A globalizmus nevezhető-e egy abszolútista liberalizációnak, ennek arra való törekvésének?
mondták az okosak... a globalizációnak több formálya van kereskedelmi ez már a 16. századtól van van kultúrális ez a 19. századtól mikor tömegesen mentek az emberek külföldre letelepedni pl amerikába spanyolországból délamerikába stb. meg persze van a mai ami egyértelműen a tőzsde bank és a nyugat hatalmának kiteljesedése.
A liberalizmus az országhatárok vezetőik szuverenitását akarja leteperni helyébe strómanokkal. Lényegében a liberalizmus a globalizmus eszköze.
A globalizmus : "Globalizáción a nyugati civilizáció kezdeményezésére történő világszintű egységesedési, univerzalizálódási folyamatokat, és azok következményeit értjük az élet számos területén. A globalizáció kulcsa az integráció, valós és virtuális hálózatokkal összekapcsolja a világ összes országának gazdaságát, társadalmát és kultúráját."
Felhívnám arra a figyelmet, hogy ÖSSZEKAPCSOLJA.
Az a fajta eszme, amit a nyílit társadalmisták hirdetnek az a kultúrák eltiprása, és a fogyasztói struktúrák az élet minden területére való rákényszerítése.
Attól vagy valaki, hogyha van pénzed és fogyasztasz.
Egyébként van egy olyan hamis tézisük, hogy a fejlett ország csak liberális és csak demokrácia lehet. Pedig ott vannak a kelet-ázsiai demokráciát, amelyek nem liberálisak, és ott van egy halom sikeres ország ami még csak nem is demokrácia. Pl.: Kína.
Megdőlni látszik ez a fenti elmélet, ezért egyre agresszívabban terjesztik ezeket a nézeteket.
Megpróbálkoztak a demokrácia exporttal a közel-keleten -> pogárháború lett belőle.
Megpróbálkoztak ukrajna liberalizálásával -> polgárháború lett belőle.
Megpróbálták térdere kényszeríteni Oroszországot, mert az kezdett kihátrálni a globaizmusból -> hatalmas USA bukta.
Klingonnéből egyébként még azt is kinéztem volna, hogy simán lerohanja Kínát, mert az is egyre kellemetlenebb.
"A liberalizmus az országhatárok vezetőik szuverenitását akarja leteperni helyébe strómanokkal."
Stróman, mint a Mészáros? A liberalizmusnak köszönd meg, hogy van szuverén magyar állam te agyhalott újkomcsi.
Stróman, mint a TASZ a Amnesty a Helsinki bizottság. Mert nehogy már ne az ő seggükből jöjjön a napfény.
Nehogy már holmi demokratikus választott kormányok dönthessenek a saját hatáskörükben.
Kérdező
A liberalizmus és az abszolutizmus kizárja egymást, innentől kezdve értelmezhetetlen a kérdésed.
5-ös
Hülyeségeket beszélsz.
"Egyébként van egy olyan hamis tézisük, hogy a fejlett ország csak liberális és csak demokrácia lehet. Pedig ott vannak a kelet-ázsiai demokráciát, amelyek nem liberálisak, és ott van egy halom sikeres ország ami még csak nem is demokrácia. Pl.: Kína. "
1, Kína se nem fejlett, se nem sikeres jóléti szempontból
2, Az általad említett sikeres Ázsiai országok pl Dél-Korea, Tajvan és Szingapúr jelen pillanatban mind liberális demokráciák.
Itt jegyezném meg, hogy a bevándorlási politikának *urvára semmi köze ahhoz, hogy egy demokrácia liberális vagy sem.
"Megdőlni látszik ez a fenti elmélet, ezért egyre agresszívabban terjesztik ezeket a nézeteket."
Ez baromság. Az elmélet nem megdőlni, hanem pont beigazolódni látszik. A demokráciaexportnak a célja pedig az USA gazdasági érdekeinek és katonai doktrínájának az érvényesítése, nem pedig liberális demokrácia terjesztés.
"Megpróbálkoztak a demokrácia exporttal a közel-keleten -> pogárháború lett belőle. "
A közel keleten soha nem volt cél a demokráciaexport. Ez csak egy maszlag volt amivel eladták a háborúkat.
"Megpróbálkoztak ukrajna liberalizálásával -> polgárháború lett belőle."
Itt egy Oorszország vs Usa+Európa érdekellentétről van szó nem pedig liberalizmus terjesztésről.
"Megpróbálták térdere kényszeríteni Oroszországot, mert az kezdett kihátrálni a globaizmusból -> hatalmas USA bukta. "
1, Oroszország nem kezdett kihátrálni sehonnan
2, Oroszország elég erősen szív, miközben a Nyugat meg röhög rajtuk. Egyébként Oroszországot soha nem akarták térdre kényszeríteni, mivel ez sem az USA-nak sem az EU-nak nem érdeke.
"Klingonnéből egyébként még azt is kinéztem volna, hogy simán lerohanja Kínát, mert az is egyre kellemetlenebb."
Akkor ritka hülye vagy.
Kínát nem lehet lerohanni a puszta népessége miatt. Maximum xarrá lehet bombázni de megszállni nem tudná senki.
Ráadásul Kína rendkívűl fontos gazdasági partnere az USa-nak szóval nem érdeke senkinek egy USA-Kínai konfliktus.
"Először meg kellene nézned a szótárban az említett szavak definícióját, mert úgy néz ki eléggé hadilábon állsz velük, ha ilyen kérdést teszel fel."
Ezt a kommentet már akkor láttam, amikor a kérdést leírtam. Ennek ellenére és okaként hagytam úgy, ahogy feltettem, s nem változtattam rajta.
De gondolom, hogy érthető a kérdésem minden kekeckedés nélkül.
szörnyű tévképzeteid vannak, és súlyosan tájékozatlan vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!