Az LMBTQ mellett való kiállás vagy a vallásszabadság a fontosabb?
Figyelt kérdés
A szenegáli játékos muszlim hitére való hivatkozással megtagadta a szivárványos mezben való pályára lépést, mire ezt diszkriminatív lépésnek nyilvánították a szövetségben.
#Az LMBTQ mellett való kiállás fontosabb #A vallásszabadság fontosabb
2022. máj. 26. 01:19
51/57 anonim válasza:
Egyébként bár többedik generációs értelmiségi családból származom, de nem büdös a munka számomra, mert mikor otthon pl nagybácsikám valószínű, egy mini strokeot szenvedett, akkor nem a szomszédot hívtuk át egy kis pénzért, hanem mi ketten szedtük a ki kádból anyámmal... vagy egyetem mellett igaz lehet aranyifjú voltam, mint legkisebb fiúgyermek, de ahogy kirepültem a családi fészekből, és tudtam, hogy anyám özvegyi és tanítói nyugdíja után nem kap sokat, így nem kértem pénzt, hanem nappali egyetem mellett, már 2 szakmával és 1 alapdiplomával hátam mögött, mesterképzés mellett dolgoztam, heti 32 órákat, maradék nap meg bejártam előadásokra és gyakorlati órákra, és nyugodtan írhatod erre, hogy tojsz rám... de legalább dolgoztam.... volt, hogy egy orvosi dobozokat gyártó műanyag gyárban, úgy hogy korán felkeltem, kimentem a hévvel, és sínek között meg egy forgalmas út túloldalára sétálva mentem át a gyárba... ez 2 hónapig... kb. októberbe és novemberbe..és ahogy onnan elküldtek, utána se estem kétségbe, volt mikor fizikai munkát végeztem... és az értelmiségi iskolaigazgató nagyapám is jó kondícióban volt, mert 87 éves koráig kerékpározott és kertészkedett, és anyám is, tanítónőként, volt, hogy barátnője anyjánál pucolta a babot...
52/57 anonim válasza:
Néha tudok önhitt is lenni, de hamar földre rántanak engem... és akkor jó mélyen magamba nézek... és hidd el vannak bizonyos konzervatív nézeteim, és tudod pl szeretem jó magyar népzenét, néptáncokat, nemzeti viseleteket, annó a kisvárosi egyház közösséggel, eljutottam Romániába, Szentjobbra, meg egyéb Partiumban található városba, és érdekel is a magyar történelem, de valahogy úgy vagyok ezzel mint Ady Endre, vagy József Attila, vagy Márai Sándor. Javaslom, hogy olvass sok tárcát vagy naplót tőlük, csak az évszámot és neveket kell kicserélni, de még mindig ugyanazokon marakodik a magyarság.
53/57 anonim válasza:
B@szki fogd mar be
Minden meleges kerdes ala elinditod a szofosasodat, mar nekem kinos olvasni
Senkit nem erdekel hogy videki vagy, meleg vagy, lengyel vagy erted? Senkit
En meg pesti vagyok magyar es hetero, hu de erdekes lettem ettol😀
54/57 anonim válasza:
Látod-látod én azért írom le, mert én pontosan ismerem az összes konzervatív szekuláris államot ellenző érvelést.... de ha nem fogod fel, akkor sajnálom..... azért hangsúlyozom ki... Mert látom, hogy Lengyelországban mit okoz, ha az egyházat nem választjuk szét az államtól.... és szerintem Magyarországon se élnek vallásos emberek... mint ahogy leírtam, mindig én és vagy egy jehova-tanúja vagy pünkösdista osztálytársam volt és ennyi.... szóval kár erőltetni azt, hogy de igen is a polgári házasság is Istentől jött.... fenét.... pont ezért választottuk szét, hogy nehogy máglyán égessünk meg vallásnak nem tetsző embereket...
55/57 anonim válasza:
Sajnálom, hogy nem fogod fel, hogy miért is jó, hogy ha az állam és az egyház elvan választva egymástól, de gondolom a hatalmi ágak elválasztásáról se hallottál tudod törvényhozói (parlament) és végrehajtói (kormány) és bírói hatalom, ezen felül még van negyedik újságírói, talán ötödik a civileké, hatodik meg blogerekké.... de pont ezért választódott szét a modern demokráciákban külön... de hát itthon mindenből 10 millió van...
56/57 anonim válasza:
Egyébként meg ha vissza alakítanád ezt a folyamatot, bár Orbán elkezdte, akkor ne csodálkozz, ha mint ötletet támogató vagy ötletgazdát pár simán csak polgári házasságot vagy még élettársi kapcsolatban élő és úgy gyermeket vállaló pár mondjuk különböző szidalmakat ne talán tán pofont adna az utcán neked, meg érdemelnéd....
57/57 anonim válasza:
Ja és nem te fogod megmondani, hogy hogyan érveljek vagy mit írjak le, én azért érvelek személyes példával, mert bőven láttam negatív dolgait is az egyháznak, és tudom, hogy miért rossz ha beleszól mindenbe... és tudom, hogy ebből következőleg sokkal jobb az, ha az állam és az egyház elválasztva működik.... eleget hallottam, meg láttam, pl szórólapokat pl hogy miért ne szavazzunk baloldalra, 2010-ben, és a baloldalt ellenző szövegek pirossal voltak kihúzva, fideszt támogató pontok meg naranccsal voltak kihúzva, vagy mikor rezsicsökkentést megszavazta a parlament és még utána is támogatói aláírást gyűjtést gyűjtöttek az aktivista hívők.... na ettől fordult fel a gyomrom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!