Ha Magyarországot megtámadná egy másik ország, ki menne háborúzni?
Bírom mikor az emberek pattognak, hogy úgy de úgy harcolnának és közben a legtöbb amit tudnak az ami a filmekből meg a játékokból átjön. :D
A valóságban nincs második, harmadik stb esély, nem hangulatos aláfestő zene hallatszani és hasonlók. Pár találat után is biztos úgy gondolnák, hogy ez de jó ötlet is volt, és jobban megérte mintsem a családjával éljen valahol boldogan...
Igen, ez így menne. Megtámadja egy idegen ország hazánkat komoly katonai erővel. Beáll a hadiállapot, a csapataink harcban állnak, ám az ellenség erősen halad előre, veszteségeink vannak, szükség van további katonákra.
A kormány felhívást ad közre: vállalkozó kedvű fiatalokat keres a honvédség soraiba, akit érdekel, jelentkezzen. Jó buli, kikapcsolódás, iratkozz fel még ma!
A katonakorú Móricka otthon ül, hallja a híreket az RTL klub híradójában. Áh, nem buli ez, ott lövöldözni, ezért a kis gyenge, alacsony életszínvonalú országért hadakozni, még meglő az ellenség, ott is maradhatok a harctéren!
Nem jó ez, dönti el magában. Úgy határoz - az ellenség közben már messze az ország belsejében jár - megpattan innen. Elmegy hát a Ferihegyi repülőtérre, mondván, elmegy innen, mondjuk Amerikába, ott mégis béke van.
Persze a reptér tele katonával, járőrökkel. Igazoltatják is:
- Hova - hova? Katonakönyv, papírok, egyáltalán, miért nincs magán egyenruha?
- Háború van, jön az ellenség, csak nem fogom őket itt megvárni, megyek Amerikába, ott mégis jobb az élet.
- Milyen igaza van! Valóban, ön jól döntött. Jó utat kívánunk!
Hosszú út után leszáll a gép odaát. Immigration control:
- Na mi van? Hová tetszik?
- Well, odahaza dúl a háború, mondom átjövök önökhöz, itt mégiscsak nagyobb biztonságban vagyok.
- Ez már így is van. Önök szövetségeseink is ráadásul. Minek hadakozna ön otthon, majd kockáztatják az életüket a mi fiaink odaát magukért. Egyébként van már szállása? Tudok ajánlani egy jó motelt.
HakapesziM! :D:D:D:D RTL Klub híradója :D :D
Móricka :D:D:D
Igazad van, ez nem így megy. De legalább mi vállalnánk a harcot (még a nők is), nem kéne fegyverrel kényszeríteni minket, mint Mórickáékat (meg nem tudom a pénzemberek hol lennének.Ők valószínűleg a Ferihegyes megoldást választanák, mivel ők jóval előrébb tudnának az eseményekről).
Kezdjük ott hogy eleve csak 18-40 között sorkötelesek a férfiak, talán 55 éves korig kötelezhetőek munkaszolgálatra (a nők is). A harcot pedig meg lehet tagadni sok mindenre hivatkozva, ebben az esetben polgári szolgálatos leszel.
Nem lőnek tarkón, nincs nyilas rémuralom már 70 éve.
"A harcot pedig meg lehet tagadni sok mindenre hivatkozva, ebben az esetben polgári szolgálatos leszel."
Hogyne, különösen háborúban célszerű polgári szolgálatosnak kérni magad. Hullanak a bombák, beszakadva a hidak a Dunába, épületek égnek, temetetlen hullák az utcákon, az ellenség az ország felét már megszállta, nincs közellátás, közlekedés. a lakosság a metróban, pincékben éhezik, fázik.
De Móricka végül mégis bevonul, s a Vezérkar Főhadiszállásának Könyvtárába kéri magát lelkiismereti okokból, nem akar ők más emberi lényekre lőni. Ott úgyis üresedés van, a volt könyvtárost leszerelték köszvény miatt. Hja, a kevés mozgás, sok zsíros étel.
"Nem lőnek tarkón, nincs nyilas rémuralom már 70 éve."
Ez nem nyilas uralom kérdése, egyszerűen nem kívánságműsor hogy megvéded e a hazádat vagy nem. Ha dezertálsz ugyanúgy megkapod a tarkólövést mint eddig.. Az ilyen hozzád hasonlókat nem is értem, miért mit gondoltál hogy a főtiszt sorba kérdezgeti az embereket kinek van kedve harcolni és kinek nem? Aztán akinek nincs megsimogatja a buksiját hogy nem baj Béluska ha nincs kedved harcolni kiviszünk germaniba? Te nagyon el vagy tévedve.
"és Móricka boldogan letelepszik az USA-ban, családja lesz és később unokái..."
És ha majd az USA is háborúba kerül, akkor megy tovább Ausztráliába. Háborúk sajnos vannak - ne legyenek én is azt mondom - de mégis vannak. És olyankor védekezni kell, ez a világ legdemokratikusabb országaiban is így van, ezért vannak hadseregek, háborúban korlátoznak sok demokratikus jogot - az USA - ban is - és a háború súlyosságától függően, de általában nem önkéntes ilyenkor a katonai szolgálat. Korlátozhatják a sajtót, a gyülekezést, rekvirálhatnak, elvehetnek tőled javakat, korlátozhatják az élelmiszer fogyasztást, kijárási tilalmat rendelhetnek el stb. Demokratikus országokban is a hadiállapot teljesen másként működik mint a békeévek.
És jól is van így, védekezni kell, ha muszáj, nekem van családom, gyerekem - és még egyszer: remélem soha nem lesz háború Európában többet, nekem mindkét nagyapám megjárta a Don - kanyart, én nem akarom azt végigcsinálni ha egy mód van rá. De ha lesz háború mindenki nem mehet el - nem is engedik el ilyenkor a katonakötelest - meg kell védeni az országot ahol élsz. Ha Magyarországon élsz akkor azt, ha az USA - ban, akkor adott esetben ott is kötelezni fognak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!