Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lenne értelme a sorkatonaságna...

Lenne értelme a sorkatonaságnak nálunk újra?

Figyelt kérdés

Magánvéleményem szerint nem.

- Félek hogy mi lesz, milyen társaságból áll majd a szakasz. (Lesznek erőszakosak, megszeppentek, kemény alakok.)

- Szülők sírtak, féltették gyerekük.

- Sok depressziós lett a cseszegetéstől, van aki öngyilkos is bent.

- Kiesett az életükből nem kevés idő.

- Éleslövészet alig volt.

- Az étel nem a legjobb.

Na még sorolhatnám a tapasztalataim..

2017. jan. 1. 15:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
83%

Tök egyértelmű dolog, hogy amit kényszerből csinál az ember, azt csak nagyjából összecsapja, a minimumra törekedve. Erre bőven láttam már példát a munkahelyemen.

Kényszerítés helyett inkább az ösztönzésre kéne a hangsúlyt fektetni.

Pl. ha valaki elmegy katonának, akkor különböző kedvezményeket kapna cserébe, de nem lenne kötelező a katonásdi. Gondolom a kiképzőnek is jobb egy elhivatott csapatot kikupálni, mint egy "összevadászott" bagázzsal szenvedni.

Bár felesleges ilyesmin rágódni, amíg a feltételek sincsenek hozzá megteremtve.

2017. jan. 1. 19:11
 22/30 anonim ***** válasza:
16%
Szakképzettek egyedül a honvédség berkein belül vannak.
2017. jan. 1. 19:12
 23/30 anonim ***** válasza:
80%

'Szakképzettek egyedül a honvédség berkein belül vannak.'

Miben szakképzettek? Miről beszélsz te?

2017. jan. 1. 20:03
 24/30 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehet mindenhol olyan szupi sereget fel állítani, mint amilyen volt a Wehrmacht, a Vietkong, Idegenlégió, US Army, US Navy. Amúgy meg én a régi bútordaraboktól azt hallottam, elég jó móka volt. Apám meséi alapján ilyen Angyalbőrben szerű valaminek tűnt.
2017. jan. 1. 20:58
 25/30 anonim ***** válasza:
90%

'Amúgy meg én a régi bútordaraboktól azt hallottam, elég jó móka volt.'

Nekik lehet, más másképp ítéli meg. Tudod, ez olyan mint a Kádár-kor iránti nosztalgia: az idő szépít a dolgokon.

2017. jan. 1. 21:18
 26/30 anonim ***** válasza:
Ja, igazad lehet.
2017. jan. 1. 21:40
 27/30 anonim ***** válasza:
82%

"Nem lenne értelme. Van egy honvédségünk, azt kell feltölteni az előirányzott létszámmal és nekik biztosítani a legmagasabb szintű kiképzést, eszközöket, lőszert,üzemanyagot stb.."

Jajj, de ez így annyira nyugati, meg imperialista... :(

Nekünk meg Oroszország, Törökország és Kína a példaképünk, ahogy a Duce már megmondta.

2017. jan. 2. 07:41
 28/30 anonim ***** válasza:

Én a határőrségnél voltam a déli határon, a délszláv háború idején. Minden nap szolgálatot adtunk, és konkrét feladataink voltak. Egyáltalán nem volt könnyű, de volt értelme, így ki lehetett bírni.

Az öcsém akkoriban a honvédséghez került. Na ők tényleg nem csináltak semmit, havonta egyszer kivitték őket bohóckodni, a nem létező ellenségre lövöldözni. Egyébként meg a fing begyújtása, az arcszesz-ivás és a maszturbáló verseny volt a napi tevékenység. Na ebbe hosszabb távon tényleg bele lehet zakkanni.

2017. jan. 2. 16:43
 29/30 anonim ***** válasza:

'Nekünk meg Oroszország, Törökország és Kína a példaképünk, ahogy a Duce már megmondta.'

És a Duce szava mióta Szentírás? :D

2017. jan. 2. 17:32
 30/30 anonim ***** válasza:

nem

nincs rá pénz: etetni, ruházni, fűteni kell a barakkot, stb stb

mi előnye van? abszolút semmi, persze fegyelmet tanul, persze élére tudja majd hajtani az ingét, persze-persze, kérdem én ezt nem otthon a szülőknek kéne megtanítania ahelyett hogy sorkatonának adná a gyereket és a feladatát egy frusztrált alkesz "kiképzőre" bízná?

ha ennyire aggasztó az hogy nem tud bánni a mai fiatal a lőfegyverrel akkor a hittan-erkölcstan helyett van is mivel pótolni nem ?

2017. jan. 5. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!