Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mire alapozzák azt az elképzel...

Mire alapozzák azt az elképzelést, hogy ha Ukrajna feladná az oroszok által követelt területeket, akkor Putyin tovább akarna terjeszkedni?

Figyelt kérdés
Ha jól vettem észre, a háborúpárti hozzáállás ezen az elméleten nyugszik.
2023. aug. 3. 11:29
 121/132 anonim ***** válasza:
65%

118! Wagner-incidens megvan? Alig nyolcezer zsoldos majdnem megdöntötte Puytin rendszerét, mert SEMMIFÉLE ellenállás nem volt Rosztov és Moszkva közt ellenük a hadsereg részéről, SEMMI! -hazudok pár helikopter, amiket le is szedtek- Mit gondolsz miért tűnnek el orosz tábornokok, egyik a másik után? Mert hagyták...messze nem olyan erős Putykó már, mint sokan hiszik, előbb-utóbb valaki el fogja tenni az útból, ha sokáig akakr háborúzni.

Miért kapna bárki vérszemet? MEg mit tudnának még bevetni ugyan? JA tudom, leatomolják Ukrajnát, akkor meg a nyugat Moszkvát és helló világvége, szép nem? Hidd el, ha Putyint kilövik, akkor az belülről lesz.

2023. aug. 19. 11:51
 122/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
69%

" A NATO szarrá tudná verni Oroszországot, csak nem akakrja, ezért nem küldi oda a csúcstechnikát "

Van jobb nyugaton a Leopárd 2A6-osnál ? Az M2-es Bradley-nél ? Az M109-es Paladin-nál ? A Patriot PAC-3-asnál ? Az IRIS-T-nél ? A NASAMS-nál ?

Vagy azok csúcstechnikák ? :D

Pedig éveken át olvastam itt a "bezzeg Leopárd / Patriot / IRIS-T" most meg már nem csúcstechnika ...

Meg azért vannak további kérdések, hogy

- egyrészt Milyen jogalap lenne a NATO beszállására az orosz - ukrán háborúba, mert tudtommal nem úgy van, hogy átmegyek, és lekeverek egyet a nemtetsző szomszédnak,

- másrészt az USA-nak nem csak az oroszok az ellenségei, hanem Kína, Észak-Korea, és Irán is, meg kell osztania az erőit,

- harmadrészt a NATO EU-s része egy felfújt lufi,

- és a negyedrészt mekkora a harcolási hajlandóság, lehet, hogy a baltiaknál lehetne toborozni az embereket, de egy franciának vagy görögnek milyen kedve lenne Cserkasszinál lövészárok harcot vívnia az orosszal ?

Nekem biztos nulla.

" A beharangozott több százezer új katonával megtámogatott nagy téli offenzívában milyen sikereket tudtak elérni az oroszok? Semmit. MErt mindkét oldal többlépcsős mélységi védelmet épített ki. "

Az oroszok mikor harangoztak be téli offenzívát ?

" Bármit is fantáziálsz orosz fölényről az semmit nem ér, emlékszem pár hónapja pont te írtad, hogy megy majd a naaaaaagy orosz légirő és naaaagy bombázásokkal kikitatja az ukrán infrastruktúrát meg erőmveket, megpróbálták, tényleg, csak nem ment. Mert volt egy idő, mikor lőttek mindenre az ukrán hátországban, ami fontos volt...csak kiderült újra, amit már rengetegszer megtanultunk, hogy statégiai bombázás semmire nem jó. "

Ezt nem csak én mondtam, mentségemre legyen, Stoltenberg is azt mondta, hogy vaskalapáccsal fognak lesújtani az oroszok az ukrán infrára, és mekkora nélkülözésre kényszerítik majd az ukrikat ...

The NATO Secretary General, Jens Stoltenberg, said on 28 November that "Putin [is trying to use] winter as a weapon of war".

[link]

Amúgy az USA az nem robotrepülőzéssel szokott háborúzni ?

Erre is írhatok magyarázatot, tudok, de nem ez a lényeg, hanem amit más politikus mondott. És nem is Putyint lobogtattam, hogy Nyugatit.

" De te tudom más másfél éve hiszel benne, hogy Oroszország pár nap és nyer. "

Jó tudni, hogy Mark Milley mondta, hogy Ukrajnát még a vakegér is lenyomná három nap alatt, és mégis ő is tévedett.

Itt sorozatban adhatnák vissza a diplomáikat meg tisztségüket a 4 csillagos amerikai tábornokok meg EU-s politikusok, ne rajtam kérjétek számon a tévedéseket, mert én csak az ő szavaikat tolmácsolom.

2023. aug. 19. 15:12
 123/132 anonim ***** válasza:
69%

121: hazudsz, mert eleve nem putyin rendszerét akarta medönteni hanem sojguért meg geraszimovért mentek. tudatlanul, hazugságokkal akarsz érvelni?

elég béna vagy

"messze nem olyan erős Putykó már" igen tudjuk nálatok már tavaly meghalt rákban meg a dublőrei végzik a munkát.

2023. aug. 19. 16:29
 124/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
36%
Amúgy a mai napon van az Augusztusi puccs évfordulója, azon túl még volt októberben az Alkotmányos válság, kettő teljesen komoly puccskísérlet, ehhez képest a Wagner-menet az egy túljátszott színdarab volt.
2023. aug. 19. 16:41
 125/132 anonim ***** válasza:
65%

122! IMÁDLAK! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Komolyan mondom, eddig az a szöveged, hogy a nyugat miért nem küld csúcstechnikát és abból is keveset, most már ott van szerinted lassan a teljes NATO arzenál ésa csúcstechnika és azt verik a ruszkik??? Magadnak ne mondj már ellent jó gyerek!

Meg MILYEN JOGALAP???? Miért Oroszorszg milyen JOGALAPON támadta meg Ukrajnát?

Ne haargudj, de annyira nem e világban élsz, meg nem vagy képben a hírekkel.

Egyébként bevallom, tudom nem érdemes velec vitatkozni, csak én vagyok a hülye, amiért valami bűnös élvezetből bevállalom...

2023. aug. 20. 10:38
 126/132 anonim ***** válasza:
65%
123! Igen tudjuk, persze persze minden a legnagyobb rendben, az orosz hadsereeg, pedig éppen siesztázott, azért hagyták, hogy több ezer zsoldos meg páncélosok vonulgassanak ahová akarank...igazi határozott kemény vezetés volt, hogy maguk az oroszok miért nem így látják a fene se érti!
2023. aug. 20. 10:40
 127/132 anonim ***** válasza:
33%

126: az a wagner részről is egy nagy színészkedés volt. a média meg bekapta a horgot úgy mint te.

hol írtam olyat hogy rendben van? én legalább nem hazudtam olyat mint te hogy "majdnem megdöntötte", még moszkva közelében se voltak, 200km-mel előtte visszafordultak. nagyon ócska magyarázkodás ez.

2023. aug. 20. 13:46
 128/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
73%

Én nem keveredtem önellentmondásba.

Csúcstechnika az van, csak nem kellő mennyiségben, és minőségben. A minőséget nem csak a harckocsi adja önmagában, hanem a rendszer, amiben alkalmazzák.

Pl. lehet a Leó 2A6-os akármilyen tök jó harckocsi, de aknára fut, a lánctalpát letépi, leszalad, és onnan mozgásképtelen a gépük, és akkor mit ér a csúcstechnika ?

Miért nem adnak melléjük aknamentesítőket ?

Mondjuk ebben mind az oroszok is tudnak baromkodni, velük is megesett, hogy eszetlenül aknamezőre hajtottak, aminek eredménye háromtucat harcképtelenné vált T-72-es / T-80-as, a gépek nem semmisültek meg, csak könnyen javítható sérüléseket szenvedtek, nem tudták elvontatni, és köszönték is az ukránok a zsákmányt ...

Ha az angolok a legszélsőségesebb háborús retorikát tolják, akkor miért nem küldik el az összes, vagyis olyan 220 példány környéki Challenger 2-est Ukrajnába ?

Ők maguk jelentették ki, nem biztos, hogy kell nekik egyáltalán harckocsi a szigetre, vannak olyan tábornokok, akik a komplett fegyvernem felszámolása mellett kardoskodnak.

És valóban. A Challenger az NATO nem standard, és modernizációk terén is annyira látványosan elhanyagolták, hogy a tesztlövészeteken sorozatosan alulmaradt az Abrams, a Leopárd, és a Leclerc ellen, és ha az oroszok normálisan állnak a dolgokhoz, ő ellenük is.

Akkor a Portugál és Spanyol Leopárd 2-es flottáról is több helyen megcikkezték, hogy egyiknél a 37-ből csak 12 példány bevethető, a másiknál meg több százasan vannak, mégis a fele szétrozsdásodott, a mediterrán éghajlat ellenére. És akkor Dániának is mi értelme van harckocsizónak, ha a háborús uszításban egyébként élen jár, az F-16-os Falcon-okat meg a CAESAR tüzérségüket eszetlenül eladományozzák, és akkor harckocsizók sem kellenek a Dán Hadseregnek ?

2023. aug. 20. 14:33
 129/132 anonim ***** válasza:
100%

Semmire.Csak jól hangzik és megéri károgni erről,mert az emberek egy része így jól be van $$arva ,és tapsol hogy kiürítik alóluk a fegyverraktárakat meg a pénzeszsákokat.

szval érted!Önként és dalolva fosztják ki a saját honvédségüket meg az állami kasszát!Sőt segítenek odahordani is!!

Tudsz ennél jobb módszert?Szólj,ha igen!!:DD

2023. aug. 21. 15:29
 130/132 Jeffrey Spender ***** válasza:
73%

" Meg MILYEN JOGALAP???? Miért Oroszorszg milyen JOGALAPON támadta meg Ukrajnát? "

Ukrajnával az a probléma, hogy a háború az már 2014 óta folyt, és 2022-ben "csak" új erőre kaptak a harcok. Tetszett volna akkor beavatkozni ! Akkor hol voltál, mennyire követted a történéseket ?

Sokak 2028-ra tették a háborút / a harcok kiújulását / kinek hogy tetszik.

Ahogy teltek-múltak az évek, még 2021-ben is 2024-25-re tették.

És jött 2022. február 24., sajnos.

Lehet hogy jogilag / papír szuverén ... de amióta formálisan önálló országként létezett, azóta volt olyan, hogy nem valamelyik oldal bábja volt az aktuális hatalom ?

Nevezték Janukovicsot orosz bábnak, és Tyimosenkót / Porosenkót / Zelenszkijt USA / EU-bábnak.

Ukrajna 2014 óta nem szuverén ország, hanem amerikai bábállam, innentől kezdve a Budapesti Memorandum hatályát veszti.

Az USA is szokott beavatkozni a szomszédságában / érdekszférájában. A Kubában való beavatkozástól az ott állomásozó 50,000 majd a 80-as években "csak" 3,000, de attól még a Szovjet Hadsereg katonáinak nyílt jelenléte tartotta vissza az amerikaiakat. Hülyék lettek volna megvárni az oroszok, míg az amerikaiak is berendezkednek állandóra egy 3,000 katonával, hivatalos felkérés alapján.

2023. aug. 21. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!