Wing tsun kung fu vagy Systema?
Mindkettőre van lehetőség csak nem tudom melyiket válasszam és ezért is írom ki ezt a kérdést hogy segítsetek dönteni. A célom a utcai önvédelem.
A wing tsun oktató katona volt aki más katonákat is kiképzett, de a Systema-t viszont az orosz elit kommandó közelharci-rendszere. Annyit még rólam hogy nem vagyok az a nagyon mozgékony és villámgyors típus, nem vagyok az a fajta aki nagyon magasra fel tudna rúgni és egyszerű , hatékony mozdulatokat szeretnék tanulni amit rövid tanulási idő után tudok alkalmazni.
systema az milyen és mennyibe kerül?
melyik város?
van nyíregyházán, debrecenben, budapesten, szolnokon és székesfehérváron vagyis én ennyiről tudok most. én nyíregyházi vagyok és még nem vettem fel a kapcsolatot az oktatóval ezért nem tudom mennyibe kerül de az is lehet hogy közös megegyezés alapján dől el ... nem tudom
és köszönöm az eddigi válaszokat és várom a további hasznos válaszokat és véleményeket ! :D
A felsorolt két stílus közül nehéz érvelni, hogy melyik lenne a jobb - úgyhogy az döntsön, ahol
- közelebb van a lakóhelyedhez az edzés
- heti legalább három edzés van (még ha csak kettőre jársz, akkor is -- egy kimarad, tudsz menni másnap)
- szimpatikusabb az edző
- jobb a hely atmoszférája
- több a haladó
- szimpatikusabbak az edzéstársak.
A kung-fu mellett szól talán, hogy több helyen oktatják, így ha később elköltözöl, nagyobb eséllyel tudod megszakítás nélkül folytatni.
Szerintem Systema .
Ha választanom kéne akkor én egyértelműen azt választanám.
Egyébként miért vagy te mester :) ?
Systema, de csak ha jól oktatják. Mondjuk, wingtsunnal szemben mindenképpen az..
Én csak pesti Systema edzésről hallottam egyébként. De nehéz jól csinálni.. amúgy kíváncsi lennék rá.
bár 10-ből 8x elveri a boxoló a wingtsunost. de ettől még rohadt jó..
értelmetlen elkötelezettnek lenni egy olyan rendszer felé, amiben az itthoni oktatási színvonal keretében nem tanítják meg az igazi technikákat. tehát aki elkötelezett wingtsunos, az valójában nem Wing Tsun kungfut tanul, hanem egy butított verziót, jó drágán. Akkor meg mi értelme hájpolni, dicsérni?
Ez olyan, mintha egy sportkaratés írná milyen jó a karate.. köze sincs az igazi karatéhoz, mégis mit dicsér? A saját sportját? Akkor nem a karatét dicséri, hanem a saját edzését.. ennyi erővel zumbázhatna is, azt is lehet elkötelezetten csinálni. Csak nem önvédelmi rendszer.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!