Szerintetek ezen a képen a 2. világháborús magyar katonák, egy német bajtársukkal vannak?
Figyelt kérdés
A fegyveres katona vonásaiból, és az öltözékéből következtettem arra, hogy német, jól szerintetek? :)
2015. júl. 28. 00:06
2/11 anonim válasza:
Hát a fegyvere magyar, ez asszem a király géppisztoly, ennek ellenére lehet német a katona.
3/11 A kérdező kommentje:
Régebben láttam egy magyar dokumentumfilmet, és ott azt mondták, hogy vegyesen is harcoltak magyarok és németek, főleg a kárpátokban.
2015. júl. 28. 00:20
4/11 anonim válasza:
Egyébként az egyenruhából szerintem a kép alapján csak nehezen lehet megállapítani, hogy német vagy magyar, szerintem mindkettő lehet, a sisak sem segít mert ezt a fajta német rohamsisakot a magyarok is használták, minden esetre a kép címe alapján valószínűbb, hogy mind magyarok.
Persze, hogy harcoltak vegyesen, a magyar honvédség, szerintem a Magyar front negyedét sem tudta volna egyedül tartani. Az már változó volt, hogy mekkora egységeket osztottak be a németek alá.
5/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. :)
2015. júl. 28. 00:57
6/11 anonim válasza:
Ezen a képen csak Magyar Honvédek vannak. A kép Hajasd-on (Nagybereznai járás-ban) 1944-ben készült. A kezében 39 M (Király géppisztoly) van.
7/11 anonim válasza:
A magyar honvédség embere ez egész biztos,de könnyedén lehet sváb származású(ha már a vonásait említetted).
8/11 anonim válasza:
Ez mind magyar. A géppisztolyt tartó katona egyenruhája magyar ruházat. A legárulkodóbb a bakancsa (a német alapból csizmát hordott)
9/11 anonim válasza:
Az előzőnél a pont, éreztem, hogy valami miatt nem lehet német, de én a ruha alapján nem tudtam volna megmondani, a bakancs az ami nem stimmel.
10/11 Horváth Zsombor 2 válasza:
Lehet mindkettő, a ruhából nem lehet megmondani,de attól, hogy német nem biztos, hogy a ruhája is olyan (ebbe beletartozik a csizma is) a fegyver is lehet más, tehát én azt javaslom, hogy inkább foglalkozz mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!