Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A németeknél miért van olyan...

A németeknél miért van olyan sok gyermektelen?

Figyelt kérdés
Igazából ez már régóta így van, mert az egykori NSZK-ban a világon elsők közt már 1972-ben 2 alá esett a termékenység, ami azért is meglepő, mert akkorra európai viszonylatban is már kimagasló életszínvonal volt, a háború utáni nagy gazdasági fellendülés miatt. Azóta ez csak még tovább csökkent és most hiába mutatnak ki valamekkora emelkedést, mert az nagyrészben a bevándorló hátterű népességnek köszönhető, az etnikai németek körében alig születik gyermek, egyre csak öregszenek és kihalnak. Tanulmányok is kimutatták, hogy kimagaslóan náluk a legmagasabb a gyermektelenség, a diplomás nők több, mint harmada, pedig nem számitanak szegénynek. Mi az oka ennek és miért tart már ilyen régóta? Egyszerűen nem szeretik a gyerekeket vagy elkényelmesedtek a nagy jólétben?

2023. szept. 12. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom mindenkinek a Hülyék Paradicsoma című filmet.
2023. szept. 14. 07:08
 32/81 Kroms ***** válasza:
100%

A "környezetvédelem" több ezer éve sem volt senki számára tényező, amikor még 5-10 gyerek is gyakori volt Nyugaton, úgyhogy ez felejtős. Az pedig nem "túlnépesedés", ha túlzsúfolt egy város, egyszerűen csak a túlzott népsűrűség eredménye, ami pedig az urbanizáció és a libbant migrációs politika egyenes következménye.

2023. szept. 15. 10:15
 33/81 anonim ***** válasza:
13%
Mert intelligensebbek, és mélyebb önismerettel rendelkező népek, mint a magyarok.
2023. szept. 15. 20:26
 34/81 anonim ***** válasza:
76%

16#

"Szerencsé(d)re a szüleid nem így gondolkodtak, pedig te is voltál szaros csecsemő, mégis elviseltek és felneveltek. Gondolom, alapjáratilag normálisnak indultál, aztán a liberális szennymédia téged is sikeresen elcseszett, ezért lettél mára olyan, amilyen."

A szülim pontosan így gondolkodtak 50 évvel ezelőtt, mint én, csak egy rakás hozzád hasonló nemzethy konzervatív (földhözragadt) okoska hatására gyereket vállaltak. Az utánam következőt már elvetették, mert azt mondták, ha ilyen a gyerek, akkor ebből nem kell több. Felneveltek, mert megszólta volna őket a város, ha nem teszik. De nekem már azt tanították, hogy sz+jam le, ki mit mond, csináljam úgy az életem, ahogy ÉN szeretném, mert ha rossz lesz, nekem lesz rosz, és az ilyen kibicek akkor is rajtam köszörülik a nyelvüket. Ha nekem jó lesz, akkor is ezt fogják tenni.

Kifejezetten helyes döntésnek tartják a tudatos gyermektelenséget, és (már csak anyám él) örül, hogy nincs unoka, aki miattfőzni, sütni, takarítani meg programot szervezni kellene. Van 3 babusgatott macskája, hetente 1x bevásárolnak rá, így érzi jól magát - már egy évtizede.

2023. szept. 16. 11:03
 35/81 anonim ***** válasza:
6%

#34 Na, 1 jót legalább csináltak a szüleid, beléd nevelték, hogy ne is akarj szaporodni, mert ez a jó mindenki másnak is, hogy olyan, mint te nem csinál gyereket.

Nem kell aggódnod, senki nem is akarja, hogy neked gyereked legyen.

Mi lenne ha másban is megfogadnád amit beléd neveltek - mert gondolom ezt is mondták neked - menj el innen ebből az országból!

2023. szept. 16. 11:12
 36/81 anonim ***** válasza:
68%

Megnyugodhatsz: a mi elveink nem genetikai úton szaporodnak... bár egyre több és több tudatosan gyermektelen van mindenütt, így a mi utunk hatékonyabb.

A szüleink valóban mondták, hogy menjünk külföldre,, csak éppen az idős szülő gondozása miatt MÉG nem mehetünk. Idő kérdése.

Egy dolog tuti, és ezen mindig nagyon jól vigyorgunk: te fogsz aggódni a te gyerekeid jövőjéért, jelenért, amikor vízért megy a harc... szegény Ubulka, kisunoka, milyen világ vár reá... mennyi migráncs iskolatársa van.

Megcsinálod az újabb kis szerencsétlent a bolygóra.

Én meg röhögök egy másik kontinensről ;)

Jusson ez eszedbe 30 év múlva.

2023. szept. 16. 11:36
 37/81 anonim ***** válasza:
12%

#36 Tudod van két nagy különbség.

Nekem 30 év múlva nem az lesz az egyetlen dolog az életemben, hogy olyanokkal foglalkozzak akik a szülei halálát várták, hogy élhessék az életüket, amit szándékosan gyerektelenül akarják leélni.

Neked meg nem lesz másod mikor öreg leszel, mint azon bánkódni mekkora barom is voltál amikor még változtathattál volna az életeden.

A másik, hogy én most is azt mondom, élj ahogy akarsz, ahol akarsz - legyen neked jó. Te meg azt kívánod, hogy nekem rossz legyen.

2023. szept. 16. 11:47
 38/81 anonim ***** válasza:
72%

Nekem rengeteg más dolog van az életemben, ami érdekel a szaporodáson kívül, és aggkoromban is csinálni tudom (sőt, akkor lesz végre időm igazán!). Neked mi marad, ha felnőnek a gyerekeid, és a saját dolgukkal lesznek elfoglalva, nem mama-papa látogatóba járni?

Te jöttél jövendölni, milyen rossz is lesz a gyerekteleneknek, ne lepődj meg, ha visszakapod. ;)

2023. szept. 16. 12:05
 39/81 anonim ***** válasza:
17%

#38 Nevetséges a gondolkodásod. Tényleg azt hiszed, hogy akinek gyereke van annak megáll az élete? Ennyire csökkent értelmű lennél? Megjegyzem, felnőttek a gyerekeim. Majd nemsokára - remélem még nem most - lesznek bizony unokáim is, akiket nem én fogok nevelni, hanem ők. A gyerekeimnek nem rossz most sem és nem lesz rossz később sem. nekem sem.

Eláruljam mit csináltunk a párommal amióta felnőttek és már nem kell őket babusgani? Mindketten újabb diplomát szereztünk és foglalkozunk a magunk munkájával, szórakozásával. Mivel én jól érzem magam a bőrömben, nem akarok máshol élni, nem mondom, hoyg itt nem lehet élni, itt rossz lenne élni, egyértelmű, hogy az én életem eddig is és most is jobb volt, mint a tied. Gyerekekkel is. Ahogy nekem mos már jobb az életem a felnőtt gyerekeimmel együtt. Neked? Te mindig ilyen leszel, mindig azt fogod érezni, hoyg sz@r az életed és mást, máshol kellene tenned. Hát hajrá!

2023. szept. 16. 12:10
 40/81 anonim ***** válasza:
30%

38

Ne erőltesd. Tipikusan olyan toxic emberke ez akire a gyereke rá se nyitja az ajtót mert ennyire elviselhetetlen aztán itt kompenzál ez a megélhetési szaporodó.

2023. szept. 16. 12:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!