Akik szerint Oroszország jogosan támadta le Ukrajnát a NATO terjeszkedése miatt, azok szerint a keleti-blokk kialakítása is jogos volt a II. vh. után?
Oroszország nem csak a nato dolog miatt támadt. Ukrajnán keresztül ment a gáz, az ukránok azt se akarták átengedni. Sok orosz szállítmány ment ukrajnán keresztül hozzánk. Az ukránok azt se akarták engedni. Ukrajna eléggé piszkálta az oroszokat. Ott vannak ugye a kissebbségi törvények is, amiket főleg az oroszok miatt hoztak, de az pl az ottani magyarokon is ugyan úgy csattant. De ezek még lehet mind a jéghegy csúcsai.
Nem állítom azt, hogy egyet értek Putyinnal. De nem csak Putyin a hibás. Ukrajna is ugyan úgy provokálta az oroszokat, bízva a natoban. Ha a nato beleszólt volna a dologba az egy jóval nagyobb konfliktushoz vezetett volna, mint 2 ország háborúja. Másik dolog, hogy szerintem Putyin miatt nagyon túlvtolták a dolgot. Ha az USA megy demokráciát osztani és bombáz le falvakat, városokat, az teljesen korrekt, nem agresszió meg semmi. De ha Oroszországot provokálják, mégpedig egy olyan ország amivel régen 1 területi egységet alkotott, meg még fenyegetik is az oroszokat, amire lépnek az oroszok, na az már háborús bűn. De az USA ha elmegy olyan országba öldökölni amihez soha nem volt semmi köze, az már rendben van.
Amúgy kb az a helyzet, mintha nekünk pattognának a szlovákok, meg fenyegetnének minket. Szlovákia létjogosultsága elég kétes, magyaráznak valami történelmi hátteret, de nincs történelmük sem. De ha akadályoznák a szabad kereskedelmünket a nyugattal, fenyegetnének minket, akkor a mi vezetőségünk mit lépne??
". De ha akadályoznák a szabad kereskedelmünket a nyugattal, "
Miről beszélsz, az oroszok több elkerülő vezetéket is építettek, nincsenek rászorulva, hogy Ukrajnán át szállítsanak, sőt szándékosan ők akarták levágni Ukrajnát a szállítási útvonalról.
“ Miről beszélsz, az oroszok több elkerülő vezetéket is építettek,”
Az ugye megvan, hogy az egyik legjelentősebb (Nordstream 2) most került volna átadásra? Amit próbáltak fúrni ahol lehetett. Mily meglepő, hogy most kell szankciózgatni.
“ éppen azért állították most le az NS2-t, mert az oroszok megtámadták Ukrajnát. ”
Mondjuk úgy, hogy ez egy jó ürügy. Aki az invázió előtt is hallott a nordstreamről, az tudja hogy már novemberben át kellett volna adni, csak az utolsó lépésnél elkezdtek velük jogi úton szarakodni európai oldalról.
9 szerintem nemigen számította el magát. Nem hülyék.
Viszont az eu elszámította magát, a nép kontójára.
Eddig olyan ezer euróból (360 ezer ft) kifűtöttem a telet spórolósan.
A mostani szerződésekkel (illetve következő évben nekem is) a duplája lesz.
Persze mit várjon az ember olyan politikusoktól, aki szerint ha nincs pénzed benzinre, vegyél teslát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!