Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lenne értelme a sorkatonaságna...

Lenne értelme a sorkatonaságnak nálunk újra?

Figyelt kérdés

Magánvéleményem szerint nem.

- Félek hogy mi lesz, milyen társaságból áll majd a szakasz. (Lesznek erőszakosak, megszeppentek, kemény alakok.)

- Szülők sírtak, féltették gyerekük.

- Sok depressziós lett a cseszegetéstől, van aki öngyilkos is bent.

- Kiesett az életükből nem kevés idő.

- Éleslövészet alig volt.

- Az étel nem a legjobb.

Na még sorolhatnám a tapasztalataim..

2017. jan. 1. 15:53
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%

Nem sok értelme volt. Én ugyan elkerültem - mert nem akartam ott bohóckodni - de akit ismerek a korosztályomból, nagy átlagban olyan 5 - 10 körüli lőszert lőttek el az egész idejük alatt, azt is a legelején, onnantól gyakorlatilag egy alacsony biztonsági fokozatú börtönnek felel meg. 29 éves koromig kerestek, nagyon be akartak rántani valamiért.

A múltkor voltam egy lőtéren, 100 lőszert elpufogtattam. Tehát aki akar lőni, azt civilként is megteheti.

Szóval nem nagyon látom benne a vonzerőt, a lehetőséget. Csak pénz és idő veszteség.

Jó katona lettem volna, mert a sport, fegyelem - ha arra van szükség - nem áll távol tőlem, de sajna, nem szeretem ami kötelező, így úgy döntöttem, nem megyek. Amit a sorkatonaság alatt "tanult" a magyar baka, annak kb. 90 % - a teljesen értelmetlen volt.

Szóval tök esélytelen, ha ez fenyegetné a fiatalokat, az is külföldre mennének, akik eddig még nem is vették fontolóra.

2017. jan. 1. 17:32
 12/30 A kérdező kommentje:

#9: Én tapasztaltam, laktanyában dolgoztam polgári alkalmazottként a pénzügyön.

Jöttek a szülők és sírtak a kapunál. Sok fiatal gyerek ugye bekerült oda aztán volt akivel nem bántak úgy mint anyuci. Rettentő sokan könyörögtek a parancsnoknak hogy a fiukat szereltessék le és az sem volt baj ha alkalmatlannak minősítették.

Alkalmazkodás és beilleszkedéshez szerintem nem a katonai élet kell, hanem nevelés kérdése. Amúgy ez a gépek nélküli élet a tanyán meg most őszintén...valami kommunista munkatábor ötletén alapszik?

2017. jan. 1. 17:46
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

17.46.

Nem, inkább környezetvédelmen, önfejlesztésen, ilyesmin.

Tapasztalatszerzésen.

2017. jan. 1. 17:51
 14/30 anonim ***** válasza:
95%

Nem lenne értelme. Van egy honvédségünk, azt kell feltölteni az előirányzott létszámmal és nekik biztosítani a legmagasabb szintű kiképzést, eszközöket, lőszert,üzemanyagot stb..

Amíg arra nincs pénz, hogy minden egyes Gripen pilóta évi 150-200 órát repüljön addig hova akarunk pénztemető sorkatonaságot több tízezer emberrel? Gondolom a KMZn kívül a többi alakulatnál sincs bőség, szóval... előbb erre koncentráljunk.

2017. jan. 1. 18:11
 15/30 anonim ***** válasza:
1%
Több értelme lenne mint az egyetemeknek. Ott csak pávákat nevelnek ki.
2017. jan. 1. 18:12
 16/30 anonim ***** válasza:
94%

'Több értelme lenne mint az egyetemeknek. Ott csak pávákat nevelnek ki.'

Stupid troll.

2017. jan. 1. 18:19
 17/30 anonim ***** válasza:
97%
Mellesleg 15-ös, akkor lehet befáradni a laktanyába és példát mutatni, nem pedig itt szájhősködni.
2017. jan. 1. 18:20
 18/30 anonim ***** válasza:
8%
Én megmondom őszintén a civilekre is bevezetném a pávulási tilalmat. Mint régen járőrözött a KR, ellenőrizte hogy a katonának megvan-e minden gombja és be van-e gombolva, meg van-e borotválkozva és ki van-e boxolva a bakancsa. Ugyanezt meg kellene tenniük a rendőröknek is a civilekkel. Ha a paraszt nem felel meg az alaki szabályzatnak, előállítanák és jól elkennék a száját.
2017. jan. 1. 18:28
 19/30 anonim ***** válasza:
74%

# 18 én meg az internet rendőrséget, a szájhősök ellen.

Nem értem, hogyan várhatja el bárki, hogy majd bárki megtanítja a fegyelmet meg rendet annak, aki a feltehetően sorkatona apja nem volt képes rá 18 év alatt.

2017. jan. 1. 18:56
 20/30 anonim ***** válasza:
73%

"Lehet, hogy kevesebb lenne a nagyfenekű fiú, és szélesednének a vállaik is. "

Lehet menni konditerembe is.

Ott legalább szakképzett emberekkel találkozol.

2017. jan. 1. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!