Nehéz megszerezni a katonáknak az engedélyt, hogy szakálluk lehessen?
Szeretnék katona lenni, most leszek 12. osztályos, NKE-re szeretnék menni ( de rosszabb esetben ott az altiszti ).
Itt jön egy probléma: a hajat és a szakállat le kell vágniuk a katonáknak. A hajjal nem is lenne probléma, ellenben a mindennapos borotválkozást nem bírja az arcom. Ebből kifolyólag ha kéthetente vágom az ideális, ellenben a katonáknak nem. Nekik naponta-pár naponta kell.
Mennyire nehéz megszerezni az engedélyt?
Az NKE-n felejtsd el az arcszőrzetet. Maximum negyedik évben.
Egyébként "engedély" nincs, vagy mindenkinek lehet, vagy senkinek az adott állománykategóriából. Ez nem olyan, mint a napszemüveg szemműtét után, hogy egyéni elbírálás alá esik, abba még senki nem halt bele, hogy pár naponta megborotválkozott.
"Ha nem felelsz meg bizonyos elvárásoknak nincs mit keress ott."
Ez tény, csak a bizonyos elvárások köre ne terjedjen ki hülyeségekre is! Nem tud lőni, ha szakálla nő, vagy mi?! Szerinted komolyan azért ne lehessen valaki katona, mert kicsit eltér az átlagtól egy jelentéktelen apróságban, ami nem befolyásolná azt, hogy ő most amúgy milyen katona lenne? A 21. században vagyunk. Ilyen alapon lehetne a bizonyos elvárások között az is, hogy csak kék lehet a szeme; vagy csak barna.
3# nem tudom hogy így van-e.
A rendőröknél így van, rendőr ismerősömmel beszéltem, neki is így lehet papírja.
Ellenben a katonaságnál nem tudom hogy van. Különböző videókban láttam, hogy a katonák 90%-ának nincs szakálla, de néhánynak van. És egy egységen belül.
Mondjuk az, hogy katonanak nincs arcszorzete annyira pont nem baromsag.
Mar amennyiben kozelharcra kerul a sor.
Tudjatok milyen konnyu egy embert szakall/hajnal fogva kontrollalni?
Es meg konnyebb is hozzajuk ferni, mint az orrhoz, fulekhez vagy szemekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!