Megindult a bünti a kurszki betörésért? Megérte vigéckedni?
#30-nak:
A kisember szintjéről ez az állapot nem befolyásolható, legfeljebb polgárháborúval.
És hogy mit gondolok azokról, akik a háborús állapot ellenére nem a hazájuk védelmére összpontosítanak, hanem a sorozókkal szegülnek szembe?
Azt hogy hazaárulók, és én a helyszínen lőném agyon.
Csináljanak polgárháborút, és eltávolíthatják vele a háború-pártiakat. De nekem az Ukránok is birkának tűnnek. Életveszélyben vannak, de nem mernek a saját vezetésükre támadni.
Szóval ha valaki ellenkezik a sorozásnak, az hazaáruló és főbe lőni, aki meg a sorozótiszt fegyverétől félve beáll katonának, az meg pusztuljon meg, megérdemli, ha az oroszok lelövik?
Háborús helyzetben polgárháborút szervezni és visszalőni a sorozótisztre az nem hazaárulás? Az a Te értékrendedben nem helyszínen való főbelövést érdemelne?
A Te értelmezésedben hazaáruló az aki engedelmesen bevonul katonának és ezzel támogatja Zelenszkijt és megérdemli, ha ezért a családját lebombázzák a ruszkik.
Hazaáruló az, aki ellenkezik a sorozótisztnek és megérdemli, hogy főbe lövik.
Hazaáruló az, aki ellenkezik a sorozótisztnek, többedmagával fegyvert fog, polgárháborút szít, és megérdemli, hogy agyonlőjék.
Hazaáruló az is, aki háborús helyzetben elmenekül az országából és megérdemli, hogy porig legyen rombolva a háza, és hátrahagyott szerettei meghaljanak.
Ez így kissé sakk-matt. Te szimplán csak utálod az ukránokat és tök mindegy hogyan viszonyulnak a jelenlegi sakkpartihoz, mindenképpen megérdemlik annak következményeit.
#32-nek:
Semmi bajom az Ukránokkal.
Látom, nem tudtad követni a mondanivalómat, ezért segítek:
Adott az Orosz-Ukrán háború, és adott lehetne egy polgárháború is.
Hogy ezekben ki a hazaáruló?
Nos, a történelmet MINDIG a győztesek írják.
Fentebb azt írtad, hogy az az ukrán hazaáruló, aki támogatja Zelenszkijt, meg az is hazaáruló, aki nem engedelmeskedik Zelenszkijnek. Akkor ebben a történetben Te vagy a győztes aki megírja a történelmet?
Egyik kijelentéseddel ütöd a másikat.
Fiatal vagy még.
Ha Zelenszkijt elsöpörné egy polgárháború, utána a támogatói lennének a hazaárulók. De ha Zelenszkij maradna és kiverné az Oroszokat, az ellenállók lennének a hazaárulók.
Mert a történelmet MINDIG a győztesek írják.
De meg nem győzött senki tudtommal. Ettől még el lehet dönteni most is, hogy ki mit érdemel. És szerintem egy szimpla civil, függetlenül hogy orosz vagy ukrán vagy angol, nem érdemli meg, hogy mások az Ő f.szával verjék a csallányt.
Teljesen mindegy, hogy kik írják a történelmet, azok csak betűk könyvekben amit az utókor embere olvas. Teljesen mindegy, hogy mi van bele írva, attól még egy civil nem érdemli meg, hogy hatalmi harcok ilyen-olyan áldozata legyen.
Én abban hiszek, hogy béke sose lesz, de ha már elkerülhetetlen a harc, akkor az ne érintse a civileket. A hadsereg önkéntesekből álljon, és ha ezek elfogynak, akkor ennyi. Az az ország akkora haderővel bírt, ha erőszak nélkül nem tud többet toborozni, akkor adja fel.
Nem gondolom hogy lenne olyan igazán nemes ügy, amiért megérné ártatlanokat a halálba küldeni.
Vagy ha mégis létezik ilyen nemes ügy, akkor meg nem szükséges erőszakkal toborozni.
Lehet fiatal meg ostoba vagyok és gyáva, hogy nem támogatom, hogy csak azért áldozzuk fel az Életünket, csak mert az alkotmányban ez meg az van írva.
#36-nak:
Attól hogy leírtam neked a fentieket, még nem azonosulok vele! Nem az én véleményem, nem az álláspontom, pusztán a szomorú tények.
Én magam sem mennék frontra. Dezertálnék.
Ha nem sikerülne, az első alkalommal megadnám magam. És ez nem gyávaság. Ahhoz nem bátorság kell hogy valaki például a kolostormalacért meg a pereputtyáért megdögöljön, hanem hatványozott ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!