Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Fellázadtak az ukránok Zelensz...

Fellázadtak az ukránok Zelenszkij ellen?

Figyelt kérdés

Azt olvastam,hogy :

"A The Washington Post értesülései szerint Ukrajna nagyvárosainak polgármesterei fellázadtak Volodimir Zelenszkij ellen"

2023. márc. 5. 21:23
1 2 3 4 5
 21/48 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
2000 és 2014 között miért nem rohanta le Putyin Ukrajnát ?
2023. márc. 7. 13:14
 22/48 anonim ***** válasza:
0%

Sem katonailag, sem gazdaságilag nem állr készen erre Oroszország 2014 elött?

Ukrajna is stabilabb volt korábban, mint a forradalom alatt?

Szerinted miért akkor és így csinálta, amikor Ukrajna ennyire sebezhető volt? Talán mert nem tök hülyék?

2023. márc. 7. 14:17
 23/48 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Oroszországnak Csecsenföldön voltak valós tapasztalatai, ott relatíve jól is teljesítettek.

Ukrajna az meg csak épült és épült le. Te is mondtad, hogy 2014-ben a csürhe szintjéről kellett teljesen újjáépíteni az Ukrán Hadsereget.

[link]

1997 és 2014 között az Ukrán Hadsereg is csak le és leépült, az oroszokat meg nem értem, tudnak nagyon jó dolgokat tervezni, újítani, mint az AKV-521-es, vagy az Aréna, vagy nekik is időtlen idők óta van célmegjelölőjük, a Kaira-24-es, mibe került volna rendeltetésszerűen elkölteni ezekre a pénzt, nem pedig hülyeségekre ?

De mindegy, mi a fegyverzet, a politika dönt a sereg bevetéséről, 2014 előtt nem volt haragosságuk Ukrajnával, ami megkérdőjelezhető lépésekhez vezetett volna.

2023. márc. 7. 14:26
 24/48 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
2000 és 2014 között pl. az Ukrán Hadsereg nem volt tetőtől talpig felfegyverkezve Sztugnákkal, Kornetekkel, TOW-2A-kal és Javelinekkel, amik képesek voltak megtörni az offenzívákat.
2023. márc. 7. 14:41
 25/48 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 20 / McClane

Janukovics 2014. február 22-én bukott, és az elfogatóparancsot két nappal később adták ki az immáron volt elnök ellen.

Az új elnök Olekszandr Turcsinov lett, 2014. február 23-án, és minő meglepől, az EU azonnal tapsolt, hogy milyen jó.

És az orosz katonák meg február 27-én kopogtattak, hogy tulajváltás lesz.

Vagy szerinted az Euromajdan nélkül is megtörtént volna ez ?

2023. aug. 28. 18:12
 26/48 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom mi lett volna ha. Nem vagyok Putyin haverja.

Szerintem véletlenül vagy szándékosan elég félreérthetően fogalmazol és a kronológiával mintha mást próbálnál sugallni, mint ami történt.

Ha hozzáveszed, hogy mi történt pár hónappal korábban és hogy jutottunk 2014. február 22-ig, akkor kicsit más a kép és te is tudod mi történt ahogy azt is tudod hogy ha azzal kezdted volna akkor nem lenne értelme a "és minő meglepől, az EU azonnal tapsolt, hogy milyen jó"-nak, igaz? Persze hogy tudod, csak ez qrvára nem illik bele az orosz birodalomelméletedbe és mindig kihagyod. Na mindegy. :D

Hogy ne csak offoljak:

Szerintem egy esetben igen megtörtént volna és pont azért amiért az Euromajdan is megtörtént. Ha elméleti síkon maradunk, akkor az Euromajdan két esetben nem történt volna meg:

-ha az ukránok nem támogatják az EU-hoz történő közeledést

-vagy ha Janukovics aláírja a megállapodást.

Első esetben nincs gond, Ukrajna marad a russzkij mirben. A második esetben, ha Janukovics aláírja az EU megállapodást és elkezdik az integrálódást akkor szerintem szintén közbeléptek volna.

Az hogy az ukránok ki akartak szakadni az orosz érdekszférából az egyértelműen kiverte a biztosítékot Putyinnál.

2023. aug. 28. 20:47
 27/48 anonim ***** válasza:
0%
Idevezényelték a Megafont nyári gyakorlatra, hogy lepontozzák a nem orosznyaló kommenteket?
2023. aug. 28. 20:50
 28/48 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

És Ukrajna az olyan ország, amely megfelel az EU-s elveknek és feltételeknek ? :)

Az egy dolog, hogy mit akar a nép, és a másik az, hogy mit sikerül összehoznia.

2023. aug. 28. 21:03
 29/48 Jeffrey Spender ***** válasza:

Te meg mi vagy, ukrán bérkommentelő ?

Mi ez a Megafon ?

Én nem vagyok Fideszes, de attól még szidom is az ukránokat :)

2023. aug. 28. 21:04
 30/48 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem őket, de nem ők rohantak le egy másik országot.
2023. aug. 28. 21:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!