Ittas vezetés 200. 000Ft Büntetés?
Én teljesen egyetértek a büntetéssel. Aki vezet, az ne igyon - és fordítva. Mikor kocsiba ült, pontosan tudta, hogy tilos.
Pedro
Mint ahogy a határozatban is leirták bármilyen más büntit csak egy bírósági tárgyaláson lehet "kisírni",mivel a rendőrségnek nincs mérlegelési lehetősége,elvileg azt adják amit a törvény előír.
A biróság megvizsgálja a családi/anyagi hátteret és csökkentheti a büntit,pláne hogy egy fiatalkorúnak pl.nincs keresete akor miből fizetne 200e Ft-ot?
Egyértelmű: zéró tolerancia. Iszik vagy vezet. Remélem a jogosítványát is elveszik.
Gyengébbek kedvéért meg azért nem lehet alkoholos befolyásoltság alatt vezetni kis hazánkban, mert a nagyon okos többség több napos folyamatos vedelés után is azt fújná: "a hülye rendőr, én csak egy sört ittam, a rendőrség csak pénzbehajtókból áll".
Erre a mennyiségre a birság: 100-300 ezer forint. 6-12 hónap vezetéstől eltiltás. 6 hónap eltiltás felett, utánképzés.
Az nem lényegi kérdés hogy mikor lett nagykorú a gyermek. Mivel jogosítványt 17. betöltött életévvel szerezhet. Volt jogsi, ergo ismerte a szabályokat, nem tartotta be. Nem nagyon remélhetsz semmit, de ha gondolod kérdezz meg egy közlekedési szakjogászt.
1. Ne hasonlítgassuk már kishazánkat fejlettebb, nyugati országokhoz! Ott nem csak a GDP, de a közlekedési morál is egész más szinten van!
2. A büntetést nem csökkentetni kell, hanem megelőzni!
3. Ha a kiskorúnak keresete nincs, vagyona még lehet (gépjármű, ingatlan). Akkor pedig simán büntethető (és büntetendő)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!