Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem rohanják le, vagy...

Miért nem rohanják le, vagy valahogy szüntetik meg a nyugati hatalmak Észak-Koreát?

Figyelt kérdés
Olyan szintű agymosás megy ott, időnként éhínségek, rossz eü, rossz minden, áramszünetek, szóval egyszerűen szörnyű, miközben egy túlsúlyos óriásbébi a főnök. Miért nem rohanják le és törlik el a f.rancba ezt a rezsimet? Az embereknek is jobb lenne.

2021. febr. 2. 18:05
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Jajj 8-as, olyan vicces vagy. Jó további semmittevést, és bólogatást a népelnyomáshoz,mert szerinted ez így okés, és ha valaki beszélget róla, hogy miért tűrik ezt el a világban, akkor azt gyorsan ki kell gúnyolni. Ettől most jobban érzed magad? Inkább ne válaszolj.
2021. febr. 2. 18:27
 12/54 anonim ***** válasza:
100%

Arab tavasz. Ott. A nyugatiak beavatkoztak, mégis káosz és rothadás következett be, Szíria, Iszlám Állam stb...

Amerika szereti a demokráciát exportálni, ennek érdekében lerohanta Irakot, Vietnámot, meg még az Úristen tudja, mennyi mindenkit.

Ukrajna felé ha közelítene az Unió, akkor Isten óvjon minket az Orosz Medve haragjától..

2021. febr. 2. 18:28
 13/54 anonim ***** válasza:
100%

12 vagyok. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem ilyen egyszerű, hogy lerohanják és kész. Nyilván megtették volna már, ha lenne rá reális esély. És mi van, ha Kim Dzsong Unéknak van atomfegyvere ?

Egybként szerintem a Biden adminisztráció keményebb hangot fog megütni Kim ellen, és úgy általában az illiberális rezsimek ellen, lévén demokrata irányítás van Amerikában.

2021. febr. 2. 18:34
 14/54 anonim ***** válasza:
100%

12-13 vagyok. Akkor visszakérdezek, kérdező.

Az 56-os forradalom idején a nyugatiak miért nem küldtek nekünk segítséget a szovjet elnyomás ellen ?

Kutya kötelességük lett volna a briteknek, franciáknak, hogy csapatokat küldjenek nekünk a szovjet diktatórikus elnyomás ellen. Hogy így védjék a demokráciát.

2021. febr. 2. 18:39
 15/54 A kérdező kommentje:

Ebben a kérdésben feszegetik az eszközöket. Atombombáról sokan nincsenek meggyőződve:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..

Az a baj,hogy a keményebb hangnem nem javít az emberek életminőségén. Generációk születnek, élnek és halnak meg totális rabságban. Az Arab Tavasz esetén legalább annyi megadatott, hogy alakosság elmenekülhetett. Tudom, itt meg jön a migránsozás, meg hogy ez Európának nem jó, és hát igen, érdekes, hogy nagy diktátorok kiiktatásával se sikerült jólétet vinni ezekhez a népekhez, de talán más a helyzetük földrajzi és politikai értelemben is. Azért itt van egy déli szomszéd, olyan kultúrával és történelmi gyökerekkel, ami azonos az északiakéval, és könnyen tudnának alkalmazkodni egymáshoz. Irak kiről vett volna példát?

2021. febr. 2. 18:41
 16/54 A kérdező kommentje:
14-es: állítólag máshová figyeltek, azt hiszem, Szuezi válság volt a neve. De igazából mindegy, mert az már a múlt, és nehogy abba a "logikába" kapaszkodjunk már, hogy ha nekünk nem segítettek, akkor mindenki más is dögöljön meg. Lehet tanulni ebből a hibából, sőt, kellene is.
2021. febr. 2. 18:42
 17/54 anonim ***** válasza:
100%
Szuezi válság, igen. Cserébe egy európai országot hagytak cserben. De ugyanúgy a nyugati demokráciák átengedték egy tollvonással Kelet-Európát a vörös sarló-kalapácsosoknak.
2021. febr. 2. 18:44
 18/54 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik vagy sem, de Észa-Korea az Egyesült Nemzetek Szövetségének teljes jogú tagja, szuverén állam aminek létezését csak Dél-Korea nem ismeri el (cserébe Dél-Korea önállóságát meg Észak-Korea nem fogadja el).
2021. febr. 2. 18:45
 19/54 anonim ***** válasza:
30%
#8: 🤣🤣🤣🤣🤣
2021. febr. 2. 18:45
 20/54 A kérdező kommentje:
Professzor, én nem azt vonom kétségbe, hogy önálló ország-e. Így alakult, két Korea van, volt már két Németország is, ez van, kész. Azt mondom, hogy nem is feltétlenül kellene egyesülniük, de az elnyomó rezsim kiiktatása sokat segítene a népnek abban, hogy jobb országban élhessenek, és ehhez beengedhessenek szakembereket és gazdaságműködtető vállalkozásokat.
2021. febr. 2. 18:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!