Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraeli-Palesztin háborúban...

Izraeli-Palesztin háborúban miért támogatják többen az arab oldalt?

Figyelt kérdés
Ésszerű magyarázat lehet az antiszemitizmus is, viszont az arabok ugyanúgy nem kedvelik a keresztény kultúrát, mint a zsidót is. Nem is említve, hogy Európában meg megy a nagy mingránsellenesség, ahol meg ugyan ezek az emberek meg az arabokat lőnék.

2023. nov. 12. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
31%

Az hogy ki világos hajú és szemű még semmit nem jelent. Ez a palesztin aktivista csaj 100% arab és szőke kék szemű:

[link]

Az átlag zsidó genetikailag a levantei térséghez áll közel:

[link]

A levantei népek csoportjában vannak a szírek, irakiak, zsidók, de a palesztinok többsége meglehetősen távol van ettől. Ők egyértelműen az arabok leszármazottai és Arábiához húznak. Még az askenázi zsidók sincsenek közel genetikailag az európaiahoz. Inkább fél úton vannak Európa és a levantei térség között. És akkor az askenázik nem is jelentik az összes zsidót, mert vannak még szefárdok, jemeniek stb. Ez hogy zsidók = európaiak tényszerűen nem igaz. Nekem is világos hajam és szemem van, a genetikai tesztem alapján meg egy rakás közel keleti vér van bennem. Mitől lennék európai?

Ha megnézed a történelmet, a zsidók elkülönülten és gettóban éltek, max egymással keveredtek, gojokal nem. Betérés meg ritka volt mint a fehér holló. Ez a 19. században változott meg a zsidó emancipációval amikor már gyakoribb lett másokkal a házasság, de még így is közel keleti nép maradt, genetikai értelemben is.

A másik dolog ez az identitás. Ez sajnos nem így működik, hogy te kitalálsz magadnak egy identitást és akkor az leszel. Ha Kis Pista úgy kel fel hogy ő mától japán, attól még nem lesz japán. A palesztinoknak nincs közük az ókori népekhez és a filiszteusokhoz. Ma már nem sok ókori nép maradt fent, de még vannak kínaiak, indiaiak, perzsák (irániak), zsidók, egyiptomiak, görögök, olaszok (rómaiak) és kb ennyi. A zsidók Izraelhez való történelmi jogát senki nem kérdőjelezi meg, hiszen rengeteg bizonyíték van az ókori Izraelre, a zsidó jelenlétre, sok lelet, forrás, a héber az utolsó fennmaradt kánaánita nyelv stb. Szóval ha kijárod az általános iskolát ezt mind tudod.

Én azt értem hogy az ottani arabokban ez a zsidó múlt elég nagy frusztrációt okoz, hiszen ők dokumentáltan a középkor elején migráltak be oda és sokkal szerényebb történelmi háttérrel rendelkeznek. Ez hogy ők "filiszteusok" lettek egy 20. századi politikai okból létrehozott hamis identitás aminek egy célja volt a történelmi jogalap. De ez nem igy működik, hogy laksz valahol és felütöd a kis füzetedet, kibogarászod kik éltek a lakhelyeden az ókorban és te holnaptól az a nép vagy. A palesztinok nem filiszteusok, ahogy a románok nem dákok, az ukránok sem ókori nép nem szkíták, a szláv makedónok sem egyenlőek az ókori makedónokkal stb stb.

Hogy működik a valós történelmi kontinuitás? Fentebb felsoroltam pár ókori ma is létező népet, ezeknek mindegyike az ókori rokonaik nyelvét beszéli a mai napig (ez részben Egyiptomra is igaz a koptok és nyelvük miatt), a történelem minden pillanatában tőlük merítette az identitását, magyarán nem pár évtizede mint a palesztinok, hanem mindig is. Tőlük eredezteti az államiságát, kultúráját, leszármazását stb stb. Ezek a dolgok a mai és ókori zsidók között léteznek, a palesztinok és filiszteusok között meg nagyon nem, ahogy a románok és dákok közt sem, az ukránok és szkíták közt sem stb.

A másik amiről fontos beszélni a Közel Kelet identitása és társadalmi működése. Európában nemzetállami identitás van, ezzel szemben a szemita népek mint a zsidók, arabok, törzsi identitásúak. Ez utóbbi európai fejjel nehezen értelmezhető mert Európában nincsenek törzsi identitású népek (max talán az albánok). A zsidóknál ez a törzsi identitás úgy néz ki hogy vannak pl a magyar zsidók, az amerikai zsidók, az orosz zsidók, a jemeni zsidók, etióp zsidók stb ez mind egy-egy törzsnek felel meg. Egy magyar zsidó első számú identitása az törzsi, tehát hogy ő magyarországi zsidó. A második identitása az etnikai alapú és a zsidó néphez kapcsolódik úgy átlagba, a harmadik identitása meg kapcsolódhat olyan országokhoz amivel szimpatizál pl Izrael, USA, Magyarország. Amikor Izraelben éltem direkt kerestem a többi ott lakó magyar zsidó társaságát és elsősorban velük barátkoztam, ezzel szemben nem kerestem pl orosz zsidók társaságát, mert az nem az én törzsem. De ezt Ney Yorkba is megfigyeltem, ott is vannak különböző helyekről származó zsidók, és ha két különböző hátterű zsidónak konfliktusa volt egymással akkor a két törzs mindkét oldalon összezárt és közösen álltak ki a másikkal szemben. Ezért tűnik úgy magyar szempontból hogy az itteni zsidók összetartóak, mert a magyarokat csak egy laza nemzetállami identitás köti össze még a helyi zsidókat a törzsi identitás ami sokkal szorosabb.

És ez az araboknál is így működik. Ott is vannak kis területek országon belül ami egy törzsé, és a helyiek identitását ez határozza meg, nem pedig az "iraki nemzet" ami a valóságban nem is létezik a határait meg vonalzóval rajzolták meg az angolok. A Közel Keleten csak nagyon kevés nemzetállam van ilyen pl Izrael, Irán, Egyiptom, az oka hogy ezek nemzetállamként tudnak működni az az ókori múlt. A többi ország törzsi identitású, és jellemzően a legbefolyásosabb törzsből származó király vagy diktátor vezeti, jó példa erre Szaúd Arábia. És pont így éltek a palesztinok is, ők is törzsekben, nem pedig egységes nép alapján, egy palesztin se hívta magát a 20. század előtt nemhogy filiszteusnak de palesztinnak sem. Ezek mind újkorban kreált mesterséges identitások, történelem hamisítások. A francia forradalom nemzeti alapú szellemisége csak most éri el a Közel Keletet. Jó példa erre Szíria, ahol Asszad azt vallja hogy szíriai nemzet van ahol nem számít hogy ki muszlim, ki keresztény, ki melyik törzsből van, mert egy nemzet vagyunk. Asszad riválisai meg azt mondják nincs szíriai nemzet hanem törzsek vannak, vagy vallás alapú kalifátus. Így működik a Közel Kelet, egy gázai palesztin apa hozzá nem adná a lányát egy jordániai palesztin férfihoz, mert más törzsbe tartoznak és mindenki belülről házasodik. Aki ősi palesztin nemzetről beszél annak fogalma nincs erről a területről.

2023. nov. 13. 07:01
 52/82 anonim ***** válasza:
100%

#51 te rossz asszony.

Igazad van a torzsi mentalitassal, es ez ervenyes ratok is.

Viszont ket dolog:

- Ragodtam mar regen ezen a palesztin dolgon es igen, olyan formaban igaz, hogy "egyszeruen csak arabok" es x evszazada van ott a zomuk (ne legyen illuziotok, van azokban ott filiszteus, de meg okori zsido ver js). De ott vannak evszazadok ota, ha nem ezrek. Miert ne lehetne allamuk?

Az, meg hogy ti a szentfoldhoz valo jogot igy vezetitek le, hat rendben. De akkor ahol jelenleg magyarlk laknak meg, az miert nem lehet ennyi erovel Magyarorszag?

Meg nem akarok kiemelni mas europai nemzetet, de bizony vannak olyan helyek, ahol csak par evszazada el az adott etnikum, vagy ahol meg eltek, - megis kiemelek egyet - nemetorszag kovetelhetne a ma mar a 70+os korosztaly altal nemet Szszfoldet, mert van ott nemet leletanyag, meg relative meg elnek ott?

Mert erre hivatkozva mentetek a mai Ozrael teruletere es pateroltatok ki az arabokat. (Ja csak nektek szabad ilye ugyr?).

A zsidóság genetikaja meg igenis arnyalt. Ahany kutatasi megbizo annyi eredmeny.

A kazaroknal valami keveredes igenis tortent, ahogy az Iberiaban. Sot, nem akarok hulyeseget mondani, mert nem emlekszek a %ra, de genetikai kutatas kimutatta, jogy bizony a spanyolokban, portugalokban eleg szep szammal olvadtak be zsidok es igen arabok. Ebbe ne menjunk bele, mert tudjuk a miertet es a hogyant.

Az arab nemzetallamokhoz meg annyi, hogy habar igen, torzsi alapon szetvezodnek, es a gondolkozas is az, akkor is van mindig egy szervezo. Ha nem a kozossegbol, akkor szemelyi. Irakban Szaddam pl. iraki nemzetallamot akart. Es felre ne ert(etek), en ot elitelem, de itt is olvastam olyan kommentelot, meg bizonyos emberek azert kimondjak, hogy stabilizator szerepet betoltotte.

Azt a palesztin csajt mar lattam. De ott is lehet arnyalt a kep, mentek oda keresztes lovagok is. Majd el is hiszem, hogy nem volt egyiknek sem arab/ zsido szeretoje... foleg amelyik a foldert ment oda.

De barni lehet.

En fejre sajnos zsidos vagyok.

2023. nov. 13. 14:01
 53/82 anonim ***** válasza:
39%

"Miert ne lehetne allamuk?"

Vajon miért? Ők utasították el mindig hogy legyen palesztin állam. Ők nem úgy képzelik el ezt ahogy te, hanem úgy hogy az egész föld legyen Palesztina, Izrael és zsidók nélkül. Mindent akarnak, és bármi más javaslatot elutasítanak. Ha belemennének a két államos megoldásba, azzal

1. legitimizálnák Izraelt

2. nemzetközi szinten számon lehetne őket kérni a támadásaik után

Ezt ők nem fogják felvállalni, se legitimizálni semmit.

"Az, meg hogy ti a szentfoldhoz valo jogot igy vezetitek le, hat rendben. De akkor ahol jelenleg magyarlk laknak meg, az miert nem lehet ennyi erovel Magyarorszag?"

Mert Magyarország elbukta a háborúit és területeket vesztett. Izrael sose indított támadó háborút, a csatáit megnyerte. Ettől független több zsidó él Izraelen kívül, mint magyar Mo-n kívül.

"nemetorszag kovetelhetne a ma mar a 70+os korosztaly altal nemet Szszfoldet, mert van ott nemet leletanyag, meg relative meg elnek ott?"

Nem tudom miről beszélsz, Szászország az Németországhoz tartozik:

[link]

"Mert erre hivatkozva mentetek a mai Ozrael teruletere es pateroltatok ki az arabokat"

Az első nagyobb zsidó betelepülés az oszmán korban volt, és a zsidók pénzért vettek meg földterületeket az araboktól. Ők adták el, iszlám uralom volt, az ő döntésük volt, senki nem kényszerítette őket. A 2. VH után a nemzetközi közösség kimondta és elismerte Izrael államot, ahogy sok más államot is a világban. A további izraeli terjeszkedés meg már a sorozatos arab vereségek miatt következett be.

"A zsidóság genetikaja meg igenis arnyalt. Ahany kutatasi megbizo annyi eredmeny."

A zsidók genetikája átlagosan a levantei térséghez húz, ahogy a genetikai térképen is láthatod.

2023. nov. 13. 14:55
 54/82 anonim ***** válasza:
34%

Szászföld, avagy Királyföld. A hajdani szaszok szallasterulete.

Latom a magyar tori nem megy. Gondolom azt tudod, hogy a sivatagotokban melyik mavics hol van.

Igen tudom az oszmanok altal kezdodo betelepuleseket. Ahogy azt is, hogy ok kezdtek eladni a tulajdonukban levo foldteruleteket. Ami kicsit erdekes, mert nem artott volna gondolkozni.

A jogot ugy ertem, hogy amikor brit mandatum lett es ketultek elo asatasokkal a zsido jelenletet igazolo cuccosok, az adott a cionista mozgalomnak jogalapot, hkgy lam itt voltunk. - Pedig a tobbsegnek igenis szinte semmi koze a terulethez.

Erre mondtam, hogy ilyen alapon Nemetorszag meg igszolni tudna leletekkel hogy nemetek laktak ott, es kipaterolni az otsni nepesseget.

De mint tudjuk, ez nem igy mumodik, ezt csak ti tehetitek meg.

Amilyen jogtiprasokat es buncselekmenyeket elkovettek ott az izraeliek en igenis az egeszen egy Palesztin allamot haznek letre. Vagy ketallami megoldasban a tengerpart az izraelieke. De Jeruzsalemet mindenkeppen nemzetkozi statuszuva tennem.

Tenyleg, oszinten sajnalom azt a szombatot. De az csak egy fejezet abbol, amit ti csinaltok ott lassan 100 eve.

Most meg ugye nevelitek ki az ujabb generaciot. Arra tanitjatok oket, hogy feljenek Izraeltol. Mert nem nezitek oket embernek. Ahogy igazabol a gójokat sem.

2023. nov. 13. 16:35
 55/82 anonim ***** válasza:
22%

A gójok nektek csak arra jok, higy eroskodjenek anyahajokkal a tersegben.

Aztan amit ti muveltek meg ahogy gkndolkoztok csodalkozni mertek azon, hogy pl. egy asszimilalt, reszben zsido osokkel rendelkezo (en) hagy toletek?

2023. nov. 13. 16:40
 56/82 anonim ***** válasza:
39%

"Szászföld, avagy Királyföld."

Miért kapná ezt vissza Németország? A németeket Románia megtámadta? Ha egy ilyen eset megtörténne simán igényelhetnék.

"Pedig a tobbsegnek igenis szinte semmi koze a terulethez."

Neked meg látom az értő olvasás nem megy, linkeltem neked genetikai forrást, hogy a zsidóknak van genetikai kapcsolata ahhoz a térséghez. Némely zsidó csoportnak pl a jemeni zsidóknak, szefárdoknak még több is mint a palesztinoknak. Ott van a zsidó nyelv ami az egyetlen fennmaradt őshonos kánaánita nyelv, ott van a kultúra, az ókori zsidó államiság, és te ezután kijelented hogy a zsidónak semmi köze Izraelhez...

"Erre mondtam, hogy ilyen alapon Nemetorszag meg igszolni tudna leletekkel hogy nemetek laktak ott, es kipaterolni az otsni nepesseget."

Mégegyszer kérdezem, Románia megtámadta Németországot hogy területeket igényeljen tőle? A példádnak márcsak azért nincs értelme mert a németeknek van országuk, a zsidóknak nem volt. Olyen példát hozzál példaként akiknek szintén nincs országa, mondjuk a kurdokat, akik megérdemelnének egy saját államot, ahogy minden nép a világon megérdemli az önrendelkezést. Te ezt kizárólag a zsidóktól vitatod el, az antiszemitizmusod miatt.

"Amilyen jogtiprasokat es buncselekmenyeket elkovettek ott az izraeliek en igenis az egeszen egy Palesztin allamot haznek letre."

Még jó hogy a környékbeli arabok teljesen demokratikusan, emberi jogokat tiszteletben tartva működnek, nem követnek el bűncselekményt, se jogtiprásokat...

Ezért vagy Hamas párti, ők is azt mondják amit te.

"Most meg ugye nevelitek ki az ujabb generaciot. Arra tanitjatok oket, hogy feljenek Izraeltol. Mert nem nezitek oket embernek. Ahogy igazabol a gójokat sem."

Ti nyomorult nácik gyűlöltök mindenkit, nem a zsidók. Ti csináltátok a gázkamát, világháborúkat, ti uszítotok megállás nélkül. Mutass nekem egy magyarellenes kommentemet (kint van az user nevem simán tudsz találni ha van), cserébe tudok mutatni több tízezer antiszemita kommentet, akkor ki gyűlölködik te elmebeteg?

Jah és hagyd a hazudozást, te nem vagy zsidó, semmilyen zsidó felmenőd nincs, minden kommented lényege az antiszemita uszítás, aztán kitalálod az állítólagos zsidó felmenődet, mert az uszításodat legitimizálni akarod. Nagyon régi trükk.

De akkor a logikád alapján a magyaroknak is el kell mennie innen, hiszen a magyar irredentizmus/nacionalizmus generálja a feszültséget a Kárpát Medencében már 1000 éve, elnyomva másokat, ez történelmi tény és ezzel minden egyes környező nép egyetért. Te is egyet értesz?

2023. nov. 13. 17:30
 57/82 anonim ***** válasza:
22%

Na mar naci zsido is vagyok.

Kulonben meg TI egykori taborlakok, akiket minden letezo jogaban es meltosagaban megalaztak, tudjatok mit csinaltok? Rosszabbak vagytok mint a nacik meg a szovjetek egyutt.

Erre meg bagyon rab_sztok egyebkent. Harmadjata mondom; Gazavaros terrorbombazasaval most biztositjatok sajat magatoknak a kovetkezo 100 evet elore!

De tul nagy falat felfogni, hogy nem kene nepirtast csinalni.

2023. nov. 13. 17:39
 58/82 anonim ***** válasza:
22%

Pont hogy ti gyulultok mindenkit! Semmit nem tudtok csak hazudni.

Meg valamennyire toleraltam is az elvakult hulyesegeidet, goleg mert valoszinu tenyleg zsido leszarmazott vagyok, erre mindent ramszorsz?

De mondom; sajat magatoknak rendezitek a jovotok.

Remeljuk, ezuttal biztosra mentek.

Meg mit nacizol itt? Mikor a szerencsetlen videki zsidokat vittek az SS kulonvonatot biztositott a cionista vezetoknek! OLVASTAM.

De az ilyenek miat mint te, minden forrast fel fogok irni, jiba vakulok meg szinte.

2023. nov. 13. 17:47
 59/82 anonim ***** válasza:
39%

"Na mar naci zsido is vagyok."

Ilyet senki nem mondott, te náci vagy, mindenféle zsidó felmenők nélkül. Az utóbbit csak hazudod, mert ezzel akarod legitimizálni az antiszemitizmusod.

"Rosszabbak vagytok mint a nacik meg a szovjetek egyutt."

A szovjetek békeidőben megöltek olyan 20 millió embert, a nácik kirobbantottak egy világháborút, ipari módszerekkel öltek meg milliókat. De minden bizonnyal Izrael csak rosszabb lehet ezeknél.... a kuruc is megírta.

"Erre meg bagyon rab_sztok egyebkent."

Te cseszel rá, ugyanis a náci fajtáddal eddig mindig feltörölték a padlót és a Hamasos barátaiddal is fel lesz törölve hiába ellenzed ;) Ne vergődj ilyen látványosan az idegtől ezt hallva :D

"Gazavaros terrorbombazasaval most biztositjatok sajat magatoknak a kovetkezo 100 evet elore!"

Jaja, szerinted a Hamast békén kéne hagyni, had ússzon meg mindent, had készüljön fel a következő támadásra. Hiszen téged csak ez érdekel, hogy minél több zsidót öljenek meg.

"De tul nagy falat felfogni, hogy nem kene nepirtast csinalni."

Kimásolom neked a népirtás fogalmát:

"A népirtás vagy genocídium bizonyos bűncselekményeknek valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával történő elkövetését jelenti."

Ilyet mikor csinált Izrael? Mondj egy dátumot, konkrét eseményt. A jelenlegi háborúban Izrael célja a Hamas felszámolása, ez mitől népirtás?

Az arabok már viszont népirtást követtek el, átmenni és direkt etnikai alapon zsidókat gyilkolni az már népirtás a definíció szerint. Ahogy a több millió zsidó és keresztény vallási alapú legyilkolása is ami történt az észak afrikai és közel keleti pogromok alatt. Na ez a népirtás, a kis védenceid a te családodat is szó nélkül megölnék, csak ahhoz már nem vagy olyan tökös hogy kint lakjál egy kicsit és megtapasztald a muszlim vendégszeretet.

2023. nov. 13. 17:59
 60/82 anonim ***** válasza:
22%

Privatban szivesen levezetnem neked a csaladfamat, csak egy gond van; nem bizok a magadfajtaban. En neked nem kuldok privatot, mert szzal valosziluleg visszaelsz. Magadfajta alatt meg a hazug embereket ertem.

Valoszinuleg tenyleg van bennem zsido. Nem hazudom. Az a kazar fele egyebkent. Raadasul olyan helyet tanulok, ahol fo az emberseg. 2 betegsegem van ami sajnos nem akar eltenni lab alol. En lelkileg ezt mar elfogadtam, a koromra es a nezeteimre tekinteztel viszont nem. Ezert iszom most le magam.

Eloveszrm a keresztenyi oldalam; Tobbszor lattalak irasban, meg beszeltunk is, akkor sokmindenben egyetertettel velem.

Egyaltalan nem vagy hulye egyebkent, sot. Viszont elvskult hszudozo vsgy. :)

En tenyleg szivbol kivanom, bogy jo eleted legyen, tudj kitelnesedni, meg minden. Gyerekaldast is kivanok, egeszseget meg foleg.

Ez az emberi oldal, ami nektek nincsen.

Mindet jot kivanok, akarki vagy. A mocskos titeket is veszelyezteto cionista rezsimre meg a poklot kivanom.

Sajnalom, hogy nincsen normalis vezetosegetek, vagyis ez igy nem igaz. Nagyon sok olyan testveretek van, avagy testverunk aki elutaditja Izraelt. Nalam ok az igazi zsidok.

Meg ha mar magyarul irunk, miert nem tudod azt mondani ami 1948ban is elhangzott? "Mozes hitu magyarok". Gyonyoru.

Nade jo terrorista/ terrorista kinevelest kivanok. Tenyleg fel nem fogom miert csinaljatok. Sertettek vagytok. Rohadtul. De ez nem kogosit fel buncselekmenyre.

Isten aldjon.

2023. nov. 13. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!