Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nehéz megszerezni a katonáknak...

Nehéz megszerezni a katonáknak az engedélyt, hogy szakálluk lehessen?

Figyelt kérdés

Szeretnék katona lenni, most leszek 12. osztályos, NKE-re szeretnék menni ( de rosszabb esetben ott az altiszti ).

Itt jön egy probléma: a hajat és a szakállat le kell vágniuk a katonáknak. A hajjal nem is lenne probléma, ellenben a mindennapos borotválkozást nem bírja az arcom. Ebből kifolyólag ha kéthetente vágom az ideális, ellenben a katonáknak nem. Nekik naponta-pár naponta kell.

Mennyire nehéz megszerezni az engedélyt?

2016. jún. 21. 13:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Az NKE-n felejtsd el az arcszőrzetet. Maximum negyedik évben.

Egyébként "engedély" nincs, vagy mindenkinek lehet, vagy senkinek az adott állománykategóriából. Ez nem olyan, mint a napszemüveg szemműtét után, hogy egyéni elbírálás alá esik, abba még senki nem halt bele, hogy pár naponta megborotválkozott.

2016. jún. 21. 13:27
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Első: ez most komoly?! Egy katonának nem lehet szakálla? Ki volt az a marha, aki ezt kitalálta?! Ha nem bírja a bőre, akkor nem bírja. Most ezért ne lehessen katona?!
2016. jún. 21. 13:38
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mert az ő bőre nem bírja a borotválkozást lessz egy szőrös katona a kb. 100-ból. Ez a kettesnek szól. Szerinted a katonaság cserkészkör? Ha nem felelsz meg bizonyos elvárásoknak nincs mit keress ott.
2016. jún. 21. 13:59
 4/17 anonim ***** válasza:
20%

"Ha nem felelsz meg bizonyos elvárásoknak nincs mit keress ott."

Ez tény, csak a bizonyos elvárások köre ne terjedjen ki hülyeségekre is! Nem tud lőni, ha szakálla nő, vagy mi?! Szerinted komolyan azért ne lehessen valaki katona, mert kicsit eltér az átlagtól egy jelentéktelen apróságban, ami nem befolyásolná azt, hogy ő most amúgy milyen katona lenne? A 21. században vagyunk. Ilyen alapon lehetne a bizonyos elvárások között az is, hogy csak kék lehet a szeme; vagy csak barna.

2016. jún. 21. 14:11
 5/17 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha valaki azon nyafog, hogy az ő bőre nem bírja a borotválkozást, akkor Isten őrizzen meg attól, hogy az országot ilyen ember kell megvédje.
2016. jún. 21. 14:13
 6/17 A kérdező kommentje:

3# nem tudom hogy így van-e.

A rendőröknél így van, rendőr ismerősömmel beszéltem, neki is így lehet papírja.

Ellenben a katonaságnál nem tudom hogy van. Különböző videókban láttam, hogy a katonák 90%-ának nincs szakálla, de néhánynak van. És egy egységen belül.

2016. jún. 21. 14:14
 7/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk az, hogy katonanak nincs arcszorzete annyira pont nem baromsag.

Mar amennyiben kozelharcra kerul a sor.

Tudjatok milyen konnyu egy embert szakall/hajnal fogva kontrollalni?

Es meg konnyebb is hozzajuk ferni, mint az orrhoz, fulekhez vagy szemekhez.

2016. jún. 21. 14:45
 8/17 anonim ***** válasza:
A rendőrség és a katonaság sosem az ésszerűségről szólt. Vannak szabályok amit bekell tartani. Ez van.
2016. jún. 21. 14:48
 9/17 anonim ***** válasza:
Ne feledd, az egy dolog, hogy az itthon állomásozó katonák döglődnek, de mivan egy külföldi missziónál vagy háború esetén. egy mesterlövésznél, főleg ha tiszt is vagy, ideális célpont vagy. Teszem fel a századost akarják likvidálni. Egyszerű: szakálla van könnyen felismerhető a többitől.
2016. jún. 21. 14:48
 10/17 anonim ***** válasza:
Vegyél egy normális hárompengés vagy elektromos borotvát, ne a teszkógazdaságos eldobható vackokkal szenvedj, akkor majd bírni fogja az arcod. Én is így voltam vele, eleinte folyton megvágtam magam, aztán beruháztam egy rendes borotvára és azóta még csak ki sem pirosodik.
2016. jún. 21. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!