Miért ellenzik sokan Ukrajna EU csatlakozását?
Ukrajna területe értékes, tele van nyersanyaggal, a világ legjobb minőségű termőföldje.
Már Hitlernek is fájt a foga Ukrajnára és az ukrán termőföldekre.
Most pedig Ukrajna önként és dalolva csatlakozna az új birodalomhoz. Az Európai Birodalomnak még jól jönne ez a terület a jövőben.
# hypno
A de facto számít, és nem a de jure.
A Krímben orosz katonák vannak, orosz zászló lobog, orosz közhivatalok vannak, rubellel fizet a nép, és orosz határőrök fogadnak, akkor az orosz.
Hruscsov baromsága volt, hogy csatolják át a Krímet az Ukrán SzSzK-hoz.
Lenin baromsága meg az volt, hogy az Odessza, és Mariupol közöttiek is az Ukrán SzSzK-hoz mentek.
De amint látod, ez orvosolható.
# Kérdező
Szerintem egyetértünk.
Én is a Kijev, Cserkasszi, Kirovográd, és Odessza oblasztyokat adnám Oroszországnak, és azon túl meg nekem mindegy, hogy az Ukrajna, vagy Lengyelország, vagy akárhogy is hívják ország van.
# Kérdező
Lehet, gondolkodóba estem.
Ukrajnának a keleti része, vagyis Csernyigov, Harkov, és a Donbasz van tele értékes nyersanyagokkal + energiahordozókkal.
Meg a Krím.
A Krímben vértelen tulajváltás történt, ellenben a fenti háromért elhúzódó harcokat vívnak.
# Hypno / 39-es válasz
A Krím annektálása az 2014-ben volt.
Én meg az 1992 és 2010 közöttiekről beszélek.
Vagy szerinted a 2010-es Harkovi Egyezmény is érvénytelen ?
Oroszország a hatalmas, gyér lakosú területeivel a mezőgazdasági területei, az energiahordozói, és a nyersanyagai miatt céltábla.
Ezt 1939-ben, és 1942/43-ban teljesen nyíltan, és őszintén felvállalták.
https://www.youtube.com/watch?v=LqW-WFF3vMo
Ma már ezt így nem vállalnák fel.
A demokrácia, emberi jogok védelme, meg önrendelkezés és hasonló píszí szövegek csak demagógia a saját választók felé. A stratégiai érdekeket totálisan hidegen hagyják az ilyen szempontok.
Ugyanakkor az orosz politikai vezetésnél is sokszor hülyeséget cselekednek, amit elkezdenék A4-es lapokra jegyzetelni, egy komplett könyvre való össze is jönne.
Mint pl. Hruscsov a Krímet átpasszolta Oroszországtól az Ukrán Tagköztársaságnak.
Lenin az Odessza, és Mariupol közöttieket.
Akkor Jelcin is egy barom volt, ő alkoholista volt, nem is értem, miért lett elnök.
És Putyin is elrontotta a dolgokat, hogy a Harkovi Kutyapaktum helyett feketén - fehéren ki kellett volna vásárolni a Krímet + egypár megyét, és akkor elkerülhető lett volna a háború.
Vagy ha már 2014 megtörtént, akkor is a Krímen túl egyetlen lépést sem szabadott volna tenni.
# Pintér László
A kérdés az, hogy Mióta számítjuk az Orosz - Ukrán / NATO konfliktust ?
2022. február 22. óta ?
Vagy 2014. február 20. óta ?
Igazából a Krím óta van háború, csak az átlagemberek 99 %-a nem tudta, hogy egyáltalán Mi a Krím, és nem is érdekelte az egész.
A Krím tulajváltása agressziónak számít, vagy afölött szemet lehet húnyni ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!