Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerinted milyen férfi az...

Szerinted milyen férfi az olyan, aki ha Magyarországot román katonai támadás érné, kibújna a behívó alól és külföldre menekülne? Mivel jellemeznéd az ilyen embert?

Figyelt kérdés

Volt a napokban egy vita : http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..

ahol az utolsó pár oldalon ezen vitatkoztunk . Olvassátok végig a kommenteket, egyszerűen elképesztő . Volt olyan férfi aki a nőket és gyerekeket küldte volna maga helyett a frontvonalra, más erőszakkal rángatta volna magával a családját külföldre . És a többségnek teljesen természetes hogy kibújjanak az állampolgári kötelességük alól és elfussanak . Lehet bennem van a hiba, de nektek ez nem elképesztő ? Komolyan ilyen besz*riak lettek a modern "férfiak" ?

És a nőktől is kérdezem, hogy egyáltalán "férfinak" lehet-e nevezni az ilyeneket ?

2014. júl. 20. 19:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
84%

Aha kérdező, nő létedre örülnél neki, hogy beküldenél minden férfit a húsdarálóba aztán nem maradna egy sem.

A CoD-os hülyegyerekek is összekakálnák magukat, ha igazi fegyveres konfliktusban kell résztvenni.

Én úgy vagyok, hogy nem vagyok gyilkos. Számítógépes játékokban kieresztem a gőzt és ott erőszakoskodok, de ahogy előttem is írták, nem tudnék élni úgy, hogy gyerekes családapa- vagy 18 éves fiatal katonákat öltem volna valóságban, csak mert hülye öreg taták és politikusok saját érdekükben leküldték őket a mészárszékre. Nem tartom normálisnak. Nem lennék jó katona.

Lennék háború alatt valami technikus vagy szakács inkább. Tudom, ezt nem én mondom meg. Bemegyek kiképzésre, ha hívnának, jobb dolog, mint ha statáriumot hirdetnének felettem és fejbe lőnének, de attól még katonát nem fognak ott faragni belőlem. Viszont gyilkoljanak azok, akiknek EZ A SZAKMÁJUK és HIVATÁSUK és semmi bajuk nincs ezzel.

Meg most nem érdekelnek a vélemények, hogy "nem vagy férfi", etcetera, etcetera. Mint az óvodában b@meg, hogy "bibibíííí, én férfiasabb vagyok mint teeeee".

2014. júl. 20. 23:00
 32/68 A kérdező kommentje:

Jó nem várok tovább, mert holnap munkanap és több komment már úgyse jön .

Az eredmény : 17 véletlenszerű emberből csak 3-nak jelent valamit ez az ország .

Itt jön ki 24 év jobboldal és baloldal egymás elleni uszítása . Jártam már pár országban de ilyen megosztottságot még soha nem láttam . Itt olyan hogy magyar ember, meg hazaszeretet már egyáltalán nem létezik, ezek a fogalmak ki vannak irtva az emberekből . A többség nem úgy tekint rá a másikra hogy ember, hanem jobbos meg balos, aki meg érez valamit a hazája iránt azt egyből nácizzák meg gúnyolják .

Számomra megdöbbentő, hogy a magyar anyákat, kisgyerekeket és öregeket (akik akármilyen háború tör is ki már úgyse mennek sehová) senki nem védené meg egy idegen támadás esetén, hanem a magyar férfiak 80%-a lazán elfutna . Ez komolyan mondom hihetetlen .

Én nem itt születtem, de már régóta itt élek és nekem természetes lenne a katonai szolgálat . És hiába félnék, meg hiába semmi kedvem nem lenne hozzá, egy pillanatig se gondolkodnék rajta és ezt komolyan mondom . Lehet tényleg bennem van a hiba, de engem mindig is úgy neveltek hogy a becsületesség és a gerincesség mindennél többet ér, és a problémák elől nem futni kell hanem megoldani .

Egy olyan ország aki annak idején a túlerővel és a biztos halállal dacolva megállította a törököket, aki Egernél 2000 emberrel legyőzött 60000-et, aki 48'-ban egyedül verte vissza az osztrák, orosz, román, horvát és mindenféle többszörös túlerőben lévő seregeket, aki a 2. VH idején az utolsó emberig küzdött a kommunizmus ellen, aki 56'-ban egyedül szállt szembe a hatalmas Szovjetunióval most 2014-ben idáig süllyedjen, hogy a férfiak 80%-a elfutna és inkább mindenki egyetértene a lakosság szinte teljes kitelepítésével, minthogy harcoljanak . El nem tudom mondani ez mekkora szégyen .

És ez teljes mértékben a politika egymás iránti uszításának köszönhető és higgyétek el egész Európában sehol máshol nincs ilyen mértékű szakadék az emberek között mint itt . Szeretem Magyarországot, jobban is mint Ausztriát, de most hatalmasat csalódtam :-(

2014. júl. 20. 23:33
 33/68 anonim ***** válasza:
43%
Én bevonulnék mert haza egy van lehet nem a leghobb de de lehetne sokkal rosszabb is.
2014. júl. 20. 23:39
 34/68 tetro ***** válasza:
57%

"Az eredmény : 17 véletlenszerű emberből csak 3-nak jelent valamit ez az ország"

Olyan egyszerűen gondolkozol mint egy faék. Honnan tudod, hogy kinek mennyit jelent ez az ország? Az hogy ha valaki egy nem létező honvédség impotenciája miatt nem akarja feláldozni a családját, az szerinted már gyáva? Mégis kinek képzeled amúgy magad, hogy így ítélkezel mások felett? Honnan ez a végtelen magabiztosság, hogy úgy érzed csak neked lehet igazad?

"Itt jön ki 24 év jobboldal és baloldal egymás elleni uszítása ."

Nem tudom mi jön itt ki. Főleg azt nem, hogy nálad mi jön ki. Hogyan képes valaki mindent csak feketének vagy fehérnek látni...

Nem tudom melyik országokból járhattál, és mennyi időt tölthettél el ott, de amilyen szűk látókörű vagy, nagyon meglepődnék, ha ez igaz lenne.

A hadviselésről meg kb nulla tudásod van. Manapság már sehol sem sorozzák be a civileket százezer szám, mert jóval fejlettebb ennél a technika... De te úgyis okosabb vagy mindenkinél, minek is magyarázná ezt le neked bárki.

Nem lenne baj ha a hatalmas gerincedből egy kicsit kisebb, egy másik szervedből meg kicsit nagyobb lenne... Csak az egyensúly kedvéért.

Nyomod itt ezt a szakadék dumát, egy olyan képzeletbeli erkölcsi magaslatról, ahonnan bárkit csak lenézni lehet. Kedves, ha létezik ez a képzeletbeli grand canyon, az pont a hozzád hasonlók miatt létezik...

2014. júl. 20. 23:43
 35/68 anonim ***** válasza:
89%
Lehet hogy picit elkéstem de azért még megírom. IGEN harcolnék ugyanis HON-VÉDő vagyok az MH 5. Bocskai István Lövész dandárban szolgálok jelenleg is így természetesen azonnal málháznék es mennék én eddig 2x voltam afgánba úfyhogy én nem csak az fps ekből ismerem a fegyvereket.Engem és a bajtársaim túlnyomó tobbséget beírhatodd.
2014. júl. 20. 23:52
 36/68 anonim ***** válasza:
100%
Előzö vagyok bocsi a rossz helyesírásért keső van és telóról vagyok.
2014. júl. 20. 23:54
 37/68 anonim ***** válasza:
62%

Annácska, emlékszem, hogy tegnap megbeszéltük azt is, hogy más farkával vered a csalánt és hogy nem gyávaság biztonságba menekülni a családdal.

# 17:

LOL NE személyeskedjen? Tegnap te is személyeskedtél annak ellenére, hogy nekem eszembe nem jutott. Álszent punci vagy.

# 32:

Jajj ne légy demagóg...

"Számomra megdöbbentő, hogy a magyar anyákat, kisgyerekeket és öregeket (akik akármilyen háború tör is ki már úgyse mennek sehová) senki nem védené meg egy idegen támadás esetén, hanem a magyar férfiak 80%-a lazán elfutna . Ez komolyan mondom hihetetlen."

Ha én fogom az AK-t és elmegyek harcolni, a családom (gyerekek, nők és öregek) egyedül maradnak és ha veszítünk (ami valószínű), akkor meghalnak. Ha én meghalok (de valami csoda folytán győzünk), akkor pedig pénzük nem lesz... Viszont ha fogom őket és elmegyünk nyugatra, akkor mindenki túléli, tudok dolgozni, lesz pénz is. Ne legyél már ennyire ...., kérlek.

2014. júl. 20. 23:55
 38/68 A kérdező kommentje:
35# Köszönöm, most kicsit helyre billentetted a lelki békémet :-)
2014. júl. 21. 00:06
 39/68 anonim ***** válasza:
43%
Harcolnék, hisz haza csak 1 van.
2014. júl. 21. 00:29
 40/68 anonim ***** válasza:
96%
Én is menék de nem lehett még minimum 4. Év most a franciáknál vagyok és nem bonthatom fel a szerződést.
2014. júl. 21. 02:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!