Nálunk is van olyan elit kiképzés a katonáknak, mint a francia idegenlégiónál?
Egy magyar katona blogját kezdtem el olvasni és elképedek miket csinálnak ( idegenlégiós ).
Egymást verik, a felettesek sz.rrá verik az újoncot, mert nem jól csinálta az adott dolgot / beszólt.
Rendszeresek a verekedések, bent ugyanúgy mint amikor kimehetnek ( csak utóbbi esetben többnyire civileket vernek meg ).
Nálunk is van ilyen "elit" kiképzés, ahol nincs rasszizmus ( illetve van, csak nem érdekel senkit, ha valaki rasszistázik ), a törvényeket teljes mértékben figyelmen kívül hagyják és az emberi jogokról még csak nem is hallottak ( de nem véletlenül van az, hogy az a néhány ember, aki légiós lesz, szinte mindenhol alázza a "külföldieket" és joggal megérdemli az elit nevet )?
Az elit jelzőt nem értem. Semmi elit nincs benne, csak az alakulat jellegéből fakadóan (külföldi kvázi zsoldoshadsereget toboroznak, előélettől függetlenül), lehet ezt tartják hatékonynak.
A valódi "elit", tehát különleges kiképzések, nagyon emberpróbálóak, de nem arról szólnak, hogy megtörjék az embert és szófogadó katonát faragjanak belőle, mert ezen a szinten már azon rég túl van a katona. Az az alapkiképzések lényege.
1# úgy látom te mégannyira nem értesz hozzá, mint én.
1: nem kerülhet be bárki előélettől függetlenül. Akár már kisebb ügyek miatt, mint lopás, drogok használata, stb miatt fel sem vesznek.
Ez, hogy bárki mehet, egy egyszerű sztereotípia, mert régen ( a világháború után ) még bárki mehetett. Azóta eltelt több mint 60 év.
2: nagyon nehéz bent maradni. 100-ból átlagosan 20 ember csinálja meg az első 4 hónapot ( ez az alap kiképzés, ezután lehet "szakosodni" ). A következő 3 hónapban már többen maradnak bent, 100-ból 60.
3: nem csak a bent maradás a nehéz, maga a feladat ( na mondjuk aki katonanák megy nem tudom mire számít ): néha kevesebb ( 3 km ), néha több ( 8 km ) futás, kisebb-nagyobb túrák ( 50-100 km ), naponta akár több száz fekvőtámasz, felülés, stb.
Emellé jön, hogy a tisztek naponta elverik az újoncokat ( mondjuk aki jól csinál mindent csak a közös büntetésekből kap, csak azokat verik meg, akik bakiznak vagy tiszteletlenül bánnak velük ).
Külföldön is jól teljesítenek, csak a franciák nem mindig adnak nekik megfelelő feladatokat ( francia-guyana-ban is be vannak osztva a csendőrök alá, akik meg a törvények miatt még csak csúnyán sem nézhetnek az emberekre ).
Megérdemlik az elit jelzőt.
Ezeket a baromságokat honnan veszed ?
Mert nem hiszem hogy Balázs ilyeneket írt a blogján.
4# pedig ezt írta. Elolvastam az összes jegyzetet.
A kiképzés embertelen.
A "félrevitték és megverték" egy visszatérő motívum.
A kinti verekedésekről a 20-as jegyzetek környékén ír ( az angol-magyar háborút meg pontosan tudom, hogy 27-esben van leírva ).
Igazából nem annyira borzasztó mint amilyennek hiszed, igaz hogy sokan nem bírják l(50-55% a lemorzsolódás a 4 hónap alatt a szakaszok 65 taggal kezdte és 38 fejezte be(+5 fő kért civil Aubagneban)
Ez 2015-2016-os adat...
Most az ezredemnél átlag 15 km futás van
Alvásmegvonás, fizikai terhelés nevelése csökkenő feladattal és folytonos mentális nyomás itt is van,maga az is nyomás hogy nem érted pontosan a parancsot, mindig van egy aki miatt fekvőztök vagy csak pozícióban vártok de míg lehet szokni ezt is
1. A felettesek senkit nem vernek szarrá. Az ő érdekük is, hogy ne sérüljenek le a katonáik. És hogy ne maradjon nagyon nyoma se.
2. Az egymás közti verekedés normális. Mindenhol ez van, ahol fiatal férfiakat zárnak össze.
3. Nem ilyen magas a lemorzsolódás, az alapkiképzést 10-30% nem fejezi be. Szakasztól függ.
Balázs
francia-idegenlegio.blog.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!