18 év alatti életet nem veszélyeztető betörésért mi a büntetés?
2millió-50millió forint értékű lopásra gondolok ,aszthiszem különösen nagy érték de ebben nem vagyok biztos. Mik a kilátások ? Priusz mentes előélet.
Köszke (a pénz nem lett meg tehát nem lett viszaszolgáltatva az eltulajdonitot tárgyak)
A kérdés elméleti semmi közze hozzám vagy ilyesmi :)
16,5/L
a kilátás:sok év a fiatalkorúak börtönében.fiatalkorúaknál nem szokták enyhítő körülményként kezelni a büntetlen előéletet mert 14év alatt alapból nem büntethető a tag és nehogymár megdícsérjünk valakit mert 2,5évig kibírta bűnözés nélkül.
+polgári peres úton beperelik az elkövetőt,nyilván nem tudják behajtani a milliókat de törleszteni kell míg le nem szállnak az emberről
"valakit mert 2,5évig kibírta bűnözés nélkül"
Jó de értsétek már meg hogy nem rólam van szó :D
Okés , köszi a korekt normális választ.
Ez azért rengeteg sok tényezőtől függ, nem is lehet itt pontos választ adni rá...
De pl sima lopás esetén, mivel ez jelentős értékre elkövetettnek minősül, a Btk. szerinti büntetés 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés. De ha már dolog elleni erőszak is van a buliban, akkor 2-8 év.
Ha rablásról van szó (ami nem jelenti azt, hogy életet kell veszélyeztetni, elég a személy elleni erőszak), ott jelentős értéknél 5-10 év, ha fegyveresen akkor 15 évig. Rablás esetén már az előkészület is büntetendő.
Persze igen sokmindentől függ,hogy egy bíró végül mennyit sóz a delikvens nyakába. Általában szerintem kevesebbet mint amennyit megérdemelnének.
Szerintem a te esetedben (mármint az elméleti esetedben :) ) a maximum 5 év lenne, de ehhez már komoly zűr kellene, szóval egyértelműen kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!