Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraeli-Palesztin háborúban...

Izraeli-Palesztin háborúban miért támogatják többen az arab oldalt?

Figyelt kérdés
Ésszerű magyarázat lehet az antiszemitizmus is, viszont az arabok ugyanúgy nem kedvelik a keresztény kultúrát, mint a zsidót is. Nem is említve, hogy Európában meg megy a nagy mingránsellenesség, ahol meg ugyan ezek az emberek meg az arabokat lőnék.

2023. nov. 12. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
40%

Igen, hazudnak.

Ez az antishemita-kartya.

Ez olyan mint itthon a rasszista-kartya. Nem stabad meg biralatot sem mondani a ciganysagra, mert akkor rasszista vagy szovegre mindenki tapsol egy kiadosat es aki nem tapsol az szinten rasszista. Kozben meg a ciganysag jelentos resze az Europid nagyrasszba tartozik, igy nem nagyon lehet rasszista egy ilyen kritika.

Az antiszemitizmus kartya rosszabb. A zsidokat takarja, de valojaban az arabok es mas nepek is szemitak. Nekem ez kulon pikanteria, hogy egy palesztinbarat embert leantiszemitaznak. Hiszen akkor az arabokat is utalja. :)

Vannak gondok.

2023. nov. 12. 14:05
 32/82 anonim ***** válasza:
8%
Mert a Palesztinok földje, ők harcolnak mai napig érte, mindenki támogatja Palesztinát csak a bértollnokok pontozzák itt le őket.
2023. nov. 12. 14:35
 33/82 anonim ***** válasza:
68%

"Pont, hogy arrol szolnak a hirek, hogy nemcsak mudzlim hatteru emberek itelik el Izraelt es tuntetnek. Ezeket allitjatok be ti antifanak, meg wokenak. Pedig azok a ti embereitek."

Mi az hogy a mi embereink? Azt tudod ugye hogy a zsidók nem egyformák és minden féle gondolkodású és pártállású ember van közöttük? Az antifa, meg ez a szélsőliberális woke irányzat egyértelműen palesztin párti. Az ebbe a körbe tartozó BLM logóját pl megcsinálták olyanra hogy ejtőernyős palesztin terrorista van benne:

[link]

A biztonságos Amerikából meg egyeseknek könnyű palesztin pártinak lenni. Nem tudom mit szólnának ha az USA-t ellenséges országok vennék körül, amik folyamatosan betörnének civileket gyilkolni. Vagy Greta Thumberg mit szólna ha Svédország hirtelen a Közel Keleten találná magát hadüzenetek gyűrűjében.

De a nyugati palesztin párti tüntetők többsége még mindig muszlim és nem "fehér ember".

"Meg foszforbomba, amit tilt a hadijog... Hasznaljak."

Igen ez egy háborús bűn, ebben jogosan kritizálod Izraelt. A másik oldalon ennél jóval több háborús bűnt követnek el, az valahogy nem zavar téged. Szerinted ha a Hamasnak lenne foszforbombája használná? Vagy ha a Hamasnak lenne olyan rakétái ami a világon minden célpontot elérne szerinted mi történne?

"A palesztin népet 56 éve vetik alá egy olyan elnyomásnak, amelybe belefulladnak. Végig kellett nézniük, amint fokozatosan, településenként elrabolják a földjüket, és erőszakot szenvedtek el; a gazdaságuk romba dőlt; a népüknek menekülnie kellett, az otthonaikat lerombolták."

Az elejével egyetértek, a palesztin népet tényleg elnyomják, de kik nyomják el? Izraelben 2 millió palesztin él, a szomszédos arab országokban + Palesztinában olyan 9 millió:

[link]

Az Izraelben élő palesztinoknak van útlevelük, szabadon mehetnek, utazhatnak, van a parlamentbe képviseletük, kb bármit csinálhatnak. Az másik 9 millió palesztin nagy része arabok által épített és fenntartott lágerekben él, mozgásukat korlátozzák:

[link]

Most ezután komoly képpel ki mered jelenteni, hogy az izraeliek nyomják el a palesztinokat?

A palesztinok földjeit nem elrabolták, hanem részben megvették, részben Izrael a győztes háborúk után lecsípett belőlük mindig. Tudod cicám ez úgy működik hogyha háborút indítasz más ország ellen és kikapsz akkor a területed egy részéről lemondasz a győztes javára. Ez a világon mindenhol, minden történelmi korban igy működött.

Arról nem beszélve hogy az első háború alkalmával az araboknak még jelentettek valamit a palesztin civilek és ők biztatták őket hogy hagyják el ideiglenesen a földjüket, hogy ne legyenek háborús zónában és majd az arab győzelem után visszatérhetnek. Az arab győzelem egyébként teljesen reális volt, mivel hatalmas túlerőben voltak, csak a fagyi visszanyalt és kikaptak, aztán megint kikaptak és nem tudtak az önmaguktól elvándorló palesztinok visszatérni, mert a területet Izrael annektálta mint háborús jóvátételt. Talán nem kellett volna ész nélkül háborúzni, talán gondolkodni kellett volna előtte.

"a gazdaságuk romba dőlt"

Itt egyszerűen szakadok a röhögéstől. A Közel Keleten csak a zsidók csináltak jóléti államot, fejlett mezőgazdaságot, és minden javat amit az Izraelben élő 2 milla palesztin szintén élvez. Gázában 2005 előtt fejlett mezőgazdaság működött a gázai zsidó telepek körül, ezt az izraeli kormányzat kiürítette, majdnem 10000 zsidót deportált onnan, itt láthatod:

https://www.youtube.com/watch?v=exyQ724_2nk&t=2358s

A zsidó otthonok és kibucok kulcsait meg szépen odaadták a palesztinoknak, hogy termeljenek. Szerinted mit csináltak? Felszedtek mindent ami mozdítható, az öntözőcsöveket rakétáknak stb. Minde környékbeli arab a kezét lábát töri hogy Izraelben lehessen vendégmunkás 10 szer annyi fizetésért. Ez a valóság pubi.

"Most is 300 ezeren vonultak fel Angliában. Békésen vonultak Free Palestin feliratokkal. Sehol az általad említettek."

Igen azért állított elő a rendőrség sok tüntetőt és azért mondta ezt a londoni főpolgármester:

"singing antisemitic chants and brandishing pro-Hamas signs and clothing on today's protest"

[link]

"gázt a zsidónak":

[link]

Ugyanaz a széljobber csürhe vagytok, mint a 30' években, csak most náci egyenruha helyett palesztin színekbe öltöztök, meg kurucon őrjöngtök.

"A lefejezett 40 zsidó babáról amúgy is kiderült hogy hazugság."

Hazugság mert a Hamas azt mondja? Innen is látszik, ti itt nem a palesztinokkal szimpatizáltok, hanem a szélsőséges iszlámmal és egy az egyben azt mondjátok fel amit a Hamas/ISIS mond.

"Pont hogy a cionista zsidók a keresztényeket is kidombták Izraelből és a keresztényekkel is úgy bánnak ahogy a muszlimokkal."

Nem kell hazudozni, az ottani keresztények többsége muszlim országokban élt, Észak Afrikában, Sziriában, Irakban stb, ezeknek már csa a töredéke van meg, mert a fajtád megölte/elüldözte őket. Olvasgasd ezt pl:

[link]

[link]

"En olyan videot is lattam, ahol valami kereszteny tanarnot zsido gyerekek kopkodnek meg magyaraznak nekik valamit, az neg csak all ott hogy wtf."

Igen van Izraelben egy szélsőséges vallási fanatikus kisebbség, aki követ el keresztény ellenes támadásokat, ezeket az állam elítéli, csak úgy mint a főrabbi:

[link]

Ezzel szemben a zsidók üldözését a környező arab országokban ünnepelve fogadják kormányzati szinten, aki ilyet csinál azt tapsolva ünneplik mint a gázai tömeg a visszatérő terroristákat, a zsidó holtesteket parádéztatják, leköpik, megalázzák. Ez a különbség. Izraelbe hol látsz ilyet?

"Kulonben a cionistak rajohetnenek egy apro nyilvanvalo dologra; a Hamas tenyleg bunt kovetett el. De a bunre nem lehet bun a valasz."

Tudom hogy szerintetek mi a válasz, hagyni kéne békén a Hamast, had készüljön már fel békében a következő mészárlásra, hiszen civilek mögé bújik, szóval bármit megúszhat. Hát nem ez lesz.

"Azzal, hogy most neg szetnombaznak csaladokat, testver mellett hal meg a teso, szulo sajat naguknak termelik ki az ujabb terroristakat, en az artatlan majdani civilekre tornek ra."

Amikor a náci Németországot szétlőtték, szétbombázták, akkor is voltak meghalt családok, traumatizált emberek, a németek is pont olyan fanatikusak voltak mint a palesztinok, és mégis le lett győzve a nácizmus, mégse inditottak egy harmadik háborút, ott vonaglanak "peace" feliratú szivárvány pólókba. Ez lett a nácikból És miért? Mert az amcsik, szovjeteket szorosan fogták a németeket és tudatosan herélték ki őket.

Meg lehet csinálni, csak ehhez sok anyagi és energia befektetés kell, sajnos az izraeli kormány eddig mindig a könnyebbik utat választotta.

"Persze tudom en, hogy ez mar nagas szint agyban, meghogy konnyebb palesztin gyerekeket cseszegetni "katonaknak", rendfenntartas cimszo alatt.. de, de Gazaba bemenni mar nincs vatorsag igaz? (:"

Nálad az agy sajnos teljesen hiányzik és az eseményeket sem követed, mert az IDF már Gáza belvárosában harcol.

Direkt módon a civileket meg eddig a Hamas támadta, ők voltak bátrak gyerekekkel szemben, aztán vissza is menekültek a kis alagutakba, óvóhelyekre ahova a palesztin civileket le se engedik. Most is ők bújnak gyerekek mögé.

2023. nov. 12. 14:56
 34/82 anonim ***** válasza:
27%

"Egyenlő a népirtással"

Hát nem...

2023. nov. 12. 15:15
 35/82 Alex Fly ***** válasza:
66%
Nem támogatják többen. Tisztességes ember nem támogat terroristákat.
2023. nov. 12. 16:04
 36/82 anonim ***** válasza:
29%

#jewisbize.

Kevered az en kommentarom maseval. En a gazdasagrol meg a csecsemokrol nem is irtam.

Komolytalan vagy. Ezert sem erdekelsz. E

Nyaron ahol a latens szerelmeddel vitaztatok, ott beszalltam, semleges oldalon, dataltam, hogy amugy visszaszivom, orult nem vagy, de normalis sem. Elvakultnak meg azvagy. Es kint kereszkedtem kicsit, tenyleg nem vagyok rad kivancsi... Nagy erokkel dolgoztok az ujabb terroristak "kinevelesen". Te meg meg mindig elmondasod szerint terrorista partiakkal chatelgetsz. Hat hajra.

Tudok az IDFrol.

Meg annyi tudak a hadviselesrol, foleg az ilyen speckosabbakrol (kicsi terulet, civilek - akiket kinyirtok , stb) hogy eloszor a kulonleges alakulatok mennek be. Ez esetetekben - szakertotol tudom - hogy olyan izraeliek akik perfekt arabok, hasonlitanak is rajuk, meg mindenki tudja, hogy vannak beepitett emberek. - Ez ismet kerdesesse teszi a szolgalatok felelosseget.

Szoval ugy konnyu valahova bemenni, mielott egy arabosabb fizimiskaju alakulat bemegy. Meg azokat az undorito videokat, ahol jarorok pidzkalnak izraeli palesztin gyerekeket, jot rohogtem, hogy sok arab europaibb kinezetu volt mint az oket vegzslo "katonak". Nagy harcok meg meg nincsennek, csak bombazasok. Ebbol annyi igaz, hogy valoban behatolnak Gazavarosba, es megprobaljak korulzarni.

Gyavak vagytok. Komolyan gondolnatok a Hamay felszamolasat bemennetek. Ezert kellett mutatoba a haveri orszagotoktol anyahajocska is. Es ez mutatja, hogy mindenki odaugrott, hogy az ott nem zsido nemzetallam, hanem egy cionista rezsim.

Es itt tenyleg megjegyzem, hogy aljas volt az a szombat, es en is elgondolkoztam, hogy ezek utan a palesztinok iranti szimpatiam visszaveszem. De en nem mosom oket ossze egy terrorszervezettel, ahogy ti/ a cionistak a palesztinokat. Mert nem akarok olyan aljas lenni, mint egy cionista.

2023. nov. 12. 16:13
 37/82 anonim ***** válasza:
71%

Kulonben sokmindenben igszad vsn, ami nem ide tartozik, vagy senki nem kerdezte. Izrael valoban kiemelkedo dolgokat csinalt mezogazdasagban is.

Kulonben meg mielott jon a leterrorista partizasom stb stb, azert utok sokszor felre, mert rossz a szemem.

Es nem tudom novok e a szemedben, de valoszinu van bennem zsido ver. De ez engem nem erdekel. Magyar vagyok.

2023. nov. 12. 16:21
 38/82 anonim ***** válasza:
58%

Azért a foszforbombáról hadd jegyezzem meg, hogy tudtommal az évekkel ezelõti történet és már akkor bebizonyították, hogy világító lövedék volt, NEM A TILTOTT eszköz.

Más kérdés, hogy amúgy nem kötelezõ kint állni és bámészkodni.

A hamász tettei alapján terrorszerveezet, Egyiptomban csak az utca, tehát a nem információ, hanem érzelmi alapon vélekedõk nyomására vették le a terrorcsoport minõsítést.

Éppeszû ember nem támogat terroristákat.

2023. nov. 12. 17:13
 39/82 anonim ***** válasza:
69%

"Komolytalan vagy. Ezert sem erdekelsz."

Persze, mert nincs semmi konkrét érved, csak a fanatikus antiszemitizmusod, ami hát nem érv.

"Nagy erokkel dolgoztok az ujabb terroristak "kinevelesen". Te meg meg mindig elmondasod szerint terrorista partiakkal chatelgetsz."

A terroristákat az neveli ki, hogy a Közel Keleten zsidó, keresztény jelenlét van. Ez generálja, ezeket akarják eltüntetni: a zsidókat, a koptokat stb. Azt kellene csinálni, hogy elhúzni? És mi van ha azt mondják Magyarország is muszlim föld, mert az oszmánok itt uralkodtak? Akkor a magyaroknak is el kell húzni, hogy ne termelődjenek terroristák? Ez aztán a logika.

A csetről meg annyit, hogy felmegyek egy hétköznapi csetoldalra és rámir mindeféle ember, muzulmán is, aztán elindul egy beszélgetés. Miért baj ha megkérdezem az álláspontját?

"Ez ismet kerdesesse teszi a szolgalatok felelosseget."

Az izraeli titkosszolgálat felelősségét a háború után ki fogják vizsgálni, ezt a kormány is megígérte és a társadalom is követeli. De ez majd csak a háború után lehetséges. Ha engem kérdezel, szerintem a kormánynak nagy felelőssége van benne és az minimum hogy Netanjahu eltűnik a francba.

"Meg azokat az undorito videokat, ahol jarorok pidzkalnak izraeli palesztin gyerekeket, jot rohogtem"

Ezek a gyerekek olyan agymosásban nőnek fel, hogy Izrael maga a sátán és mit kéne velük csinálni ha kővel dobálnak? Agyonlőni őket vagy mit? Tűrni hagy dobáljanak? Ha megtámadsz egy rendőrt/katonát az hivatalos személy elleni erőszak, ennek megfelelően járnak el. Ez olyan mintha egy magyar rendőrt megdobnál kővel, aztán óriási hangon kikérnéd magadnak hogyha utána kapsz tőle egyet a gumibottal.

"Ebbol annyi igaz, hogy valoban behatolnak Gazavarosba, es megprobaljak korulzarni."

Mégegyszer elmondom, az IDF Gáza belvárosában harcol már:

"There is tough, persistent fighting deep in urban areas"

[link]

"Gyavak vagytok."

A pajtásaid a gyávák akik katona létükre kipateroltak minden civilt a védett alagutakból, oda bebújtak, mert nem mernek nyíltan kiállni Izrael ellen.

"Komolyan gondolnatok a Hamay felszamolasat bemennetek."

Az IDF Gáza városban harcol, bementek oda, ezen mit nem tudsz felfogni? Ha meg ennyire fingod nincs az eseményekről, mit okoskodsz?

2023. nov. 12. 17:57
 40/82 anonim ***** válasza:
37%

Mar ne haravudj, de milyen pajtasaim, te elmebeteg?

Visszaszivom a bocsanatkeresem. Egy elvakult orult vagy.

2023. nov. 12. 18:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!