Az EU miért kezd eltolódni egy abszolutista irányba?
5, érthetetlen, hogy Afrikától, Ázsiáig, miért ebbe a diktatúrába akar élni mindenki, még olyan jelentős országokból is, mint Oroszország, vagy Kina.
Bár csak érteném.
8, én olyan diktatúráról még nem hallottam, ami segélyeken alapszik.
Se Kubában, se a Szovjet Únióban, sehol sem voltak segélyek.
Az EU ténylegesen bekeményített. Tette ezt azért, mert rájöttek, hogy 1-1 tagország egyéni agendája képes megakasztani az egész intézményrendszerüket, vagy legalábbis kínos kellemetlenséget okozni. Arra is rájöttek, hogy így kiszolgáltatottá teszik magukat egyéb rossz szándékú érdekeknek pl.: Oroszországnak elég csak 1 tagállamot behálóznia, hogy az egész EU-nak gondot okozhassunk, de mondhattam volna Kínát, vagy az USA-t is.
Az, hogy európa ennyire megosztott, hatalmas versenyhátrányt jelent az egyéb nagyhatalmakkal szemben (annak minden aspektusában). Aki ezt a versenyhátrányt megakarja szüntetni, az elkerülhetetlenül egy egységesebb Európában kell gondolkodnia. Aki pedig egy egységes európában gondolkodik, az nem lesz jó véleménnyel az ellentétes a lobbiról. Aki pedig egységes európában gondolkodik és azt látja, hogy ez az ellentétes lobbi mégcsak nem is őszinte, hanem az adott tagállam és kormány csak a saját populista politikáját akarja fenntartani és/vagy kifejezetten idegen érdekek szolgálatában áll (illetve ezek bárminemű keverékével rendelkezik), akkor azon a ponton elfogy a türelem és a polkorrektség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!