Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tulajdonképpen lucifertol...

Tulajdonképpen lucifertol kaptuk az ontudatunk és a technológiánk a biblia szerint? Lucifer és az angyalok 1/3 része akik fellazadtak az úr ellen miattunk lázadt vagy már az emberek előtt felazadtak?

Figyelt kérdés

Lucifer miatt ettünk a tudás fajabol akkor vegulis ő adta az ontudatunk viszont lucifert a legkevésbé se érdekelte hogy ettől szenvedni fogunk.

Mert egy tudatos lény sokkal többet szenved mint egy osztonleny

2022. ápr. 23. 12:59
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Melyik vallás szerint? A kereszténység és a könyvük (Biblia) alapján nem róluk van szó a kérdésben.
2022. ápr. 23. 14:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor nevezuk lucifert sátanak az elnevezés oly mindegy
2022. ápr. 23. 14:03
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
A Biblia szerint az ősbűn következménye az Édenkertből való kivetettség. Az Édenkertben nem volt szükség semmilyen technológiára, pl traktorra, mert az embernek nem kellett művelnie a földet.
2022. ápr. 23. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez a kedvencem. Mikor az emberiség elért valamit és arra valaki azt mondja, hogy Lucifer áll emögött. Ennél csak az a nevetségesebb, amikor valaki azt mondja, hogy az idegenek állnak emögött.
2022. ápr. 24. 10:31
 5/9 A kérdező kommentje:

Ez egy filozófiai kérdés.

Ugyanis mikor félig állati ,állati volt az ember maskep gondolt magára nem.volt ontudata.

Fájt neki ha megszurtak vagy éhezet de az agyat nem kellet folyamatosan lefoglalnia nem unatkozott vagy agodalmaskodot stb

Van benne igazság hogy hogy boldog tudatlansagban élhetett az ember de nem hiszem hogy aki egyszer öntudatott kapott önszántából lemondana róla

Szóval lucifert egyikünk se tagadna meg.

Amúgy 4 #a tobbistenhit szerintem egy amegyben utal az idegen beavatkozásra olyan dolgokat irtak le amit már tudjuk mi. az akkori időkben meg isteneknek vélték.

Viszont a zsidó keresztény muszlim és buddhista vallások mások.

2022. ápr. 24. 10:50
 6/9 KZitus ***** válasza:
Nem tudom honnan vetted boldog tudatlanságodban ezeket az összetevőket, de lecsót készítettél belőle....egye aki szereti :-) (bocsánat ez jutott eszembe, miután a kommenteidet is elolvastam))
2022. ápr. 26. 12:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Akkor vegyük az elejéről biblia Mózes1 könyve írja a teremtés történetett

A kígyó ( a satan , a gonosz vagy Lucifer elnevezésű)

Vette rá Ádámot és Évát hogy egyen a tudás fajabol és utána vették észre hogy mesztelenek és ezt vette észre az úr mármint hogy takargatjak maguk.

Magyarul akkor Lucifertol kaptuk át ontudatunk mert előtte nemtudta Ádám és Éva hogy meztelen.

Amúgy 6# amit írtam azt az ősi idegen elméletbol vezettem le

Sokan hulyesegnek vélik de egyre többen hiszik is

Ugyanis teljesen logikus és kisebb megmagyarázhatatlan jelenségek utalasok vannak rá

2022. ápr. 26. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem a tudás fájáról ettek, hanem a jó és rossz tudásának fájáról. Tehát a tudomány nem a kígyótól ered.
2022. ápr. 26. 17:10
 9/9 A kérdező kommentje:

A kígyó bujtotta fel őket hogy egyenek belőle

Nélküle osszton lények lennénk

Igaz a jó és gonosz tudás fajabol ettek szóval a tudásunk lehet jóra és gonoszra használni de a kígyó indított el minket ezen választott úton.

2022. ápr. 26. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!