Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Erdélyiek, örülnétek, ha...

Erdélyiek, örülnétek, ha Erdély egyszer újra Magyarországhoz tartozna, vagy így jobb szerintetek?

Figyelt kérdés
A többi elcsatolt területen élőket is szívesen meghallgatom.

2022. márc. 1. 23:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%
Én erdélyiként nem örülnék. A magyarországiak többsége mindig is gyűlölt minket, nemcsak most hanem pl a Monarchia alatt is. Kolozsvár kivételével a magyarországiak sosem fejlesztették Erdélyt, amolyan lenézett nyomorhely volt. A függetlenség (1526-1699) volt a legjobb.
2022. márc. 2. 07:30
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
Erdélyi ismerőseim nem szeretnék. Ők oda születtek Román állampolgárok.
2022. márc. 2. 07:46
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos mar megszoktuk es azt kell mondanom inkabb legyen beke mint allando konfliktus, Marosvasarhelyi vagyok.
2022. márc. 8. 09:16
 14/17 anonim ***** válasza:
18%

M.Vásárhelyi vagy?

Nahát. Ott pedig állandó konfliktus van, míg persze teljesen román város nemlesz.

Érdkes, tudathasadásos válasz volt.

11-esnek meg az Erdélyi Fejedelemség pozitivitásán kívül nincs igaza.

Kolozsvár pont, hogy hanyatlott kissé, és a dél-erdélyi bányászat stb nagyon is fellendülőben volt. Olyan helyeken voltak magyar meg külföldi vendégmunkásszorványok, amiket még én sem hittem el.

2022. márc. 9. 21:06
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

#11 Ne vedd sértésnek, nem annak szánom.A románok mindig máshogy tudják és tanítják a történelmet, mint ahogy az a valóságban történt.Ezzel nem lerománozni akarlak(ha annak tartod magad, nekem az is mindegy), csak hát nem csoda, ha az ő hatásuknak kitéve ezt te is így gondolod.

Azért mondom csak, mert ez nem feltétlen tudatosodik az emberben, néha jó lehet egy kívülálló véleményét is hallani.

2022. márc. 9. 21:28
 16/17 simad ***** válasza:
100%
Hálistennek ez a pánkószájú Ihannis van itt, mertha Óbán lenne akkor beszopnánk.
2022. ápr. 10. 21:26
 17/17 anonim ***** válasza:

8 - Orbán a nyomorba vezeti az országot, ép elméjű nem akar oda tartozni!

(Alaszkát megvették. Ki milyen területet vett még pénzért?

Erdély jól van ott, ahol van!

Az EU pont azért jó, mert ezeket a területvédő állati ösztönöket egy kicsit kordában tartja...

nov. 4. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!