűd, pozitív dolog egy olyan dologban hinni, ami hatalmas baromság? Szép. Mindezt figyelembe véve az én konteóm az, hogy a háttérhatalom nem bezáratta Lipótmezőt, hanem bekötötte az internetet.

"Mert nem lesz birka az ember, óvatosabb és nyitott szeműbb lesz."

- Feltétlen. A nyitottság egyik csalhatatlan jele, hogy a nembirka a fejébe veszi, hogy csalás volt, majd amikor piros politikusok tömege mondja el, hogy a dolog rendben volt, csak az elnökjelöltjük nehezen dolgozza fel a vereséget, a nembirka akkor is köti az ebet a karóhoz, szerinte továbbra is csalás volt. Ez valóban nyitott szellemre vall.

"MINDIG úgy kell hozzá állni, hogy mi van, ha mégis igaz."

- Lehetséges volna, hogy Sorosék lefizették a valóságot? Mi van, ha mégis igaz? Feltétlen így kell hozzáállni! Mindig! Akkor a valóságban nem volt csalás, de az egész egy demokrata összeesküvés. Ezen a ponton már füstöl is a nembirkaagy.

okt. 2. 22:41
 9/25 anonim ***** válasza:
7);Tudtommal 3% körüli az USA-ban jelenkeg az infláció. Eléggé jól megy a gazdaság.
okt. 2. 22:59
 10/25 anonim ***** válasza:

7-es: az ne zavarjon, hogy a legtöbb állításod megtámadható. Nagy részük hazugság.

Plusz nyilván, ha republikánusokkal beszélgetsz, ott nem találsz demokratát. :)

Ettõl függetlenül Kamala Harris megnyeri. 💙🇺🇸

okt. 2. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!