Most, hogy Putyin az LMBTQ emberek érdekei mellett érvelt a beszédében várható, hogy ők is kiállnak majd Oroszország mellett?
Milyen jogokat vett el a Fidesz a melegektől ami eddig volt Nekik?"
Pl.: a médiában történő megjelenés korlátozása ("gyermek védelmi törv.)
-Annak ellenére hogy ilyen törvény van ugyan úgy médiában vannak szerepeltetve.
"A drogozást te választottad, még akkor is, ha esetleg szenvedélybeteg vagy, a szexuális identitását nem maga választja az ember. Elnyomni elnyomhatja, hazudhatja melegként, hogy heteroszexuális, becsapva egy nőt, és élhetnek boldogtalanul együtt, hogy Orbán elvtársnak és csatlósainak megfeleljenek, de valóban ez lenne a helyes?!"
Amikor egy amúgy hetero pasi úgy érzi, hogy női ruhákba akar öltözni, mert úgy érzi jól Magát, az nem egy választás kérdése, ahogy Én is választom, hogy megtekerek egy cigit az alkoholmentes sör mellé? Vagy a travik nem tartoznak az LMBTQ-ba?
Amúgy felőlem házasodhatnak a melegek (( hetero házasságot is hülyeségnek tartom amúgy)), meg felőlem gyereket is fogadhatnak örökbe (( Terry Blacknek amúgy nem volt kettő örökbefogadott Gyereke? Ő nem LMBTQ-s? )) de kb bármit is csinálhatnak, pláne otthon ahol nem zavarnak senkit, de Nekem érzésre túl van tolva évek óta ez az LMBTQ szekér, meg a cancel culture, hogy nem mondhatsz semmi rosszat ilyen dolgokról, de közben meg mondhatsz másról. Én ezt már a vélemény cenzúrának érzem.
Plusz az Ország jelenlegi legkisebb problémája az, hogy két pasi összeházasodhat-e vagy sem. Ettől klasszisokkal vannak komolyabb problémák.
Az iskolákban történő érzékenyítés is fontos, de ott is 90%-ban az LMBTQ sztoriról van szó. Az elmúlt pár öngyilkos diák esetében hány volt meleg? A sulikban ha szemüveges vagy, vagy kövér, stréber és bullyngolnak. Ezt kéne elérni, hogy semmilyen formában se legyen ilyen.
"Plusz az Ország jelenlegi legkisebb problémája az, hogy két pasi összeházasodhat-e vagy sem. Ettől klasszisokkal vannak komolyabb problémák."
Mégis ezt a gumicsontot dobta a népnek a Fidesz, hogy rágódjanak rajta, mert a fontos ügyekben tehetetlenek, ill. nem akarják, hogy lássák, foglalkozzanak vele, hogy mennyit ártanak.
Amúgy elég súlyos érvelési hiba, hogy csak a legfontosabb üggyel szabad/kell foglalkozni, és azt éreztetni, hogy ameddig a "legfontosabb ügy" nincs megoldva, addig semmi mással nem kell foglalkozni. Egyáltalán mi a legfontosabb ügy szerinted? Biztos tudnék kapásból öt fontosabbat mondani, és más annál is öt fontosabbat. Sok ügyet kell egyszerre kezelni, és a fontos ügyek mellett lehet ezekkel is foglalkozni: jó szándék esetén fél órát venne el az országgyűlés idejéből, hogy megszavazzák, hogy engedélyezik a melegházasságot.
A gyerekvédelmi törvény kijavítása (homofóbiát törölni belőle, viszont más szakmailag jóval fontosabb részletekkel kiegészíteni, módosítani) azért talán jóval több, viszont fontosabb ügy is. Persze ehhez szándék is kell, de a Fidesznek ne jó kormányzás, hanem a vagyon és a politikai haszonszerzés mellett a gumicsont dobálás a célja.
"Mégis ezt a gumicsontot dobta a népnek a Fidesz, hogy rágódjanak rajta, mert a fontos ügyekben tehetetlenek, ill. nem akarják, hogy lássák, foglalkozzanak vele, hogy mennyit ártanak.
Amúgy elég súlyos érvelési hiba, hogy csak a legfontosabb üggyel szabad/kell foglalkozni, és azt éreztetni, hogy ameddig a "legfontosabb ügy" nincs megoldva, addig semmi mással nem kell foglalkozni. Egyáltalán mi a legfontosabb ügy szerinted? Biztos tudnék kapásból öt fontosabbat mondani, és más annál is öt fontosabbat. Sok ügyet kell egyszerre kezelni, és a fontos ügyek mellett lehet ezekkel is foglalkozni: jó szándék esetén fél órát venne el az országgyűlés idejéből, hogy megszavazzák, hogy engedélyezik a melegházasságot.
A gyerekvédelmi törvény kijavítása (homofóbiát törölni belőle, viszont más szakmailag jóval fontosabb részletekkel kiegészíteni, módosítani) azért talán jóval több, viszont fontosabb ügy is. Persze ehhez szándék is kell, de a Fidesznek ne jó kormányzás, hanem a vagyon és a politikai haszonszerzés mellett a gumicsont dobálás a célja."
Pontosan. Egy gumicsont. Ennyi. És a Nép ezen rágódik, ez miatt megy ölre két Ember.
Az teljesen rendben van és igazad van abban, hogy attól mert van fontosabb dolog, még a másodlagos dolgokkal is kell törődni. Viszont ha a házadban téglával kidobják az ablakod üvegét így télen, lehet hogy az a fontosabb és hamarabb megoldásra váró probléma, mint hogy mondjuk a nyaralódban a redőnynek a gurtnija ki legyen cserélve. Ettől függetlenül ki kéne cserélni azt a gurtnit, nincs besöpörve a szőnyeg alá, egyszerűen a prioritás mást mond.
Egyelőre szerintem nagyobb probléma a magas infláció, a velejéig korrupt rendszer, az, hogy a Tanárok kb emberszámba sincsenek véve és ezzel együtt az oktatás is... hát.. igen... rendőrség is annyira van csak tartva, meg addig terjed a hatásköre kb, hogy a gyorshajtókat bírságolja, egészségügy meg... nem mondom, hogy romokban, de azért kis tatarozás ráférne. Szerintem ezek a dolgok nagyobb hangsúlyt érdemelnek annál, mint hogy Józsi meg Pisti gyűrűt húzhat-e egymás ujjára. Főleg, hogy Józsi és Pisti is ebben az Országban él, és talán Nekik is nagyobb szükségük lenne arra, hogy ha bemennek a boltba venni alapvető dolgokat, akkor 20 ezerért ne csak annyi dolgot tudjanak venni, ami a zsebükbe is elfér. Meg kardoskodunk a nemi átalakító műtétek mellett egy olyan Ország egészségügyében ahol egy átlagos Ember egy kínzó vesekővel is hetekkel-hónapokkal később kap időpontot. Ezek a dolgok amiket felsoroltam nem csak a heterokat érinti, hanem ugyanúgy a melegek érdeke is, hogy először ezek legyen rendbe. Az hogy nem férj és férj a két Ember, még ugyanúgy tudnak együtt élni Szerelemben. A házasság csak egy szimbolikus dolog, míg az, hogy egy lightos szatyorba beletudok tenni 20 ezer forintot egy Lidliben egy lightos bevásárlás alkalmával, az már inkább egy gyakorlati probléma. Egy jóléti társadalomban teljesen megértem, hogy tényleges napirendi kérdés legyen a melegek házassága, örökbefogadása, TB-s átalakító műtétek és társai. De Magyarország egy jóléti társadalom?
Jelenleg az LMBTQ törekvéseivel foglalkozni és azokra időt szánni tudod milyen? Pontosan olyan, mint amikor látsz egy félig összedőlő putrit, félig kidőlt falakkal, betört ablakokkal, de azért az udvarban ott áll a BMW vagy a Mercedes. K*rva jó dolog egy szép és jó autó, és fontos is, de ne menjen a ház rovására. Először az legyen rendben. Legalábbis Én ezt így gondolom. Sem a magyar gazdaság nem áll úgy, hogy erre legyen ereje, illetve még a többségi társadalom sem igényli ezt. Ehhez még idő kell, és bizonyos szélsőséges LMBTQ aktivisták illetve az LMBTQ trendet meglovagló politikusok pont ezt az időt tolják ki a kontraproduktív viselkedésükkel.
Én is baromira szeretném, ha legális lenne a fű, gyermekkori álmom egy resti jellegű kis reggelizős-szendvicsezős kis büfé jellegű coffeshopot nyitni és a saját termékemet árulni, de egyszerűen erre még nem nőtt fel a Társadalom meg az Ország gazdasága sem teszi ezt még lehetővé. Még nem jött el az ideje. Ha az elmúlt évtizedeket nézzük, akkor szerintem az látható, hogy szinte exponenciálisan nő a melegek-transzok elfogadása a Társadalomban és ez szimplán organikusan, magától alakul ki.
Ha azt mondod, hogy buta drogos vagyok, elfogadom és igazat adok Neked.
"Pontosan. Egy gumicsont. Ennyi. És a Nép ezen rágódik, ez miatt megy ölre két Ember."
A Fidesz részéről ez egy gumicsont. Az LMBTQ-sok számára egyáltalán nem az.
Ez olyan, mintha a kereszténységet kezdenék el kriminalizálni, és betiltják: "tilos kereszt medált hordani, nyilvános helyen imádkozni, vallásos éneket énekelni, terjeszteni, vallásos beszédet tartani, templomba menni, imádkozzatok csak otthon a négy fal között, ha már ilyen perverzek vagytok", és agyonzaklatják a keresztényeket, nem lehet egyházi esküvő, keresztelés, meg semmi, Bibliát se adhatnak ki, mert az mindennek a teteje.
Megy a keresztényellenes gyűlöletkampány havi százezermilliárd közpénzekből, gyerekeket bíztatnak arra, hogy bullyingolják a keresztény osztálytársakat, stb.
Mindezt azért, mert ameddig megy a balhé, addig a drágalátos # Párt szétlopja és tönkreteszi az országot (úgy, ahogy a Fidesz).
Más okuk igazán nincs a keresztényüldözésre, csak ez az egy, de a recept működik, ha megvan az erkölcsi muníció, és azt könnyű kitalálni, mert mindent meg lehet magyarázni, ahogy annak az ellenkezőjét is.
Viszont azoknak a keresztényeknek, akiknek komolyan a keresztény hit az életük szerves része. Ha a keresztények ilyen esetben el kezdenek tiltakozni, akkor eszem ágában sem lenne azt mondani, hogy ők csak gumicsontot rágcsálnak, akkor is azt mondanám, hogy a # párt dobot be egy gumicsontot, amivel lekötik a pórnépet.
És igen, a keresztények mellet is kiállnék, jogfosztásuk ellen is tiltakoznék, ahogy most az LMBTQ-sok mellett is kiállok heteroszexuális létemre.
" Viszont ha a házadban téglával kidobják az ablakod üvegét így télen, lehet hogy az a fontosabb és hamarabb megoldásra váró probléma, mint hogy mondjuk a nyaralódban a redőnynek a gurtnija ki legyen cserélve. Ettől függetlenül ki kéne cserélni azt a gurtnit, nincs besöpörve a szőnyeg alá, egyszerűen a prioritás mást mond."
- Csakhogy az állam nem úgy működik, mint egy lakás. Egy államban van egy rakás szaktanácsadó, aki jó esetben ért a saját dolgához, és jó esetben hallgatnak is rá a döntéshozók, mert az nem várható el, hogy a döntéshozók polihisztorok legyenek. Igen, nagyon nagy gond van a gazdasággal, fontos, hogy dolgozzanak a gazdasági szakemberek gőzerővel, de nem az van, hogy akkor a többi szakember munkavégzését betiltják, és ha a munkájuk eredményének végrehajtása SZÓ SZERINT csak fél órát venne igénybe az országgyűlésen, és nincs gazdasági vonzata, akkor semmi ok nincs arra, hogy ezzel ne foglalkozzanak, pláne, ha a nagyon szar gazdasági helyzetben rengeteg pénzt és több időt fordítanak arra, hogy az ellenkezőjét tegyék, csak azért, hogy a gazdasági problémáról eltereljék a figyelmet.
"az, hogy a Tanárok kb emberszámba sincsenek véve és ezzel együtt az oktatás is... hát.. igen... rendőrség is annyira van csak tartva, meg addig terjed a hatásköre kb, hogy a gyorshajtókat bírságolja, egészségügy meg... nem mondom, hogy romokban, de azért kis tatarozás ráférne. Szerintem ezek a dolgok nagyobb hangsúlyt érdemelnek annál, mint hogy Józsi meg Pisti gyűrűt húzhat-e egymás ujjára. "
- Nem látod a fától az erdőt! EGYIKÜK SINCS EMBERSZÁMBA VÉVE, és mindez tudatos döntés, szándékos, következetes program. Az átfogó bántalmazás, a társadalom elnyomása. Szépen mindenféle réteget elnyom az elit, de közben olyan stratégiát játszik, hogy nehogy kialakuljon a szolidaritás, hanem az emberek egymás torkának essenek, mert akkor még akkor azzal az egymást bántalmazásával is az elnyomó elitet szolgálják, és addig sincs felkelés.
Ha jönne egy társadalmi összefogás, szolidaritás, és nem úgy gondolkodnának, hogy vagy ő, vagy én, (vagy LMBTQ, vagy tanár), hanem azt mondják, hogy ezt nem lehet csinálni az emberrel, és mindannyian emberek vagyunk, akkor pár hónap alatt megoldaná a fidesz a problémák 70%-át, vagy legalábbis a szándékát mutatnák erre. Mert annyira hatalommániások.
"Főleg, hogy Józsi és Pisti is ebben az Országban él, és talán Nekik is nagyobb szükségük lenne arra, hogy ha bemennek a boltba venni alapvető dolgokat, akkor 20 ezerért ne csak annyi dolgot tudjanak venni, ami a zsebükbe is elfér."
Még egyszer: a melegházasság engedélyezése nem terhelné a gazdaságot, nem érv arra, hogy de hát vásárolni kell. Hogyan rakod ezt össze a fejedben?
"Meg kardoskodunk a nemi átalakító műtétek mellett egy olyan Ország egészségügyében ahol egy átlagos Ember egy kínzó vesekővel is hetekkel-hónapokkal később kap időpontot."
Itt is mellélőttél. Felőlem lehet vita tárgya, hogy a nem átalakító műtétet támogassa-e a TB, vagy ne (komolyan mondom, hogy nem tudom, hogy ez hogy van), még azt is elfogadom, ha azt mondják, hogy ezt a műtétet Magyarországon nem tudják elvégezni, mert nincs ilyen szakemberre pénz, vagy akármi, ezt mind lehet indok, stb. Bár hogy privát doki, akinek meg van a végzettsége és minden körülménye, azt azért ne gátolják szerintem. Viszont az egy forintba se került, hogy Béla keresztnevet Bellára változtassák, vagy az Évát Ervinre. Ugyanannyiba kerül, mint a Bélát Gézára változtatni, és az Évát Margitra, amit a kérvényező fizet.
Tehát milyen gazdasági indok szól ellene?!
"Az hogy nem férj és férj a két Ember, még ugyanúgy tudnak együtt élni Szerelemben"
"Nosza hát! Tilsuk be a hetero házasságot!" Ráadásul egy csomó pénzt spórolhatna az állam!
"Jelenleg az LMBTQ törekvéseivel foglalkozni és azokra időt szánni tudod milyen? Pontosan olyan, mint amikor látsz egy félig összedőlő putrit, félig kidőlt falakkal, betört ablakokkal, de azért az udvarban ott áll a BMW vagy a Mercedes. K*rva jó dolog egy szép és jó autó, és fontos is, de ne menjen a ház rovására."
Hülyeség. Ez ostoba hasonlat. Még csak nem is lehet hasonlatnak nevezni.
De hát teszek egy javaslatot: felejtsük el az űrügynökségünket, a versenysportot, stadionozást, és foglalkozzunk az egészségüggyel, ennek még van is értelme, csak hát a Fidesznek nem az egészségügy megmentése a célja.
Továbbmegyek: még csak nem is a gazdaság megmentése! Ha a gazdaságot meg akarnák menteni, akkor nem arcoskodnának hülye dolgokon az EU-val szemben, hanem mindent megtennének a pénzncsap megnyitásáért.
Tehát most kb. az van, hogy míg ég a ház Viktor apuka csak cigizik, és mindenkire keni a fikáját. És amikor azt mondják neki, hogy egyrészt ég a ház, másrészt ne kend rám a fikád, te azon hőbörögsz, hogy de hát miért nem adsz enni Viktor bának, mert hát éhes.
Ha nem lenne ellenállás a témával kapcsolatosan, a rakás jogászból egy két nap alatt meg tudja írni a képviselői indítványt, beadja a fidesz és fél óra alatt átmegy a többi ezer másikkal. Sőt, egy salátatörvényben benyújtva még félóra se kellene. Arra tudtak időt fordítani, hogy alaptörvényben foglalkozzanak velük, hogy nemzeti inzultációt csináljanak vele, hogy hatalmas lejárató propagandát csináljanak. Nem az idő, és az energia, és nem is a pénz itt a hiba, hanem a szándék. Általánosan a szándékkal van a gond. Nem véletlen az, hogy a Fidesz azt akarja, hogy az, hogy az EMBEREK (tanárok, orvosok, LMBTQ-sok, stb. egyaránt!!!!) apátiában legyenek. Bekenik őket szarral aztán röhögnek rajtuk, hogy ezt is meg lehet velük tenni. Aztán az egyik szaros röhög a másikon, hogy rá több szar került, vagy hogy neki még nem szimplán a fejére, hanem még a szemére is került. És amikor mondja valaki, hogy nem kéne a szart kenni, akkor azt mondod, hogy de hát kenjék a szart, csak más sorrendben.
"Sem a magyar gazdaság nem áll úgy, hogy erre legyen ereje,"
Mennyibe kerül és miért az, hogy engedélyezzék a melegházasságot? Komolyan kíváncsi vagyok az érveidre, mert nagyon ezzel jössz.
"illetve még a többségi társadalom sem igényli ezt."
Nem is kell a többségi társadalomnak melegházasságot kötnie. A kisebbséget is szolgálnia kell a kormánynak, arra is felesküdtek. Egyébként a többség egyáltalán nem ellenzi a melegházasságot, ahogy én tudom. Az inzultációval ne gyere, te is tudod, hogy az hülyeség!
"Én is baromira szeretném, ha legális lenne a fű, gyermekkori álmom egy resti jellegű kis reggelizős-szendvicsezős kis büfé jellegű coffeshopot nyitni és a saját termékemet árulni, de egyszerűen erre még nem nőtt fel a Társadalom"
Ez is hülyeség! Ez is csak politikai kérdés, nem más! Szakmai érvek mellette szólnak.
"az Ország gazdasága sem teszi ezt még lehetővé."
Ezt meg hogy a rákban kéne érteni?! Hoznak egy törvényt, hogy ilyen és ilyen feltételek mellett, keretek között engedélyezik, és kész. Nem mondom, talán hárommilliárd forintba kerülne az egész az országnak: ilyen-olyan tanulmány, törvényjavaslat szakértők által megírása, és kész.
A fű árusítása a te vállalkozásod lenne, te fektetnél be, nem az állam, és adóznál rendesen. Ráadásul az állam is nyerne, mert most az alvilágba megy a lóvé, ill. sok más hátránya is van, akkor garantált minőséget árulnának, az alvilágnak is kevesebb pénze lenne, ami más szempontból is jó az államnak stb. Tehát ez egészségügyi és közbiztonság és gazdasági szempontból is hasznos lenne az országnak. Nem tudom, milyen állami gazdasági teherről beszélsz. Nyilván nem kell ezt állami támogatásban részesíteni, mindenféle különadóval szét lehetne adóztatni, tejelnének a füvesek, mint állat.
"Ha az elmúlt évtizedeket nézzük, akkor szerintem az látható, hogy szinte exponenciálisan nő a melegek-transzok elfogadása a Társadalomban és ez szimplán organikusan, magától alakul ki.""
A Fidesz mégis milliárdokat költ arra, hogy ne fogadják el őket, szarral dobálják a többi szarosok, amikor már nyakig szarban vannak.
Ez van: ha sátánka üstben főzi a magyarokat, akkor rá se kell nézni, hogy kimásznak-e, mert nem, hiszen egyik visszahúzza a másikat, amikor ki akar mászni, csak néha egy kicsit meg kell keverni, hogy ne égjen oda.
Pintér László, miben vagyok benne? Az LMBTQ-ban? Ha figyelmesen olvastál volna, olvashattad volna, hogy heteroszexuális vagyok: Sokszor olvasd, hogy megértsd:
"És igen, a keresztények mellet is kiállnék, jogfosztásuk ellen is tiltakoznék, ahogy most az LMBTQ-sok mellett is kiállok heteroszexuális létemre."
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de az elmúlt napokban nem voltam a topon, mondjuk most sem nagyon, de elöljáróban is köszönöm a terjedelmes fogalmazást!
"A Fidesz részéről ez egy gumicsont. Az LMBTQ-sok számára egyáltalán nem az"
Te nem ellenzéki vagy? Te nem ezen rágódsz?
"Ez olyan, mintha a kereszténységet kezdenék el kriminalizálni, és betiltják: "tilos kereszt medált hordani, nyilvános helyen imádkozni, vallásos éneket énekelni, terjeszteni, vallásos beszédet tartani, templomba menni, imádkozzatok csak otthon a négy fal között, ha már ilyen perverzek vagytok", és agyonzaklatják a keresztényeket, nem lehet egyházi esküvő, keresztelés, meg semmi, Bibliát se adhatnak ki, mert az mindennek a teteje."
Ez már szélsőséges eset. Azért ennyire nincsenek elnyomva a melegek. Az Ország lakosságának hány %-a meleg? Abból hány % akar házasodni és abból hány % akar gyereket? És ez főre kivetítve? Ez borzalmasan kicsi szám.
Attól, mert a Társadalom egy nagyon kicsi része akar egy bizonyos dologban változást, az nem azt jelenti, hogy csettint egyet és már át is van írva az alkotmány. De amúgy Osváth Zsoltnak is most volt az esküvője, nem? Vagy az nem olyan? Én nem vagyok otthon az ilyen házasodós sztorikban, mert eleve a hetero házasságot is hülyeségnek tartom, szóval nem tudom, de tudtommal férj és férj.
"Megy a keresztényellenes gyűlöletkampány havi százezermilliárd közpénzekből, gyerekeket bíztatnak arra, hogy bullyingolják a keresztény osztálytársakat, stb."
Hol biztatnak Gyerekeket ilyenre? Nem láttam még olyan plakátot vagy bármit, hogy "Addig üsd a b*zit amíg meleg!".
" munkájuk eredményének végrehajtása SZÓ SZERINT csak fél órát venne igénybe az országgyűlésen, és nincs gazdasági vonzata, akkor semmi ok nincs arra, hogy ezzel ne foglalkozzanak,"
Emelni a Tanárok, egészségügyi dolgozók bérét meddig tartana? Csak kéne írni egy rendeletett, hogy 100%-kal növelve van a bérük. Vagy átírni , hogy +4-5%-ot kapjanak a kórházak a köszpénzből. Ezeket sem tartana semeddig sem megcsinálni. Vagy még csak írni sem kéne, elég lenne a illegális listáról kihúzni a füvet. De azért ez nem így megy. Maga a folyamat ami az átírást illeti, valóban nem sokkal több, viszont ezt azért megelőzi rengeteg tárgyalás, értekezlet, blablablaaaaaaa.... Bürokrata Világban élünk, Neked még nem volt bajod abból, hogy valami tök triviálisan egyszerű dolgot akartál elintézni mondjuk az okmányirodában, és 10 helyre el kell menned, ilyen-olyan nyomtatványokat bemutatnod, blablabla? Szerinted egy Országnak az ilyen ügyei egy csettintéssel elintézhetőek?
"Nem látod a fától az erdőt! EGYIKÜK SINCS EMBERSZÁMBA VÉVE, és mindez tudatos döntés, szándékos, következetes program. Az átfogó bántalmazás, a társadalom elnyomása. Szépen mindenféle réteget elnyom az elit, de közben olyan stratégiát játszik, hogy nehogy kialakuljon a szolidaritás, hanem az emberek egymás torkának essenek, mert akkor még akkor azzal az egymást bántalmazásával is az elnyomó elitet szolgálják, és addig sincs felkelés."
Igen, MINDENKIT. Egy csónakban evez a hetero, meleg, tanár, orvos, mindenki. Ha egy meleg örökbe akar fogadni egy Gyereket, Neki nem érdeke az, hogy egy jó egészségüggyel rendelkező Országban, szakképzett jó Tanárokkal rendelkező oktatásban legyen a Gyerek? Egy melegnek nem érdeke, hogy legyen pénze mindenre ami a gyerekneveléshez szükséges? Sok hetero is azért nem vállal Gyereket, mert ilyen világba, ilyen gazdaság mellett nem akarnak. Én még mindig azt vallom, hogy előbb a gazdaságot és úgy az Országot kellene rendbetenni, mert ez MINDNEKI érdeke, utána jöhetnek a szűkebb rétegek problémája is. Egy optimális Társadalomban igen, lehet, hogy működne úgy a dolog, hogy párhuzamosan több ágon is lehetne változásokat csinálni, de Magyarország egy optimálisan működő ország? Társadalmi szinten is óriási a széthúzás, még a mindenki érdekét szolgáló dolgokban sincs összetartás, akkor ne várjuk, hogy egy nagyon szűk réteg problémája elsőbbséget fog élvezni.
Én is támogatom a melegek meg egyéb nyomtatott áramkörök jogait (( bocsi, muszáj kicsit szúrkálódnom, elfáradtam ma! )) vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy alapvetően az Emberek jogait támogatom, hogy mindenki azt csinálhassa amit szeretne, egészen addig, amíg azzal másnak nem árt.
De tudom, hogy milyen itthon a helyzet, hogy még az igazán fontos dolgok is nagyon lassan haladnak.
"De hát teszek egy javaslatot: felejtsük el az űrügynökségünket, a versenysportot, stadionozást, és foglalkozzunk az egészségüggyel, ennek még van is értelme, csak hát a Fidesznek nem az egészségügy megmentése a célja.
Továbbmegyek: még csak nem is a gazdaság megmentése! Ha a gazdaságot meg akarnák menteni, akkor nem arcoskodnának hülye dolgokon az EU-val szemben, hanem mindent megtennének a pénzncsap megnyitásáért."
Pontosan. A Fidesznek alapvetően még csak nem is a gazdaság a megmentése, akkor pláne nem ilyen triviális dolgokon fog rugózni. A Fidesznek az számít, hogy hatalmon legyen, amihez kell a szavazat, és mivel főként konzervatív rétegnél van jobb Fidesz arány, így egy LMBTQ+ enyhítéssel esélyes, hogy konzervatív szavazókat veszítene. A Fideszt a pénz érdekli ami a zsebükbe tud csorogni. LMBTQ+-ból nem sok pénz csurogna hozzájuk, szóval nem reális, hogy a közeljövőben ezzel fognak foglalkozni, és nem, kéremszépen a hasonlatom nem volt hülyeség. Az Ország gazdasága romokban van, ezt mihez tudnád hasonlítani, ha nem egy romos, összedőlő házhoz? Egy összedőlő háznál a legfontosabb az, hogy milyen autó áll az udvaron? Egy államcsőd közeli Országban az a legfontosabb, hogy férfi és férfi összeházasodhat? Ha két férfi él együtt egy romos házban, akkor az összekuporgatott pénzüket a ház felújítására kéne költeniük, vagy mondjuk egy lakodalomra?
"Tehát most kb. az van, hogy míg ég a ház Viktor apuka csak cigizik, és mindenkire keni a fikáját. És amikor azt mondják neki, hogy egyrészt ég a ház, másrészt ne kend rám a fikád, te azon hőbörögsz, hogy de hát miért nem adsz enni Viktor bának, mert hát éhes."
Ezt nem teljesen értem, felőlem éhen veszhett. Bár nem... fene májkrém Szívem van, megszánnám.
"Ha nem lenne ellenállás a témával kapcsolatosan, a rakás jogászból egy két nap alatt meg tudja írni a képviselői indítványt, beadja a fidesz és fél óra alatt átmegy a többi ezer másikkal. Sőt, egy salátatörvényben benyújtva még félóra se kellene. Arra tudtak időt fordítani, hogy alaptörvényben foglalkozzanak velük, hogy nemzeti inzultációt csináljanak vele, hogy hatalmas lejárató propagandát csináljanak. Nem az idő, és az energia, és nem is a pénz itt a hiba, hanem a szándék. Általánosan a szándékkal van a gond. Nem véletlen az, hogy a Fidesz azt akarja, hogy az, hogy az EMBEREK (tanárok, orvosok, LMBTQ-sok, stb. egyaránt!!!!) apátiában legyenek. Bekenik őket szarral aztán röhögnek rajtuk, hogy ezt is meg lehet velük tenni. Aztán az egyik szaros röhög a másikon, hogy rá több szar került, vagy hogy neki még nem szimplán a fejére, hanem még a szemére is került. És amikor mondja valaki, hogy nem kéne a szart kenni, akkor azt mondod, hogy de hát kenjék a szart, csak más sorrendben."
Ezt már fentebb írtam, hogy azért ez nem így megy, de ha így is megy, vagy mehetne, akkor viszont ezen vérszemet kapna az összes létező kisebbségi csoport akik hirtelen mind ott dörömbölnének az ajtóban, hogy ha az LMBTQ+-soknak át tudták firkálni ezt a dolgot, akkor már Nekik is! És így az a félórás munka megtöbbszörösődik, és még mindig ott tartunk, hogy egy férfi és egy másik férfi kimondhatja a boldogító igent, megcsókolhatják egymást, tekerhetnek egy jó cigit amit jól el is szívnak, karukba vehetik a kis pujájukat akit pelenkázni sem tudnak, mert csóró mindenki, majd egy háromkerekű lovaskocsival elhajtanak egy putriba, mert közben a gazdaság a béka segge alatt és már benzin sincs a kutakon, orvosok, tanárok külföldön vagy éppen valamelyen jobban fizető multinak a szalagja mellett állnak. Aztán neveljenek így fel a melegek gyerekeket, kerekperec egy Mekk Elek helyzet ez! Először a ház tetejét csináljuk meg, csak utána a falakat! :)
"EMBEREK (tanárok, orvosok, LMBTQ-sok, stb. egyaránt!!!!) apátiában legyenek. Bekenik őket szarral aztán röhögnek rajtuk, hogy ezt is meg lehet velük tenni."
Ebben is van igazság, ebbe nem tudok nagyon belekötni, fentebb kb már írtam erről ebben az üzenetben. A Fidesz az átlagpolgárok érdekeit is leszarja, nem hogy még az LMBTQ+-sokét. Először azt kéne elérni, hogy alapvetően emberszámba vegye az Ország lakóit, utána lehetne egyes csoportok érdekeinek érvényesítésével küzdeni.
"Mennyibe kerül és miért az, hogy engedélyezzék a melegházasságot? Komolyan kíváncsi vagyok az érveidre, mert nagyon ezzel jössz."
Bürokratikus rendszer. Fentebb kifejtettem. Meg azt is, hogy ez egy lavinát indítana el. Precedens értékű lenne ez és minden csoport erre hivatkozva kérné a saját jogait. Amivel még mindig nincs bajom, de egyszerűen nem ez a sorrend. Szerintem előbb azokkal a dolgokkal kell foglalkozni, azokat kell rendbe tenni, amik a Társadalom egészét érintik, nem csak egy szűk részét. Egy melegnek is ugyanolyan fontos, hogy ne 1000 Forint legyen a kenyér a boltban, mint egy heteronak. De azt is megmerem kockáztatni, hogy egy melegnek ha választania kellene az olcsóbb kenyér, élhetőbb gazdaság és az között, hogy hozzámehet-e a Ferihez, szerintem a kenyeret és a jobb gazdaságot választaná Ő is, mert attól, hogy még nincs gyűrű az ujján, ugyanúgy tudják szeretni egymást összebújva az ágyban jól lakva a kenyérből.
"Nem is kell a többségi társadalomnak melegházasságot kötnie. A kisebbséget is szolgálnia kell a kormánynak, arra is felesküdtek. Egyébként a többség egyáltalán nem ellenzi a melegházasságot, ahogy én tudom. Az inzultációval ne gyere, te is tudod, hogy az hülyeség!"
Ja, de még mindig tartom Magamat ahhoz, amit az előző pontokban írtam. Sorrend. Magyarországon nem csettintésre működnek a dolgok. De megmerem kockáztatni, hogy Külföldiában sem csettintésre változtak a dolgok, ott is több éves huzavona előzte meg. Amerikában mikor volt az első Pride és mikor házasodhatott össze két meleg és fogadhatott örökbe Gyereket? És Amerika FÉNYÉVEKKEL jár Magyarország előtt. Mind gazdaságilag, mind társadalmilag is fényévekkel le vagyunk maradva egy fejlett Nyugathoz képest. És még ott sem ment csettintésre. Egyszerűen Ők 1-2 évtizedes előnyben vannak. De mint régebbi kommentemben kérdeztem, Terry Black az nem tartozott az LMBTQ közé? Aztán az ezredforduló elején már örökbefogadott két Gyereket, nem? Ezt komolyan kérdezem, nem annyira érvként hozakodtam vele elő, hanem érdekel, hogy Neki ez hogy sikerülhetett.
"Ez is hülyeség! Ez is csak politikai kérdés, nem más! Szakmai érvek mellette szólnak."
Miért hülyeség? A Társadalom jelentős, de inkább a nagyobb része ellenzi és lenézi a füvet. Egy kalap alá veszi a heroinnal, zombisággal (( bezzeg a pálinkától inspirált világmegváltó gondolatok után a saját hányásunkban fetrengeni teljesen oké. )). De amúgy jah. Gazdaságilag gyakorlatilag nulla kiadás mellett termelni pénzt az államnak, feketepiacot, maffiát is visszaszorítani, csak hát... Van egy olyan érzésem, hogy a maffiának elér a keze a politikába is, és lehet nem érdekük, hogy legális őstermelők, kisvállalkozók vegyék el a piacukat.
""az Ország gazdasága sem teszi ezt még lehetővé."
Ezt meg hogy a rákban kéne érteni?! Hoznak egy törvényt, hogy ilyen és ilyen feltételek mellett, keretek között engedélyezik, és kész. Nem mondom, talán hárommilliárd forintba kerülne az egész az országnak: ilyen-olyan tanulmány, törvényjavaslat szakértők által megírása, és kész.
A fű árusítása a te vállalkozásod lenne, te fektetnél be, nem az állam, és adóznál rendesen. Ráadásul az állam is nyerne, mert most az alvilágba megy a lóvé, ill. sok más hátránya is van, akkor garantált minőséget árulnának, az alvilágnak is kevesebb pénze lenne, ami más szempontból is jó az államnak stb. Tehát ez egészségügyi és közbiztonság és gazdasági szempontból is hasznos lenne az országnak. Nem tudom, milyen állami gazdasági teherről beszélsz. Nyilván nem kell ezt állami támogatásban részesíteni, mindenféle különadóval szét lehetne adóztatni, tejelnének a füvesek, mint állat."
Totál megfogtál. :) Ezt tudja a tököm, hogy miért írtam. Valószínűleg be voltam állva, mint a szög és beszéltem össze-vissza. :)
"A Fidesz mégis milliárdokat költ arra, hogy ne fogadják el őket, szarral dobálják a többi szarosok, amikor már nyakig szarban vannak."
Én ezt nem vettem észre annyira. A Fidesz részéről amúgy szerintem ez az egész LMBTQ+ elleni vélemény hangoztatás inkább azért van, mert az Ellenzék meg LMBTQ+ párti inkább, és azzal, hogy az Ellenzék ezt mondja, a Fidesz meg azt, így ketté is osztják a Társadalmat. Ezzel még inkább biztosítva van a hatalmuk, hisz egy szalámiként felszeletelt Társadalom, ahol mindenki utálja a másik csoportot, soha nem lesz egységes összefogás amivel a jelenlegi politikai elitet (( értem ez alatt az Ellenzéket is )) elüldözzék.
"Pintér László, miben vagyok benne? Az LMBTQ-ban? Ha figyelmesen olvastál volna, olvashattad volna, hogy heteroszexuális vagyok: Sokszor olvasd, hogy megértsd:
"És igen, a keresztények mellet is kiállnék, jogfosztásuk ellen is tiltakoznék, ahogy most az LMBTQ-sok mellett is kiállok heteroszexuális létemre.""
Figyelmesen olvasni... Mondom, hogy be voltam állva! :) De amúgy meg az sem segít, hogy anonim a neved mint ahogy más hozzászólónak is, és lehet kevertelek. Ne haragudj!
Még egyszer bocsi a megkésett válasz miatt, de ehhez azért kellett lelkierő, hogy megírjam!
#38 Pintér László
"Magyarországon nem csettintésre működnek a dolgok."
Nos a hozzászólásodban kifejtetted hogy a kisebbségek jogainak kérdésköre nem egyik pillanatról a másikra történnek, meg vannak fontosabb dolgok is.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy mikor egy kisebbség már meglévő jogainak nyirbálása, teljes elvétele zajlik, akkor miért nem fontos a fontossági sorrend, vagy épp az alapos vita?
Ez ugyanis megtörtént idehaza. Egészen pontosan a transzneműek jogi nem- és névváltoztatásának betiltásáról beszélek.
Dióhéjban:
A covid-járvány első hulláma alatt, miután megszavazták a veszélyhelyzetet és ezzel együtt a rendeleti kormányzást, bevezették a kijárási és gyülekezési korlátozásokat szinte egyik pillanatról a másikra betiltották ezt, ami korábban már cirka húsz éven keresztül része volt a magyar joggyakorlatnak és hellyel-közzel zökkenőmentesen működött. A törvényjavaslatot 2020.03.31-én nyújtották be és 2020.05.29-én már hatályba is lépett, visszamenőleges hatállyal (igaz nem egy csettintés hanem 2 hónap alatt, a világjárvány közepén) (a visszamenőleges hatályt már eltörölte az Alkotmánybíróság) . Társadalmi egyeztetés nem volt, az érintettek, szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek), jogászok véleményét, tiltakozását figyelmen kívül hagyták. A járvány tombolt, ezrek haltak meg, mégis erre valahogy tudtak időt és energiát fordítani.
Ezt mivel tudnád nekem meg magyarázni? Ekkor nem volt fontosabb dolga a kormánynak? Ekkor nem volt szükség az alapos vitára, az érintettek véleményének meghallgatására?
Bármelyik linkre kattintva részletesebben olvashatsz róla.
Üdv
Niki
U.i.. Bocs hogy csak így beleszóltam a vitátokba, de kíványcsi a véleményedre ennek kapcsán.
harminezer oxigén (( Fedőneve: "Niki" ))!
Ha az őszinte véleményemet akarod hallani, nem pedig azt a kóklerséget, hogy hozzáértőnek kamuzom Magamat, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy: "Tudja a F@szom!". Nem értek a lovakhoz, pláne a Fidesz működéséhez ami nem igazán konstans és kiszámítható. Sokszor magának ellentmondó. Mondjuk ez azért az Ellenzéknél is előfordul.
Szóval nem tudom. Nincs különösebb véleményem róla. Lehet ez is csak azt az állításomat támasztja alá, hogy Magyarországon nem éppen optimálisan működnek a dolgok? Olykor abnormálisan. Hogy várható el egy abnormálisan működő Országban, hogy pont a melegek, meg a drogosok, meg a drogos melegek kapjanak egy csettintésre teljeskörű jogot mindenhez?
Ezért mondom. Illetve mondtam. Pontosabban írtam. Szóval írom: Nem az LMBTQ+ -ba tartozó Emberek jogainak kiszélesítése a párkapcsolat és gyermeknevelés területén az elsődleges pont, hanem mondjuk gazdaságot kijavítani, de, és itt jön a váratlan fordulat! Ez részben úgy működne, hogy vagy valami csodálatos módon a Fidesz megtérne és az Országot képviselnék, annak jobbá tétele lenne a célja, vagy lenni egy normális Ellenzéknek, aki NORMÁLISAN tud kommunikálni és meg tudja szólítani a Tömeget és le tudja váltani a Fideszt. De a jelenlegi Ellenzékben nem látok erre potenciált. Őket csak egy léhűtő megélhetési politikusoknak látom/érzem, akik elhédereznek, nyomják a mindenben a Fidesz ellen vallást, de így ennyi. Lehet papíron ellenzékek, de az Én Szememben csak egy Fidesz által tartott bábszínház.
Ha szeretnéd, ezért meg is pofozhatsz, de Én így gondolom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!