Ki volt minden idők legnagyobb történelmi alakja?
Miért kéne átgondolnia? Eleve a kérdés az egyéni véleményekre kíváncsi, ha más a véleményed akkor írd le ennyi
"Miért? Ez az én szubjektív véleményem."
Rendben!! Semmi probléma!!
"akkor nekem elsőre Jézus"
Jézus egy történeti személy és nem egy történelmi személy, tehát nem nagyon lehet igaz, ha 5 milliárd ember ellene van!!
"Másodiknak pedig Hitler, aztán Sztálin."
Nem akarlak megbántani, de ezek elmebeteg zsarnokok voltak!!
"Einsteinről se feledkezzünk meg."
Igen!! Neki sokat köszönhetünk!!!
"Miért? Ez az én szubjektív véleményem. Te kit mondanál? Érdekel! :)"
Én azt mondom, Newton, és Einstein!!!
22.
“Nem akarlak megbántani, de ezek elmebeteg zsarnokok voltak!!”
Nem bántasz meg, utálom mindkettőt. Rohadt zsarnokok, de attól még nem sok ember volt rajtuk kívül, aki ennyire befolyásolta a történelem menetét, mint ők. Például, ha Hitler nem születik meg, nem történt volna meg a ll. Világháború. Sztálin nélkül lehet hogy nem született volna meg a vasfüggöny, vagy győztek volna a németek a világháborúban.
Jézuson lehet vitatkozni tényleg, vallásosság kérdése.
Köszönöm a választ!
"Jézus egy történeti személy és nem egy történelmi személy, tehát nem nagyon lehet igaz, ha 5 milliárd ember ellene van!!"
Létező személy volt. Persze az isten fia, feltámadás vallásosság kérdése nem erről van szó, de egy hús vér személy volt. Élete története és tragikus halálából kialakult történet olyan hatással lett a világra hogy nagyon hosszú ideig az ebből kialakult egyház volt a világ vezető hatalma. Sőt a mai napig bár nem közvetlen de van hatása a hétköznapokra, törvényeink, a kultúránk mind ezen alapon nyugszanak attól függetlenül hogy hívő-e vagy sem. És akár hol jár az ember van ahol azt sem tudják ki Hitler, de Jézusról biztosan hallottak még akkor is ha más vallást gyakorol.
Toronymagasan vezet Hitler, akinek egyébként ma volt a születésnapja.
Az, hogy a háttérhatalom még ma is rettegi a nevét, talán sokat elárul. Még Rómának sem volt ilyen hatása.
A szektaalapítókat nem venném ide, pozitívum sem sok volt bennük.
Szerintem az, hogy ki volt minden idők legnagyobb embere, attól függ, hogy mit értünk "nagyság" alatt.
Ha azt keressük, hogy kinek lehetett a legtöbb ember életére valamilyen módon hatása, illetve, hogy kinek volt a legtöbb ember felett hatalma, az a személy valószínűleg valamelyik kínai diktátor lehetett, mert Kínában nagyon sok ember él.
Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy kiknek a tanításait követik a legtöbben, akkor a világvallások alapítóit sorolhatjuk ide.
Ha pedig azokat az embereket tartjuk a leghatalmasabbaknak, akikről a mai világban a legtöbbet beszélnek, akkor ide tartozik például Hitler és Sztálin.
Az pedig már egyéni gondolkodásmód kérdése, hogy egy adott személy kiket tisztel a legnagyobb, vagy a legjobb emberekként.
Egyetlen kulcsszót adott meg a kérdező, Hitlert.
Ebből világosan látszik, hogy szerinte a legnagyobb gyilkosok a legnagyobb történelmi alakok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!