Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem rohanják le, vagy...

Miért nem rohanják le, vagy valahogy szüntetik meg a nyugati hatalmak Észak-Koreát?

Figyelt kérdés
Olyan szintű agymosás megy ott, időnként éhínségek, rossz eü, rossz minden, áramszünetek, szóval egyszerűen szörnyű, miközben egy túlsúlyos óriásbébi a főnök. Miért nem rohanják le és törlik el a f.rancba ezt a rezsimet? Az embereknek is jobb lenne.

2021. febr. 2. 18:05
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, hogy értelme e lenne annak a lerohanás után vagy közben, hogy kb a fél világ elpusztul egy atombomba robbanásban:D
2021. febr. 2. 18:09
 2/54 anonim ***** válasza:
100%
Minek? Mi haszna lenne? Ha valamit csinálsz annak haszna is kell, hogy legyen. Vagy Te is ingyen dolgozol?
2021. febr. 2. 18:10
 3/54 anonim ***** válasza:
87%
Ha felszabadítják, akkor csak a saját ideológiájuk szolgájává tennék őket. Meg egyébként is félhetnének akkor Oroszországtól is, talán Kínától is. Kommunizmus vs kapitalizmus, nem tűrnék, hogy egy újabb kapitalista állam jöjjön létre
2021. febr. 2. 18:10
 4/54 anonim ***** válasza:
100%
Igen, Kínának lenne pár szava ahhoz, Kína Észak-Korea természetes szövetségese, és Kínával már nem mernének packázni. És igen, atomháború lenne.
2021. febr. 2. 18:12
 5/54 anonim ***** válasza:
98%

Ha csak ez lenne a probléma akkor már régen lerohanták volna mint Irakot. De mi lesz utána ? Dél Korea nem akarja az egyesítést mert beleroppanna a gazdasága. Nem lehet mit kezdeni azzal a sok buta agymosott emberrel. Ki vezetné az országot ? Milyen szintig kellene eltávolítani a régi vezetőket ?

Nézd meg kelet-európát. Itt is a volt kommunista vezetők privatizálták szét az országot az emberek pedig tovább szívnak.

2021. febr. 2. 18:12
 6/54 anonim ***** válasza:
98%

4-es vagyok: Észak-Korea Kína érdekszférája, olyan mint Oroszországnak Ukrajna, így azt egyértelmű provokációnak vennék.

Egyébként szerintem még máig létezik az úgynevezett Vasfüggöny, Európán belül is. Nyugaton liberális demokráciák, Keleten illiberális, diktatórikus rezsimek. És ez soha nem fog változni, 2 ellenpólus, ugyanis a Világ veuetői versenyeztetik egymással ezt a 2 homlokegyenes ideológiát, ezzel is szítva az országok közti feszültséget.

2021. febr. 2. 18:17
 7/54 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért dolgoznék ingyen?

Azért kellene megpuccsolni, lerohanni, szóval megváltoztatni, mert népelnyomás folyik, konkrétan rettegésben és rabszolgaságban van tartva a nép. Szerintem a Kiméknek nincs atombombájuk, és addig oké, hogy nagy a hadsereg, de elavult. Egy villámháborúval meg lehetne oldani.

Aztán simán megérné a befektetőknek, nagyüzemeknek, építkezéseknek, gyáraknak, világmárkáknak akár üzemeket létrehozni az országban,igy a lakosságnak is lenne munkája, és a fizetésüket szabadon elkölthetnék, mert lenne élelmiszer a boltokban. Felpörögne a turizmus, lenne kereskedelem. Ez Kínának is megérné, a másik Koreának is. Nem feltétlenül kell egyesülniük, ha külön közigazgatása van az északi résznek, úgy is jó, megválasztott elnökkel, demokráciával, Parlamenttel.

Nem értem, miért nem szabadítják meg az északi népet ettől a dilionyós dagadéktól és sleppjétől.

2021. febr. 2. 18:18
 8/54 anonim ***** válasza:
81%

Egy új fegyverszakértő, geopolitikai óriás és katonai zsenivel van dolgunk a kérdező személyében!

Ő kijelenti, hogy nincs atombombája Észak-Koreának, akkor az úgy van! 🤣

2021. febr. 2. 18:22
 9/54 anonim ***** válasza:
100%

6 vagyok. Erre a válasz, mert nem áll érdekükben. Azért a kínai, haderőt szerintem ne becsüljük le, a világ egyik legerősebb gazdasága.

A Nyugat minden szempontból ellentéte Keletnek, amíg világ a világ, ennek évszázados hagyományai vannak, szándékosan, van gerjesztve a 2 pólus között a feszültség, erről a tiktosszolgálatok is gondoskodnak. Szerintem ezt csak az nem látja, aki vak.

2021. febr. 2. 18:23
 10/54 A kérdező kommentje:

Oké, Kelet-Európa se tökéletes még, és a két Németország egyesülése után 30 évvel is mondják az ottani ismerőseim, hogy rögtön látszik, ha valaki "keleten" él vagy onnan jött, de kell idő az összemosódásra. Majd lassan most már felnő Kelet-Európáan is az a generáció, aki a Vasfüggöny után született, még 20-50 év, és átveszi az irányítást, amikor a régi komcsimaradványok kihalnak természetes úton. Az átmenet nem azonnali. És ez igaz a többi országra is, Putyin se él örökké, meg Lukasanka se. De legalább itt már szabad közlekedni, kereskedni, el/át/visszaköltözni. É-Koreában ahhoz is engedély kell, hogy elvonatozz a fővárosba.

Szóval értem, hogy hirtelen rászakadna a világra pár millió, többnyire semmihez nem értő és iskolázatlan ember, akik éhesek, rossz az egészségügyi helyzetük, de nem erről szólna a humanitárius megsegítés? Basszus, senki nem tesz semmit, így olyan, mintha a szabadságról pofázó nagyhatalmak megengednék, hogy azokat az embereket egy Svájcban tanult kisgömböc megtartsa magának házi talpnyalónak. Ez ki nem mondva "legális" rabszolgatartás. Hát mikor lövi már fejbe valaki ezt a rohadékot?

2021. febr. 2. 18:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!