Mely 2. világháborús német fegyverek vívtak ki nálatok elismerést?
Mivel én egy hétköznapi szabvány A4-es ember vagyok, így nem nagyon számít hogy mit gondolok. De szerintem majdhogynem az összes fejlesztésük igen jelentős volt és a szakértők is elismerik a fegyvereiket.
Nekem személyesen ezek:
MG 34: Tulajdonképpen a világ első géppuskája, amit egy ember is tudott hordani/kezelni. Igen nagy tűzgyorsasággal és hatásos lőtávval bírt. Valamint a vízhűtés helyett itt már inkább a csövet cserélték amivel megalapozták az utána következő géppuskák hűtését.
MP43-STG44: Előre vetítette, hogy a következő 100 évben milyen alapon fognak készülni a gyalogsági fegyverek.
V2 rakéta: Szintén előre vetítette, hogy az elkövetkezendő időkben a rakéták milyen alapon fognak működni, nem csak a haditechnikában de az űrrepülésben is. Az oroszok ebből csinálták meg a Szputnyik és Vosztok rakétákat amik az első műholdat, később az első embert juttatták az űrbe. Az amerikaiak pedig a Jupiter és a Saturn rakétacsaládot, amivel a holdra tudtak lépni. Nagy vonalakban az alapok még mindig, a mai napig ugyan azok, amit Wernher von Braun a 30-as években megálmodott.
Walther P38 pisztoly, STG-44 gépkarabély, MG-42 géppuska, Panther harckocsi, Panzerfaust és Panzershreck, Type XXI tengeralattjáró, Bismarck osztályú csatahajó, gyakorlatilag a legtöbb német vadászrepülőgép, a légcsavaros és a rakétahajtásúak is.
Ez csak néhány a legjobbak közül, mindenhonnan válogatva.
#1: Mi a kivetnivaló a német fegyverekben ?
Kérdésre válaszolva
Gyalogság: FG 42, MG42. StG44, Kar 98k mesterlövész puskaként használva
Harckocsik: Tigrisek, Párducok, Elefántok, Orrszarvúk és a Kugelblitz / Coelian légvédelmi páncélosok
Repülők: Bf 109-esek, Fw 190-esek, Me 262-esek, Ta 183 Hückebein, Junkers A-10-esre hajazó projektje, Ho 229
Tengeralattjáróik közül csak a XXI-es osztályúakat tudom dicsérni
Irányított szárnyasbombák és rakéták, mint az X-4-es és Hs 293-as
Légvédelmi rakéták, mint a Rheintochter
IR irányzékok, mint az FG 1250-es és ZG 1229-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!