Mi kellett volna a 2. világháborús német győzelemhez? Többi alant.
Szerintem:
1. Az ukránokat nem kivégezni, kifosztani stb kellett volna, hanem maguk mellé állítani. Úgy olvastam valahol hogy kb. 1 millió antikommunista ukrán állt volna át a németekhez még a kezdetekkor, csakhát ugye a kegyetlenkedések miatt mégis a ruszkikhoz álltak át...
2. A Barbarossa hadművelet kezdete előtt szólni a Japánoknak, Olaszoknak, Románoknak, Magyaroknak, és közös erővel, teljes hadseregekkel támadni egyszerre - európaiak elölről, japánok hátulról így a Szovjetunió nem tudta volna ide-oda dobálni a hadseregét ekkora területen...
3. Spanyolország bevonása a háborúba - ugyan adtak egy hadosztályt (Kék hadosztály) támogatásul, de az vajmi kevés volt, ha egész hadsereget, netán hadtestet adtak volna, az döntően befolyásolta volna a háború menetét...
4. Hitler döntéseinek figyelmen kívül hagyása - ugye a sztálingrádi csata után Hitler magához vette a keleti front irányítását és a hadoszlopokat ide-oda mozgatta, ezt figyelmen kívül kellett volna hagyni, és egy remek tábornagy, mondjuk Manstein döntött volna a csapatmozgásokról...
5. Az Afrika Korps meg nem alakulása - tehát nem kellett volna az afrikai kontinensre csapatokat küldeni, hanem azokat bevethették volna rizikósabb helyeken, pl. a keleti fronton...
6. Leállítani a Tiger harckocsi gyártását, és inkább Panzer IV és Panther típusúakat részesítették volna előnyben - a Tiger kétség kívül remek harckocsi volt, viszont voltak hibái, drága is volt, ha elakadt a sárban, akkor kivontatni szinte lehetetlen volt, tehát az előbb említett harckocsikat kellett volna gyártani nagyobb számban, ezzel meg lehetett volna fordítani a háború menetét...
7. Az anglia csatát el kellett volna halasztani legalább a Szovjetunió leveréséig, és nem Messerschmitt Me 109-es típusokat, hanem Focke-Wulf FW 190-ket kellett volna használni a csatában. A csata előtt pedig nem ártott volna egy alapos repülőterek elleni légitámadás-sorozat, mint ahogy a Szovjetunióban csinálták...
8. Zsidók békén hagyása - én most nem akarok holokausztról meg zsidózásról beszélni, csak annyit mondok erről, hogy ha nem üldözik el a zsidó mérnököket, tudósokat, stb akkor szerintem Németországnak hamarabb lett volna atombombája mint USA-nak, így abszolút előnyben lett volna, és erődemonstrációval fegyverek nélkül megnyerték volna a háborút...
Hirtelen ezeket tudnám a németek nyerése mellett mondani, írjatok pls róla véleményt, és ha tudtok még hozzá több pontot, akkor ne habozzatok leírni!
1-es: épp ezért írtam hogy kellett volna történnie, tehát ha elfogadják a japánok a támadást, úgy akk biztosabb lett volna a győzelem...
2-es: mit nem értesz? Európaiak alatt Németországot és szövetségeseit értem - olasz, magyar, román. Ezek európai országok KÁPIS? Azért írtam elölről, mert ugye európaiak balról-jobbra olvasnak így én is, ezért ha balról támadnak (nézd térképet) az kérlek elölről történik, míg keleten a japánok hátulról támadnak (tehát jobbról-balra) KÁPIIIS? Most tegyük félre a nyugati támadást, koncentráljunk csak keletre - ha ezek az országok a fennt említett módon harapófogóba fogják a Szovjetuniót, akkor szerintem biztos a győzelem. Az angolok-amcsik melléállását viszont nem értem...
"ma 20:08"
Jah hogy te így leegyszerűsíted a dolgot? Nem kellett, volna az angoloknak gyarmatosítani Észak-Amerikát. Így is győzhettek volna. Vagy ha hamarabb feltalálják a lézerfegyvereket. Vagy ha a jövendőbeli szövetségesek felajánlották volna az egész világot Hitlernek még 1933-ban. Igen, szerintem így is tudtak volna győzni.
Legnagyobb részt igazad van, röviden az összes hiba Hitler értelmetlen intézkedéseiből adódik.
Amúgy Spanyolországot bevonni a háborúba nem lehetett, ép hogy vége lett a polgárháborúnak, Franco ellenezte mindenáron a háborút. Japán a világ háború előtt vereséget szenvedett a szovjet+mongol csapatoktól, ezért nem akarták hátba támadni Szovjetuniót, bőven elég lett volna a németeknek az is, ha nem írják alá a japánok,oroszok a meg nem támadási egyezményt, így a Szibériai hadsereg csoportokat nem tudta volna bevetni Sztálin Európában.
Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van. A náciknak, és szövetségeseiknek nem volt megfelelő hátterük a "győzelemhez". Ha a leírt dolgok megtörténtek volna, a jenkiknek még mindig előbb lett volna atombombája.
Elképzelem, ahogy valaki odamegy Hitlerhez, hogy
#9-es folytatása, mert menet közben lett elküldve.
Szóval Hitler lehűtéséhez annyit fűznék hozzá, hogy nézd meg a Walkuer című filmet. Kb. ennyi eredményt lehet hozzá fűzni. Meg a Hitler fanatikusai biztos nem néztek volna rossz szemmel a "trónfosztóra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!