Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Harckocsikat miért nem váltják...

Harckocsikat miért nem váltják ki terepjárókkal?

Figyelt kérdés
Én páncélozatlan terepjárókat adnék a hadseregünknek. Gyorsabb, olcsóbb, csak védelme nincs. Ez is relatív, mert pl. egy harckocsit megsemmisít egy akna (ha rámegy), addig egy terepjárót nem (ha rámenéskor 110 km/h feletti sebességgel megy). Kezelni egyszerű, tow-ot, .50-es, 7.62-es géppuskákat fel lehetne rájuk külön-külön pakolni. 5 tow-al felszerelt terepjáró biztosan megsemmisítene egy tankot, és az előbbiek összesen is töredékébe kerülnek egy tanknak.
2016. aug. 4. 22:27
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Főleg a 10, meg a többiek! Most egyébként ezeket a katonákat annyira sajnálni kéne? Tudják hogy nem wellnes hétvégére mennek. Meg is vannak fizetve. Nem úgy van a dolog, hogy éjjel kirángatják őket az ágyukból, és elhurcolják őket a frontra! Vagy minden egyes katonára bízzanak rá egy méreg drága drónt, és otthonról irányítsák azokat?? Tudtommal itthon a komolyabb missziókra tolonganak a katonák. Ukrajnában is harcolnak nyugati zsoldosok, néhányan csak úgy, szórakozásból. Mi közünk van ahhoz, hogy más mit tesz az életével?? Az orosz beavatkozás az isis ellen, naponta körülbelül 3 milliárd forint. Ha azt mondanák, hogy nesztek, itt van fejenként napi 300 ezer forint, szerintetek hányszoros túljelentkezés lenne? Ebből a keretből 10 ezer katonát ki lehetne fizetni, + az egyéb költségek. De így elég hamar, és elég olcsón pontot lehetne tenni az isis-re.
2016. aug. 5. 17:01
 12/31 anonim ***** válasza:

"Főleg a 10, meg a többiek! Most egyébként ezeket a katonákat annyira sajnálni kéne? Tudják hogy nem wellnes hétvégére mennek. Meg is vannak fizetve. Nem úgy van a dolog, hogy éjjel kirángatják őket az ágyukból, és elhurcolják őket a frontra! Vagy minden egyes katonára bízzanak rá egy méreg drága drónt, és otthonról irányítsák azokat?? Tudtommal itthon a komolyabb missziókra tolonganak a katonák. Ukrajnában is harcolnak nyugati zsoldosok, néhányan csak úgy, szórakozásból. Mi közünk van ahhoz, hogy más mit tesz az életével?? Az orosz beavatkozás az isis ellen, naponta körülbelül 3 milliárd forint. Ha azt mondanák, hogy nesztek, itt van fejenként napi 300 ezer forint, szerintetek hányszoros túljelentkezés lenne? Ebből a keretből 10 ezer katonát ki lehetne fizetni, + az egyéb költségek. De így elég hamar, és elég olcsón pontot lehetne tenni az isis-re."

Töredék ennyi bérért is hatalmas túljelentkezés van külföldi missziókra.

Másrészt amire te akarsz kilyukadni: coin hadviselés.

[link]

[link]

Googlen találsz még linkeket, de ez sem abból áll, hogy egy drága tankot akarsz valamivel pótolni ami totálisan alkalmatlan rá. Szerinted fölösleges lenne az ISIS ellen egy ultra modern tankot bevetni? Szerintem is. Akkor szerinted mi a megoldás? Dzsip, rajta egy géppuskás. Tudja-e a töredékét ez a tank funkcióinak? Természetesen nem. Akkor mi lenne a "coin-kompatibilis" megoldás? Nem egy méregdrága tank kell, hanem régebbi, olcsóbb típusokat kell alkalmazni. Olcsóbb őket üzemeltetni és ha ki is lövik őket, akkor nem kár értük. Az ISIS-nek úgysincs páncélos ereje, szóval nem lenne lényegi hátrány abból, ha nem a legmodernebb páncélosok elleni harcra tervezett tankok lennének ott. Ugyan ez a repülőkre is. Van az ISIS-nek légiereje? Nincs. Akkor lehet régebbi, akár légcsavaros gépeket is alkalmazni, ezeket is képessé lehet tenni olyan fegyverzet szállítására, mint egy F-16-ost. És bizony csinálnak is ilyeneket, szóval nem találtad fel a spanyolviaszt.

[link]

2016. aug. 5. 17:10
 13/31 anonim ***** válasza:
Nem azért de a válaszodnak mi köze a kérdéshez? :D
2016. aug. 5. 17:10
 14/31 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló után megértettem :D Elnézést.
2016. aug. 5. 17:26
 15/31 A kérdező kommentje:
"Akkor szerinted mi a megoldás? " Akkor leírom. Pl. van egy város, amit el kell foglalni. Az én olcsó terepjáróimmal gyorsan körbe lehetne venni egy várost. Ezer darab új niva pl. 3 milliárd forint. Ezekre felpakolni nehéz géppuskákat, tow-ot, gépágyúkat. Biztonságos távolságból bekerítenének egy várost, mondjuk 3 km-ről védve lehetnének a mesterlövészpuskáktól. Ezután az ellenséges városból az ellenség se ki, se be nem tud lépni. Azután tarackokkal és aknavetőkkel szét lehetne lőni a várost, vagy megvárni amíg éhesek lesznek. Ennyi, nem olyan bonyolult. Na most felvázoltam, hogy mi történne, ha nem a gonosz USA lenne a világ csendőre :D
2016. aug. 5. 17:30
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a körbevételt az ellenség simán végig nézi? Mi van ha ellentámadás megérkezik hátulról? Légierő? haditengerészet? Ellenséges páncélosok?

Ez csak wgy üres város vagy csak ellenséges milicisták esetében működik, ha az ellenség visszalő már nem lehet középkori módszerekkel körbe venni

2016. aug. 5. 17:41
 17/31 anonim ***** válasza:

""Akkor szerinted mi a megoldás? " Akkor leírom. Pl. van egy város, amit el kell foglalni. Az én olcsó terepjáróimmal gyorsan körbe lehetne venni egy várost. Ezer darab új niva pl. 3 milliárd forint. Ezekre felpakolni nehéz géppuskákat, tow-ot, gépágyúkat. Biztonságos távolságból bekerítenének egy várost, mondjuk 3 km-ről védve lehetnének a mesterlövészpuskáktól. Ezután az ellenséges városból az ellenség se ki, se be nem tud lépni. Azután tarackokkal és aknavetőkkel szét lehetne lőni a várost, vagy megvárni amíg éhesek lesznek. Ennyi, nem olyan bonyolult. Na most felvázoltam, hogy mi történne, ha nem a gonosz USA lenne a világ csendőre :D"

Oké, kiéhezik a város 3-4 hónap alatt, ha nem kapnak semmi ellátmányt légi úton, senki nem tör be illetve ki, aminek az esélye úgy -10% lehet 10%-os hibahatárral. Ez mind szép és jó, azon kívül hogy embertelen. Szerintem alkalmazhatjuk is. Ezzel a városról városra technikával úgy 40-50 év alatt el is foglalhatnánk Irak felét.

2016. aug. 5. 17:48
 18/31 anonim ***** válasza:
Meg mondjuk nem tudom milyen Niva terepjáró van 3 milliárdért, de egész borsos.
2016. aug. 5. 17:49
 19/31 anonim ***** válasza:
10-20 millió terepjáróval 4 hónap alatt elfoglalhatnánk az egész közel keletet :) Csak sok terepjáró és katona kell
2016. aug. 5. 17:50
 20/31 A kérdező kommentje:

"10-20 millió terepjáróval 4 hónap alatt elfoglalhatnánk az egész közel keletet :) Csak sok terepjáró és katona kell"

Aleppóra értettem az ezer terepjárót, a többi kicsi várost meg hagynánk úgy ahogy van.

"Ezt a körbevételt az ellenség simán végig nézi? Mi van ha ellentámadás megérkezik hátulról? Légierő? haditengerészet? Ellenséges páncélosok? " A terroristáknak nincs légierejük, se haditengerészetük. Aknáról hallottál már?

2016. aug. 5. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!