Lucifer miért lázad Isten ellen, ha tudja hogy nincs hatalma felette?
#2: Megkérdezhetem, hogy te zsidó vallàsú vagy ?
Csak mert Istent Elohimnak hívod.
Abdullah
Egyik dalszövegben is benne van:)
"Adonai, Elohim, El Shaddai
Thou hast become the father of lies"
Értem. Elohim annyit jelent hogy Isten nem ?
Pedig érdekes lett volna ha valaki zsidó szemszögből is beszélne a kérdésekről.
Én is jobban szeretem Allahnak nevezni Istent.
Abdullah
És egy kisgyerek miért lázad fel a szülei ellen esetleg? Nyilván tudja, hogy ki az erősebb, hatalmasabb. Ennek nem a hatalomhoz volt köze kezdetektől fogva. Sokkal inkább a szeretet természetével kapcsolatos dolog volt a bűnbeesés oka.
Nézzük a következőt. Lucifer már jóval az ember elött létezett, hűséggel szolgálta a Teremtőt, aki egyszer csak megteremtette a képmását, az embert. Ráadásul az ember Isten gyermekeként lett megteremtve, nem csak szolgaként.
Az ember nem tett ezért semmit sem, tehát Lucifer joggal lehetett féltékeny az emberpárra. Máris megvan az indíték.
Azt tényleg jól tudja, hogy nincs Isten felett hatalma. Világosan látszik lázadásának a fő célja Jézus megkísértésének esetéből.
Ezt írja a Máté 4: 8, 9- ben:
"Ismét magával vitte őt az Ördög, most egy rendkívül magas hegyre, és megmutatta neki a világ összes királyságát és azok hatalmát, majd ezt mondta neki: „Mindezeket neked adom, ha csak egyetlenegyszer is leborulsz, és imádsz engem.”"
Arra akarta rávenni, hogy Isten helyett őt imádja. Bármilyen eszközzel, de ezt szeretné mindenkinél elérni. Már az Édenkertben is ugyanez volt megfigyelhető.
Két tulajdonságot figyelhetünk meg nála, az irigységet és a féltékenységet. Tehát tényleg nem Isten hatalmát kérdőjelezi meg, hanem azt a jogát, hogy az emberek őt imádják. Felfuvalkodottságában úgy érzi, hogy Istennek nincs joga elvárni az imádatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!