Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A globalizmus nevezhető-e egy...

A globalizmus nevezhető-e egy abszolútista liberalizációnak, ennek arra való törekvésének?

Figyelt kérdés

#világhatalom #globalizmus #anti-konzervativizmus
2017. jún. 3. 14:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10-es: Cáfold meg őt :D
2017. jún. 3. 18:29
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
konkrétan egyet hajlandó vagyok, válaszd bármelyiket :)
2017. jún. 3. 18:42
 13/20 anonim ***** válasza:

Kérdező

A liberalizmus és az abszolutizmus kizárja egymást, innentől kezdve értelmezhetetlen a kérdésed.

5-ös

Hülyeségeket beszélsz.

"Egyébként van egy olyan hamis tézisük, hogy a fejlett ország csak liberális és csak demokrácia lehet. Pedig ott vannak a kelet-ázsiai demokráciát, amelyek nem liberálisak, és ott van egy halom sikeres ország ami még csak nem is demokrácia. Pl.: Kína. "

1, Kína se nem fejlett, se nem sikeres jóléti szempontból

2, Az általad említett sikeres Ázsiai országok pl Dél-Korea, Tajvan és Szingapúr jelen pillanatban mind liberális demokráciák.

Itt jegyezném meg, hogy a bevándorlási politikának *urvára semmi köze ahhoz, hogy egy demokrácia liberális vagy sem.

"Megdőlni látszik ez a fenti elmélet, ezért egyre agresszívabban terjesztik ezeket a nézeteket."

Ez baromság. Az elmélet nem megdőlni, hanem pont beigazolódni látszik. A demokráciaexportnak a célja pedig az USA gazdasági érdekeinek és katonai doktrínájának az érvényesítése, nem pedig liberális demokrácia terjesztés.

"Megpróbálkoztak a demokrácia exporttal a közel-keleten -> pogárháború lett belőle. "

A közel keleten soha nem volt cél a demokráciaexport. Ez csak egy maszlag volt amivel eladták a háborúkat.

"Megpróbálkoztak ukrajna liberalizálásával -> polgárháború lett belőle."

Itt egy Oorszország vs Usa+Európa érdekellentétről van szó nem pedig liberalizmus terjesztésről.

"Megpróbálták térdere kényszeríteni Oroszországot, mert az kezdett kihátrálni a globaizmusból -> hatalmas USA bukta. "

1, Oroszország nem kezdett kihátrálni sehonnan

2, Oroszország elég erősen szív, miközben a Nyugat meg röhög rajtuk. Egyébként Oroszországot soha nem akarták térdre kényszeríteni, mivel ez sem az USA-nak sem az EU-nak nem érdeke.

"Klingonnéből egyébként még azt is kinéztem volna, hogy simán lerohanja Kínát, mert az is egyre kellemetlenebb."

Akkor ritka hülye vagy.

Kínát nem lehet lerohanni a puszta népessége miatt. Maximum xarrá lehet bombázni de megszállni nem tudná senki.

Ráadásul Kína rendkívűl fontos gazdasági partnere az USa-nak szóval nem érdeke senkinek egy USA-Kínai konfliktus.

Ezekre gondoltam tessék.

2017. jún. 3. 19:05
 14/20 anonim ***** válasza:

"Ez baromság. Az elmélet nem megdőlni, hanem pont beigazolódni látszik. A demokráciaexportnak a célja pedig az USA gazdasági érdekeinek és katonai doktrínájának az érvényesítése, nem pedig liberális demokrácia terjesztés."

PONT

2017. jún. 3. 19:13
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha ez igaz, akkor miért nem állítottak egy szimpatikusabb diktátort a régi helyére, aki működteti az állam feladatait?

Szétzavarták a rezsimet, azok meg megalapították az iszlám államot. Szép volt széplelkűek! Biztonságban az USA értekszférája.

2017. jún. 3. 20:12
 16/20 anonim ***** válasza:
Mintha nem csak egy állítás lett volna a 70%os írásában....:D
2017. jún. 3. 20:21
 17/20 anonim ***** válasza:
mintha elmondtam volna, hogy az összes katyvasz és válassz ki egyet amit cáfolok a kedvedért
2017. jún. 3. 22:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Miért katyvasz? Ne félrebeszélj, érvelj. Ha nem tudsz ne égesd magad.
2017. jún. 4. 11:26
 19/20 anonim ***** válasza:

érveltem azt az egyet amit kiválasztottál

nem gondolod, hogy alapvetően 1-1 google kereséssel megtaálható tények magyarázásával töltöm a napom a kedvedért

2017. jún. 4. 11:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Guglizd ki te, nem az én dolgom. Jelen állás szerint vitát vesztettél, nem tudtál mit mondani arra, amit a 70 százalékos írt. Kezd szánalmas lenni ez a vetítés....:D (egyébként én nem választottam ki egyet se)
2017. jún. 4. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!