Ha Magyarországot megtámadná egy másik ország, ki menne háborúzni?
" Magyarország akkor szűnne meg" ha elfoglalnák, elvennék a nevét és az emberek "magyar" állampolgárságát eltörölnék és akár egy másikat "adnának".
Ha háború van akkor valószínűleg nem kamu háború.
És igazából az oka lényegtelen, hogy provokálás vagy vmilyen egyezmény sértés miatt támadnának-e. Az országot meg kell védeni. Nem csak azzal lehet ha katonának áll az ember, rengeteg dolog kell, tehát ha az ember nem akar ölni akkor is tudja szolgálni a hazáját és azokat akik miatta is harcolnak.
Illetve akik elmenekülnének. Rendben, valaki ezt a "megoldást" választaná. Mégis hova menne? Ha vmely ország Mo.-t támadná meg akkor az tuti, hogy ilyen olyan címszóval sokan beszállnának. "cassus belle". Meg vajon a határ nyitva lenne, hogy bárki kénye kedve szerint elmehessen? Mert elég valószínűnek látom, hogy xy idő után teljesen lezárnák és se ki se be. Egy egész család átköltöztetéséhez meg jó sok pénz kellene ha nem akar az ember éhen halni.
De! Amilyen gyenge lábakon áll a hadseregünk nem tudom, hogy mennyi esélye lenne egy erősebb országgal szemben.
Jobb stratégia lenne kivárni, megfelelő "búvóhelyet" keresni és raktározni, majd gerilla akciókat elkövetni.
Akiben pedig nagy az országa iránt érzett elhivatottság az megy katonaként segíteni.
Mivel én is katonának mentem volna valószínű beállnék, háborúban a szabályok eléggé megváltoznak így ellehetne érni magasabb rangot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!