Egy katonának miért nincs annyi esze, hogy egy esetleges orosz-ukrán háború alatt azt mondaná, hogy "én ezt nem csinálom, ez a politikusok csatája.Nem akarok feleslegesen meghalni."?
Mikor veszik már észre, hogy a katonák a politikusok feláldozható rabszolgái?
Miért ennyire ostobák?
Ők tehetnének arról, hogy béke maradjon...
#57: Nekem a korom miatt már nem kellene mennem, de ez nem akarás, vagy nemakarás kérdése lenne, nem érted?
#58: A Marshall-terv nem a 2. Világháború utáni pénzügyi segély volt az USA részéről az európai országok újáépítésére? (de az volt).
#60: "Igen, az USA az diktatúra."
Na, ma is tanultam valami újat... Akkor melyik ország nem dikatatúra? A Vatikán?
Márai Sándor megírta. A nagy egónk közepette ugyanazok a dedós kisgyerekek maradtunk, mint akik egykor voltunk. Igaz ez akárcsak a mostani helyzetre, legyen az járvány, vagy háború, legyen az a válaszolók többsége.
"Az Emberiség elment a Holdra, felhasította az atomot, évtizedekkel meghosszabbította az emberi életet, szimfóniákat, remekművű könyveket írt, képeket és szobrokat alkotott, és közben olyan dedóba illő hülye gyerek maradt, mint volt öt- vagy tízmillió év előtt."
62 Hát az EU az nagyjából tartja magát, de USA-ban az utóbbi években nagyon eldurvult a cenzúra, nem mondhatod el a nagy nyilvánoság előtt a véleményedet, a nagy techcégek pedig kíméletlenül cenzúráznak (youtube, google etc.)
Lényegében az összes ország diktatúra, ahol nem rendelkezhetsz saját magad felett.
#53: "és közben olyan dedóba illő hülye gyerek maradt, mint volt öt- vagy tízmillió év előtt.""
Márai, ha már olyan dolgokról ír, amihez nem ért, utána nézhetett volna, hogy a Homo Sapiens, ami tulajdonképpen a mai ember, mintegy 50 000 évvel ezelőtt jelent meg, nem 5-10 millió éve.
#65: Nem, nem értem, a japánok, az olasz fasiszták, vagy Hitlerék honnan tudhatták, hogy a háború után majd az USA (Marshall) segélyt ad az európai országoknak, és hogy ezért háborút kell kirobbantaniuk. Eddig teljesen más okokat tudtam a háború kirobbanására, de mindegy...
#66: A vietnámi háború a 60-as, 70-es években folyt, akkor is volt civilek sorozása, az USA már akkor is diktatúra volt? Akkor mi volt pl. Észak-Korea, Kuba vagy Chille?
Nem értem, hogy mit jelent magam felett rendelkezni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!