Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Aki szerint az Usa robbantotta...

Aki szerint az Usa robbantotta ki/ ő a felelős a háborúért az meg is tudja indokolni hogy pontosan miért az államok a hunyó?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 18. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
42%

"Érdekes módon minden Amerika jött ki ebből jobban."

Nem tudom, hogy sírjak, vagy röhögjek, de szokás az USA háborúit 180 fokban ellenséges nézőpontok alapján fikázni. Az egyik ember azt mondja, hogy a háborúban pénz van, és mindig a gonosz USA nyer. A másik meg azt, hogy nem igaz, hogy nem tanulják már meg, hogy mindig veszítenek (Vietnam, afganisztáni csúfos kivonulás).

2022. ápr. 19. 14:29
 32/86 anonim ***** válasza:
70%

Oroszország olaj, és gáz hatalom.

A melett, hogy atomfegyvere is van.

Ha az eu meg az oroszok eltávolodnak egymástól, annak egy nyertese lesz. Az USA.

Maga Biden kezdte még az invázió előtt az uszítást mikor kijelentette, hogy Ukrajna esetleges Orosz inváziója esetén nem küld egy katonát sem Ukrajnába. De belegengette a gazdasági szankciókat.

Amit természetesen az olyan életlen eszű mint Ursula kisaszony, maximálisan támogatott ezzel gazdasági veszélybe sodorva egész európát.

Ukrajna meg köszönje meg a tökeivel zongorázó, magas sarkúban homokoskodó alkesz humoristájának, hogy háborúba sodorta az országot.

200 ezer fős katonával a se..ében is azt mondta az Orosz offenzíva előtt ez a csodasztár ember, hogy márpedig mi csakazért is NATO tagok leszünk.

Mi csak azért is visszafogjuk KATONAILAG szerezni a Krímet.

Most erre Putyin mit momdjon?

Megtette amit a nyugat kiprovokált, és megengedett neki.

Mert azért az USA-tól és a NATO-tól azért még Putyin is lerottyantja a bokáját.

Nem linkelelek olvass utána. De ha nem tudsz angolul minimum, akkor bele se kezdj.

2022. ápr. 20. 02:34
 33/86 anonim ***** válasza:

32 Vagyok.

Mégis linkelek neked egyet.

Figyelmesen nézd végig, és értelmezd.

[link]

2022. ápr. 20. 03:34
 34/86 anonim ***** válasza:
73%

Az USA az, amelyik az egész világot uralni akarja, és a saját "világnézetét" exportálja, akár erőszakkal is, amit azonban ügyesen úgy állít be, mintha annak az országnak az érdekében történne, melynek épp beavatkozik az ügyeibe. Valójában semmi mást nem néz, mint a saját érdekeit.

Gyanítom, egy erős EU sem érdeke, ezért politizál az EU jelenleg úgy, mint aki lábon készül lőni saját magát. Mert nem az Európai Unió lakosságának, hanem az Amerikai Egyesült Államok érdekei mentén tevékenykednek.

Szegény ukránok is ebbe a politikába halnak bele, már rég vége lehetett volna a háborúnak, ha az USA, és nyomásukra az EU nem támogatná fegyverekkel ezt a pusztítást.

Nem védem az oroszokat, nert elfogadhatatlan, amit művelnek. Viszont, az az érzésem, sarokba szorítva érezték megukat, és a sarokba szorított állat is támad, ezt mindenki tudja, és akkor olyat tesz, amit máskor nem tenne meg. Az "okos" politikusoknak ezt tudniuk kellett volna. Sajnos, lehet, hogy tudták is, és számítottak erre, meg arra, hogy így "jogosan" avatkozhatnak majd be. Valamelyik korábbi hozzászóló jól leírta, hogy az USA Ukrajnával játszatja le a saját háborúját Oroszországgal. Az EU meg asszisztál ehhez, saját érdekeivel ellentétesen!

Persze, minderre kevés bizonyítékunk van, de logikusan végiggondolva ide jutunk.

2022. ápr. 20. 07:14
 35/86 anonim ***** válasza:

#32, figyelmesen megnéztem, és nagyon érdekes videó volt, de nem igazán értem, mire akartál ezzel rámutatni. Gondolom arra, hogy az USA titkon világhatalomra tör, és az a célja, hogy ő irányítsa a világot - legalábbis a "kiderült az igazság" címszóból erre következtetek. A vicces az, hogy a videó pont nem arról szólt. Még csak figyelembe sem kell vennem a rengeteg vágást, amivel nyilván torzítanak a kontextuson, így is mást mond, mint amit belelátnak.

A videó pont arról beszélt, hogy ahhoz hogy az USA megőrizze a világhatalmi státuszát, fel kellene nőnie, és elengednie azt a gondolatot, hogy vezetheti az egész világot. Gyerekes gondolatnak nevezte azt, hogy az USA azt gondolja, demokráciát lehet építeni a világ olyan helyein, mint Afganisztán. Helyette az az út, hogy az USA biztonságára veszélyes erőket ki kell billenteni az egyensúlyukból, és meg kell őrizni a tengeri fölényt.

Gondolom, arra is akartál utalni, amikor azt mondta Gyuribá, hogy úgy kell csinálni, hogy egymással háborúzzanak, ne veled, és itt a bizonyíték, hogy ők robbantották ki a háborút. Pedig ez csak arra bizonyíték, hogy pénzelik Ukrajnát, mert Oroszország egyre nagyobb veszélyt jelent, hát gyengítsük a belülről. Ez pont olyasmi, amit fordítva Oroszország is csinál - pl folyamatosan igyekszik Mexikóban hatalomra juttatni egy oroszbarát kormányt, dezinformációs kampányokkal hergel az USA-ban stb. Ebben sincs semmi új.

Nem mellesleg, ezek amúgy sem az USA titkos céljai voltak, hanem egy politikai elemző véleménye. Mindig cukinak találom, ahogy emberek azt hiszik, hogy a YouTube-ról kiderül az eltitkolt igazság.

2022. ápr. 20. 11:06
 36/86 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a YT-ról informálódom.

Az USA jelenleg nem az Ukrajnában élők érdeklik, hanem az, hogy gazsaságikag tönkre tegye Oroszországot, vagy az EU-t, de minimum egymás ellen hangoni az EU/NATO tagállamokat és Oroszországot. Ami sikerült is neki.

Oroszországgal viszont bakot lőtt, mert a szanckiók kb semmit nem értek. Sőtt.

De ha az EU kerül gazdasági válságba az is jó az USA-nak.

Ha figyeltél a cideóban elhangzott, hogy ha a Német és Orosz gazdaság egyesülne az az USAnak a legroszabb forgató könyv lenne.

Tudom nem új, a kérdést próbáltam megválaszolni, miért is az USA a hunyó.

2022. ápr. 20. 11:26
 37/86 anonim ***** válasza:

"Nem csak a YT-ról informálódom."

Bocs, nem is feltétlen rád értettem, csak a videó címén nevettem fel.

"Az USA jelenleg nem az Ukrajnában élők érdeklik"

Ebben egyetértünk.

"gazsaságikag tönkre tegye Oroszországot"

Ennek még a videó is az ellenkezőjét állítja. Kordában tartani akarják, nem tönkretenni.

"minimum egymás ellen hangoni az EU/NATO tagállamokat és Oroszországot"

Miért lenne neki érdeke egymás ellen hangolni egy olyan szövetséget, aminek ő is a tagja? Éppen azt mondta Gyuribá is, hogy háborúzzanak egymással, de ne velünk. Háborúzzon egymással Kína és Oroszország, Oroszország és Ukrajna, de addig jó, míg nem velünk. A NATO az velünk.

"De ha az EU kerül gazdasági válságba az is jó az USA-nak."

Nem igaz, az rossz az USA-nak. Az USA érdeke stabilitás és a saját szövetségi rendszerének erősödése. Az EU ebbe tartozik. Más lenne a helyzet, ha az EU dominánssá válna, és érdekütközésbe kerülne az USA-val, abból lehetne súrlódás.

" ha az EU kerül gazdasági válságba az is jó az USA-nak. Ha figyeltél a cideóban elhangzott, hogy ha a Német és Orosz gazdaság egyesülne az az USAnak a legroszabb forgató könyv lenne."

Ha figyeltél, akkor látod, hogy nem ezt mondta. Ha Európa legerősebb hatalma összefonódik Oroszországgal, az azt jelenti, hogy nem tudod Oroszországot úgy kordában tartani, hogy ne húzd le vele Németországot és vele Európát is.

Szerintem az alap félreértés abból adódik, hogy Friedman nem arról beszél, hogyan kell Európát, meg a világon jól lenyomni, hanem arról, hogy hogyan kell az USA-nak a saját pozícióját megvédeni. Ebben benne van az, hogy aki alapból ellened van, azt kezeld úgy, hogy inkább egymással rivalizáljanak, ne veled. Európa jelenleg vele van, nem ellene.

Az USA erejét saját magán kívül az adja, hogy az általa irányított szövetségi rendszerbe tartozik a világ szinte összes fejlett gazdasága. Neki az a jó, ha az EU erős, homogén, ÉS EMELLETT az ő szövetségese. Ha az EU kiesik mellőle, szinte egyedül marad, az neki szopás. Emiatt neki baromi fontos, hogy Oroszországot a seggén tartsa, mert akkor egyszerre kell foglalkoznia Kínával, a gyengülő Európával és az oroszokkal.

Te azt feltételezed, hogy Európa amúgy nagyon jól működne együtt az oroszokkal, csak sajnos az oroszok bizony Amerika babérjaira szeretnének törni, és diktálni. Ők nem azok a nagyon együttműködős típusú politikusok arrafelé. Az USA nem az EU és az oroszok együttműködését akarja gyengíteni, hanem az oroszokat.

2022. ápr. 20. 13:42
 38/86 Odüsszeusz92 ***** válasza:
2022. ápr. 20. 13:45
 39/86 Odüsszeusz92 ***** válasza:
95%
Aztán az olcsó orosz gázt érdekes módon amerikaira fogjuk lecserélni, ami többszörös áron lesz, Európa ezzel tökön rúgja magát.
2022. ápr. 20. 13:47
 40/86 anonim ***** válasza:

#38, mi is a lényeg? Hogy Szevasztopol már évszázadok óra orosz? Nem teljesen értem, mi itt a nagy megfejtés. Az, hogy egy olasz-magyar tolmács/újságíró leírta a tiéddel egyező véleményt?

Linkelek én is hallgatnivalót: https://www.youtube.com/watch?v=UFaEisphn98. Én is meghallgatom majd Szomrákyt az elejétől.

2022. ápr. 20. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!