Miért nem rohanják le, vagy valahogy szüntetik meg a nyugati hatalmak Észak-Koreát?
Arab tavasz. Ott. A nyugatiak beavatkoztak, mégis káosz és rothadás következett be, Szíria, Iszlám Állam stb...
Amerika szereti a demokráciát exportálni, ennek érdekében lerohanta Irakot, Vietnámot, meg még az Úristen tudja, mennyi mindenkit.
Ukrajna felé ha közelítene az Unió, akkor Isten óvjon minket az Orosz Medve haragjától..
12 vagyok. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem ilyen egyszerű, hogy lerohanják és kész. Nyilván megtették volna már, ha lenne rá reális esély. És mi van, ha Kim Dzsong Unéknak van atomfegyvere ?
Egybként szerintem a Biden adminisztráció keményebb hangot fog megütni Kim ellen, és úgy általában az illiberális rezsimek ellen, lévén demokrata irányítás van Amerikában.
12-13 vagyok. Akkor visszakérdezek, kérdező.
Az 56-os forradalom idején a nyugatiak miért nem küldtek nekünk segítséget a szovjet elnyomás ellen ?
Kutya kötelességük lett volna a briteknek, franciáknak, hogy csapatokat küldjenek nekünk a szovjet diktatórikus elnyomás ellen. Hogy így védjék a demokráciát.
Ebben a kérdésben feszegetik az eszközöket. Atombombáról sokan nincsenek meggyőződve:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..
Az a baj,hogy a keményebb hangnem nem javít az emberek életminőségén. Generációk születnek, élnek és halnak meg totális rabságban. Az Arab Tavasz esetén legalább annyi megadatott, hogy alakosság elmenekülhetett. Tudom, itt meg jön a migránsozás, meg hogy ez Európának nem jó, és hát igen, érdekes, hogy nagy diktátorok kiiktatásával se sikerült jólétet vinni ezekhez a népekhez, de talán más a helyzetük földrajzi és politikai értelemben is. Azért itt van egy déli szomszéd, olyan kultúrával és történelmi gyökerekkel, ami azonos az északiakéval, és könnyen tudnának alkalmazkodni egymáshoz. Irak kiről vett volna példát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!