Egy katonának miért nincs annyi esze, hogy egy esetleges orosz-ukrán háború alatt azt mondaná, hogy "én ezt nem csinálom, ez a politikusok csatája.Nem akarok feleslegesen meghalni."?
Figyelt kérdés
Mikor veszik már észre, hogy a katonák a politikusok feláldozható rabszolgái?
Miért ennyire ostobák?
Ők tehetnének arról, hogy béke maradjon...
2022. febr. 23. 01:35
51/86 anonim válasza:
Háborús helyzetben a civil embereknek is van hadkötelezettségük, mozgósíthatják őket. Vagy azt gondolod, hogy majd otthon ülhetnek, amíg a hivatásos katonák harcolnak?
52/86 anonim válasza:
#22: "Általános sorozás esetén az is opció, hogy az ember megtagadja ezt. Nekem majdnem mindig ez lenne a választásom"
Ha neked ez megér 10 év börtönt...
53/86 felkelhetetle válasza:
51 Hát diktatúrákra ez igaz, amit leírsz, de kulturált országokban nem küldenek olyan embereket a frontra, aki akkor látnak először fegyvert.
54/86 anonim válasza:
@53 Az, hogy az elmúlt 75 év ilyen volt, a világon semmit nem jelent.
55/86 anonim válasza:
51. Igen, pont ezt. Harcoljon, aki akar, aki még békében szeretne élni, hagyják békén. Én nem bánom, hogy néhány idióta öldökli magát, nem a 20. században élünk már.
56/86 anonim válasza:
Akkor az USA diktatúra? A vietnámi háborúban volt civilek sorozása is, nem láttad a Hair című filmet? Az, hogy valaki először lát fegyvert nem számít, 1 hónap alatt bőven ki lehet képezni, hogy hogyan használja.
57/86 anonim válasza:
55: Ez nem így működik. Társadalomban élsz, ami ad neked dolgokat. Amikor az országot háború fenyegeti, ha tetszik, ha nem, elvárják, hogy most te tégy valamit az országért, ez a hadkötelezettség. Olyankor más törvények lépnek életbe, és nem kérdik, hogy akarsz-e harcolni? Akkor az kötelességgé válik, akát 21. században élünk, akár nem.
58/86 anonim válasza:
Mert nem ez az érdek, kérdező. Ki kell szolgálni a bankrendszert, a pénzes "nagyurakat". Tudom, a sok lángelme szerint konteós vagyok... Csak gondoljunk a Marshall-tervre anno pl. Vajon miért robbant ki a 2. vh, ha nem a gazdasági érdekek mentén. Sokan ezt nem látják át, ha átlátnák, nem lenne háború. Ilyen egyszerű. Ez van.
59/86 anonim válasza:
57. Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Elég szomorú, hogy te is bólogatsz erre az egészre. Menj, ha annyira akarsz.
60/86 felkelhetetle válasza:
56 Igen, az USA az diktatúra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!