Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mire alapozzák azt az elképzel...

Mire alapozzák azt az elképzelést, hogy ha Ukrajna feladná az oroszok által követelt területeket, akkor Putyin tovább akarna terjeszkedni?

Figyelt kérdés
Ha jól vettem észre, a háborúpárti hozzáállás ezen az elméleten nyugszik.
2023. aug. 3. 11:29
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/132 anonim ***** válasza:
79%

"Mire alapozzák azt az elképzelést, hogy ha Ukrajna feladná az oroszok által követelt területeket, akkor Putyin tovább akarna terjeszkedni?"

Maga Putyin jelentette ki, hogy Oroszország nem fogadja el a Szovjetunió szétesését, mert ez volt a legnagyobb törés az ország történelmében és emiatt az "orosz érdekszférát" vissza kell állítani, és ezen dolgoznak már vagy 15 éve:

2008-ban, az orosz-grúz háború idején, ha nem jelentek volna meg NATO hajók Grúzia partjainál, Poti kikötőjében (mivel Grúzia a NATO-hoz fordult segítségért), akkor az oroszok nem álltak volna meg Abháziánál, és megszállták volna egész Grúziát. Dél-Oszétia és Abházia Orosz Föderációhoz való csatolása a mai napig napirenden van. Ha egész Grúziát elfoglalták volna, akkor csináltak volna az országból egy Belarusz szintű bábállamot. 2014-ben bevonultak a Krím-félszigetre és elcsatolták, majd utána jött Donbasz régió egy része. Kazahsztánban amikor felkelés volt, az oroszok bevonultak az országba, leverni a(z oroszpárti) kormányellenes felkelést. 2022-ben inváziót indítottak Ukrajna ellen, melynek eredeti célja az ukrán kormány megdöntése, és egy orosz bábkormány hatalomra juttatása volt. Most már odáig ment a retorika, hogy Putyin szerint Ukrajna nem egy igazi ország, nem egy igazi nép és nincs joguk egy független hazához.

Eközben elkezdték destabilizálni Moldovát, bár eddig nem sok sikerrel. Oroszország célja a belorusz identitás és nyelv eltörlése és Belarusz teljes annexiója. A Wagner-csoport most a Suwalki-korridornál gyakorlatozik és folyamatosan provokálják Lengyelországot és Litvániát.

Hitlerrel már elkövették ezt a hibát, hogy "ha megadjuk neki, amit akar, akkor megáll és béke lesz". Hagyták neki Ausztriát, a Szudéta-vidéket, majd a maradék Csehszlovákiát, lényegében mindent megkapott, amit akart. Aztán béke lett? Nem. Megtámadták Lengyelországot, majd Belgiumot, Franciaországot.

Ha Ukrajna teljesen elesett volna, akkor az oroszok elkezdték volna még jobban destabilizálni az EU keleti felét (Mo.-t is), orosz bábkormányok pénzelésével, hatalomra juttatásával.

2023. aug. 4. 14:02
 72/132 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos a magyar putyin sz0p0'k ezt úgyse tudják felfogni.
2023. aug. 4. 14:05
 73/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
11%

Nem unjátok a Szovjetuniózást és Hitlerezést egy mondaton belül ?

Hányszor írjátok le ?

Ha Szovjetuniózni támad kedvetek, miért nem Sztálinnal jöttök ?

2023. aug. 4. 14:06
 74/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
22%

" Most már odáig ment a retorika, hogy Putyin szerint Ukrajna nem egy igazi ország, nem egy igazi nép és nincs joguk egy független hazához. "

Szerinted mégis mióta létezik olyan, hogy ukrán nép meg államiság ? Mitől igazi / nem igazi egy ország ? Mitől vonzó számodra az ukrán nacionalizmus ?

2023. aug. 4. 14:08
 75/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
11%

És mi vagy ? Zeller / Biden imádó ?

Köszönöm szépen, én soha, sehol nem szóltam hozzá a vírushoz, nem tagadtam semmit, sőt az alap kétszeri oltást kértem.

A laposföldezést meg nem értem.

Az ukránimádó oldalra mi mondható ? Nektek fizikális fájdalmat okoz Oroszország meg az orosz nép létezése ? Az USA csettint nektek, és ugranátok kútba, ha úgy van ?

2023. aug. 4. 14:17
 76/132 anonim ***** válasza:
76%

Buta vagy mint 6 ökör.

Ha nem zár be az opni most nem írkálnál itt.

2023. aug. 4. 14:20
 77/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
11%
Szerintem pont az ukránimádókat az egyszavas félelmetesen primitív vagdalkozásuk miatt szalajtották a bolondok házából.
2023. aug. 4. 14:25
 78/132 anonim ***** válasza:
54%

Dzsefri. Én már tudtam 10 éve is hogy egy konteós 🎃-elütött vagy. De sose hittem volna hogy vatnyik is.

Nagyot csalódtam benned.

2023. aug. 4. 14:26
 79/132 anonim ***** válasza:
71%
Bekapnád a muszkák 🎱-it mi?
2023. aug. 4. 14:27
 80/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
13%

Mire jó ez a szándékos trágárkodás meg a másik sértegetése amit leműveltek ?

Tudjátok, hogy ez fórumrombolás ?

2023. aug. 4. 14:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!